No właśnie zawsze jest coś do dupy, jak się nie wie.
Miał być to Racer więc nie interesowało mnie to że APM robi dobrze kawę.
Kula testował CC3D i Naze32, niby tu i tu był cleanflight ale naze32 latało lepiej, ja dla odmiany miałem problem z satelitką pod clanflightem i dlatego poszedłem w naze32.
1806 są lekkie, ale mają cienkie ości i wpadają w wibracje, nie można założyć cięższych (mocniejszych) śmigieł bo mają za mały moment obrotowy. No tak na 3s i lekkich łamliwych śmigłach były ok.
Za wolne regle na atmelach powodują że trzeba obniżyć PIDy i quad jest gumowaty.
Niestety altualnie można złożyć bardzo dobrego racera za 700zł (bez video) a ja tyle dałem na racera w którym trzeba było wszystko wymienić.
Niestety eksperymentowanie tutaj się słabo sprawdza i trzeba po prostu wiedzieć co można kupować a co nie, no chyba że ktoś ma czas, chęci i kasę.
Co ciekawe jak się uczysz to nawet nie wiesz że gównem latasz. Latałem z kolegą który oczywiście zawsze chciał to co ja mam więc miał ten setup, w pewnym momencie ja z 1806 zmieniłem na multistary 2204 , regle na littlebee i latało się dobrze, po miesiącu dał mi się przelecieć swoim quadem to była masakra, jak ja na czymś takim mogłem wogóle latać ?