mwx pisze:Nadal uważam że ISDT to niepodważalny zwycięzca w kategorii rozmiar+moc+cena+możliwości.
Ja się tam nie znam, ale wydaje mi się że to jedyny w miarę poważny producent który oferuje coś świeżego a cała reszta odgrzewa stare kotlety. Stąd miniaturyzacja która wydaje się nienaturalna gdy porównujemy do ładowarek zaprojektowanych 15 lat temu.
Carson pisze:Aikus sprowadzanie kwestii zapotrzebowania na chlodzenie urządzenia do halasu jaki wydaje wentylator to dosc mocne uproszczenie![]()
Carson pisze:Doktoratu z systemow chlodzenia nie mam ale kiedys dosc mocno siedzialem w temacie (czasy athlonow, celeronow) przy okazji podkrecania pctow. Rozbudowa, przedbudowa AC, chlodzenie wodne wlasnej konstrukcji, bloki na rdzenie ukladow tez robilem i wiem, że dobrze przemyslane chlodzenie potrafi dzialac nieporownywalnie wydajniej od bezmyslnie jebnietego wentylatora ustawionego na max obroty.
Carson pisze:Poza tym jest tez kwestia do jakiej temperatury pracujacego ukladu dązy producent projektując chlodzenie.
Carson pisze:Moze byc tak ze klonach ichargera wentyle moglyby spokojnie dzialac na 70% i nadal zapewniac optymalna temperature pracy.
Carson pisze:Nie mam jeszcze jak przetestowac max mocy tego mojego isdt q8 ale mam nadzieje ze te 18-19A bede mogl wyciagnac z tego.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości