[S] Tarot 450

Tu możemy dać ogłoszenie że coś nam zbywa.
Regulamin forum
1. Każde ogłoszenie powinno zawierać co najmniej: tytuł zawierający typ ogłoszenia: [S/O/Z], opis, zdjęcie "w naturze" (wyjątkiem są przedmioty nowe i fabrycznie zapakowane), cenę.
2. Ogłoszenie można odświeżyć przez dopisanie nowego postu po 7 dniach od daty ukazania się ostatniego postu. Zmiany ilości i/lub ceny dokonujemy edytując pierwszy post. Ogłoszenia nieaktywne przez okres dłuższy niż 2 miesiące są usuwane.
3. W ogłoszeniach nie prowadzi się dyskusji oceniających dany przedmiot, dopuszczalna jest dyskusja między sprzedającym a zainteresowanymi doprecyzowująca temat lub ofertę.
4. W przypadku złamania którejkolwiek z wymienionych reguł Moderator lub Administrator mają prawo do usunięcia oferty bez podania przyczyny. W wyjątkowych przypadkach należy przed umieszczeniem ogłoszenia uzgodnić odstępstwa od regulaminu z moderatorem działu lub administratorem.
5. Portal i forum Heli-Team.pl nie ponoszą żadnej odpowiedzialności za treść ogłoszeń, stan i jakość oferowanych towarów oraz transport do miejsca przeznaczenia.
Awatar użytkownika
kudzu
Elita forum...
Podziękował: 110 razy
Podziękowano: 55 razy

Postautor: kudzu » 18 lis 2023, o 22:45

Nie mam zbyt wiele czasu na latanie, tym bardziej dwoma modelami, a że wolę ten większy, to 450ka powinna znaleźć nowego pilota.

IMG_6783.jpg

IMG_6771.jpg

IMG_6774.jpg

IMG_6775.jpg

IMG_6776.jpg

IMG_6777.jpg

Na wyposażeniu:
  • serwa cyklika - ALZRC DS452PM;
  • serwo ogon - KST DS515MG;
  • regulator - ALZRC Platinum 50A V4, nówka sztuka, kupiony w październiku w rcforever (dodaję paragon);
  • FBL - kBar mini;
  • silnik - Tarot 450MX (3500KV);
  • łopaty węglowe główne ALZRC 325 mm (klasa B) i ogonowe Tarot 60 mm.
Do tego:
  • dwa akumulatory 3s 2200 mAh, w bardzo dobrym stanie, nie katowane (bo nie umiem) i zadbane (bo umiem); tzn. będąc precyzyjnym - Gensa mam od nowości, SLSa kupiłem z drugiej ręki, ale był ponoć nieużywany;
  • części zapasowe - taki zestaw naprawczy w postaci kompletu łopat głównych, belki ogonowej, wałów (główne, ogonowy, poprzeczny) i takie tam - co widać na zdjęciu;
  • torba transportowa.

IMG_6781.jpg

image1.jpeg

Odbiornik, być może dostrzegalny gdzieniegdzie na zdjęciach, NIE jest częścią oferty.

Model w pełni sprawny, latający, kilka dni temu oblatany po wymianie ESC i serwa ogonowego. Lata na governorze z regla, chociaż kBar został wzbogacony o mod usprawniający pomiar RPM, więc można pokombinować z governorem FBLowym (używałem z innym ESC i zewnętrznym czujnikiem obrotów).
Regiel wymieniłem, bo zależało mi na poniesieniu napięcia na awionice - teraz wszystko śmiga na 8 V.

Może jeszcze kilka słów o kabince, bo ewidentnie może budzić obawy.
Model został złożony przez znajomego, no, powiedzmy, że dla mnie. I akurat trafiła mi się kabinka ALZRC, która najwyraźniej sporo wcześniej przeszła, została jakoś tam poklejona, ale i oryginalne malowanie było takie sobie. Postanowiłem ją odremontować, czego efektem jest ta elegancko wyszlifowana skorupa. Niestety zabrakło już czasu na klejenie i malowanie. Sprzedaję as it is.

IMG_6778.jpg

IMG_6779.jpg

IMG_6780.jpg

Mam jeszcze cztery Gensy 2200, w doskonałej formie, moje od nowości - można się dogadać, jeśli ktoś chciałby na start więcej aku.

Cena ~750 PLN, ale się nie upieram, zwłaszcza, gdy ktoś zaproponuje więcej ;) Jestem otwarty na sensowne propozycje.
Koszty wysyłki po stronie kupującego. Model powinien się zmieścić do paczki 60 cm bez rozkręcania, więc pewnie wlezie do paczkomatu. Możliwe tej obejrzenie w Krakowie; raz w miesiącu bywam też we Wrocławiu (teraz mi wypada akurat tydzień 47).

Ogłoszenie dostępne też na Olx
https://www.olx.pl/d/oferta/smiglowiec- ... XysZs.html
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Adam
XL380, Tarot 450, Belt CPX, V911s, MX-16 HoTT
Awatar użytkownika
kudzu
Elita forum...
Podziękował: 110 razy
Podziękowano: 55 razy

Postautor: kudzu » 25 lis 2023, o 21:22

Ogłoszenie UP, cena DOWN, dodana torba transportowa i ogłoszenie na OLX.
Adam
XL380, Tarot 450, Belt CPX, V911s, MX-16 HoTT

Wróć do „Supermarket - sprzedam”