aikus pisze:No i już wszystko wiem. Do środy powinno być.
MacGyverek pisze:Możecie mi wyjaśnić coś. Są 4 warianty. Gdybym brał wariant 4 to muszę brać jeszcze 1 podstawowy do tego czy można tylko samą 4kę??
mwx pisze:Czy ktoś porównywał może ubezpieczenie psp z tym z http://www.finansowachata.pl?
Zdaje się że w tym drugim jest podobnie, tylko nie trzeba się bujać z żadnym członkostwem - czy pomijam jakiś haczyk?
MacGyverek pisze:Ja nigdzie nie widzę warunków ogólnych dla ubezpieczeń. Są tylko ogólne OC z Hestii. Wyjaśnień odnośnie warunków dla modeli, co to model, jaki podział modeli, co to "dron", waga modeli itp. Niestety nie znalazłem ani w Finansowej Chacie, ani w PSP tego. Walniesz gdzieś i potem ubezpieczyciel cię może w jajo zrobić bo warunki ubezpieczenia nie są podane. Chyba, że się je dostaje po zawarciu ubezpieczenenia?!
Czy można prosić o rzeczywiste dokumenty jakie zostały zatwierdzone i podpisane przez obie strony (idealnie po prostu skany)? Bo nie wierzę, że ubezpieczyciel pisał o ‚dronach’, a wariant czwarty dotyczy tylko modeli o masie równej 25kg (tak prawnie brzmi obecnie pierwsze zdanie w tym wariancie). Wolałbym sam sprawdzić jak ubezpieczyciel zdefiniował pewne rzeczy (np. BVLOS) i wyłączenia.
mwx pisze:Ubezpieczyciel, a raczej obsługująca go kancelaria powołuje biegłego, biegły doskonale rozumie i tłumaczy różnicę pomiędzy drąem a helikoptrem i koniec.
Nie licz na to, że jak jest napisane "dron" to podciągniesz pod to cokolwiek innego.
No chyba że Ty odnajdziesz biegłego który udowodni, że śmigłowiec rc to to samo co "dron".
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości