Byczku,
Kwestia dostępności i ceny jest już rozwiązana metodą "na Jazza"
O to się nie martw. Oba modele będą i będą w dobrej cenie. Kwestia tylko decyzji, który.
Dostępność części - dla Katany jest mnóstwo, nawet u chińczyka, dla Zenita niewiele. Dlatego zapytałem. Miałem już wcześniej dwa modele Himoto i byłem z nich bardzo zadolony. Części w dużej mierze były wymienne pomiedzy różnymi typami podwozi w tej samej skali. Różniły się tylko tymi, które je właśnie rozróżniały między sobą - reszta standard. Ale było to kilka lat temu, dlatego wole się upewnić, że nie obudze się z reką w nocniku po pierwszym rozjechanym krecie.
Ten Zenit wydaje się nowszy, ma inny nadajnik, 3 kanałowy. Choc ten ostatni kanał raczej nie jest używany, sugeruje to, że może być nowszy/bajerniejszy. Możliwe, że z tego wynika brak części pod nową nazwą. Niestety w żadnym sklepie ni udało mi się potwierdzić jednoznacznie, że to te same modele jeśli chodzi o podwozie. Sklepy oferują albo jeden albo drugi model i nie wiedzą czym się mogą różnić.
Co do kupienia i trzymania w szafie - wiem. miałem kilka aut. wiem na czym to polega
mnie auta kręcą tylko wtedy gdy moge się z kims pościgać. Samo jeżdzenia dla jeżdzenia jest dla mnie nudne. dlatego nie kupuje modelu sam