Filmy i foty naszych (i nie tylko) modeli

Panie Reżyserze, ja Pana we wszystkich filmach widziałam!
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Podziękował: 170 razy
Podziękowano: 428 razy

Postautor: Artu » 22 wrz 2017, o 19:37

tom74 pisze:Racer zabawia się z pociągiem

Tutaj też http://heli-team.pl/forum/viewtopic.php?p=132519#p132519 :grin2:
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
tom74
Elita forum...
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 32 razy

Postautor: tom74 » 22 wrz 2017, o 19:41

Nie zajrzałem i stąd ten replay ale film pasuje tu też ;)
moja największa pasja:
http://banici.pl/bam/Tom/Busa/BUSA_5.mp4
https://www.youtube.com/user/modificationsdrives/videos?view_as=subscriber
Awatar użytkownika
dawo
Sknerus
Podziękował: 46 razy
Podziękowano: 84 razy

Postautor: dawo » 22 wrz 2017, o 19:42

No było ale filmik dobry :)
Heli: 450, V922, 2x250, Protos 380, Protos 500, 2 x XL POWER 550
Samoloty: 2 x Combat, FunCub, MX-S, Sebart Katana 50E, Skrzydło, 2xF16, Hyper Bipe, Hawk EDF, Rad Jet, Akrobat Halowy,Bolt Mavimodels, ASW28 Volantex, E-flight v900 i Mini EDGE 540, Kwarciński Micron 150,
Drony: quad 250 i QX 90,
Samochodziki: Traxxas Rustler i 2 x Rustler 4x4, Slash 2wd, Summit, Arrma Typhon i Infraction 6s
DX9 G2 :)
Awatar użytkownika
pkali
Lider forum...
Podziękował: 155 razy
Podziękowano: 244 razy

Postautor: pkali » 8 paź 2017, o 20:14

Świetny filmik, szczególnie akcja w 5:14 :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JEQX5uAXqyI&feature=youtu.be[/youtube]
XLPower 520, protos 380, xl380, protos mini, gaui MX3, oxy2, omphobby M2, omphobby M1
Awatar użytkownika
msheli
Lider forum...
Podziękował: 110 razy
Podziękowano: 81 razy

Postautor: msheli » 8 paź 2017, o 20:19

ups, no za długo przytrzymał kąty ujemne cóż, przyznam się że i ja to przeżyłem...

( było już wiem ;) )
Logo 700 / XLPower 550 / Protos 380 Evo V2 / Goosky S2 / X9D 2019

Moje loty....
https://www.youtube.com/@wojciechdum75/videos
Awatar użytkownika
MacGyverek
Lider forum...
Podziękował: 72 razy
Podziękowano: 171 razy

Postautor: MacGyverek » 9 paź 2017, o 08:00

Oblot Jeta i Oblot Stearman PT 17

Niestety ale yt zablokował muze i musiałem dać inną z YT. Jakby ktoś chciał z odłgosem silnika wesję, to na moim kanale jest tez wersja z orygnalną muzą - zablokowana dla smatfonów/tabletów
Flota:Align TREX 450L + MSH Brain, ALZRC Devil 420 + MSH Brain, ALZRC X360 + MSH Brain, OMP M2 v2, DJI Mavic Air, HeliQuad 3D, GEPRC CineQueen, ESA, Lidl
Radio: Walkera DEVO 8S + DEVIATIONTX 5.0.0, FrSky Horus X10S + OPENTX
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Podziękował: 1778 razy
Podziękowano: 1022 razy

Postautor: aikus » 9 paź 2017, o 09:10

.... i wlasnie dlatego jakis czas temu postanowilem p#$/^&lic jutuba.
Awatar użytkownika
Kowal
Lider forum...
Podziękował: 208 razy
Podziękowano: 255 razy

Postautor: Kowal » 9 paź 2017, o 09:16

Stearman fajniejszy. :-D
Z lotniczymi pozdrowieniami,
Piotrek "Kowal" Kowalski
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec

Postautor: aikus » 9 paź 2017, o 09:43

No a swoją drogą ten Jet poleciał w końcu w ogóle?
Trochę choruje ostatnimi czasy na jakiegoś takiego Jeta... Może nie takiego, bo chcę coś czym będe latał częściej niż raz do roku, ale wszędzie gdzie widzę jakiegoś takiego Jeta to się mocno przyglądam... a tu coś nie bardzo to wyglądało..

A no i jeszcze jedno: Jakkolwiek zdjęcia z latających hex/dronow/sparkow/innych_didżiajów są fajne, to film latadeł obfoconych WYŁĄCZNIE z takiego urządzenia jest....
... Przerostem formy nad treścią.
...
Moment lądowania samolotu na przyklad - gówno widać tak naprawdę. Ot samolot leci sobie na tle trawy i w pewnym momencie się zatrzymuje. Pozostaje przy tym w jednym kawałku stąd wniosek, że właśnie wylądował.

A byłby to normalny aparat na ziemii to byłoby zaje**scie...
Awatar użytkownika
MacGyverek
Lider forum...

Postautor: MacGyverek » 9 paź 2017, o 11:31

Zgodzę się z tobą nr ujęć. Najlepsze ujęcia są skladane z kilki kamer. Jednakże do tego zadania potrzeba klika osób. Niestety ale sam bylem z kamerą. Odnosnie jeta to nie poleciał ze względu na teren. Do jeta musi być idealną równa powierzchnia. Zaczął podskakiwać i nie dało się nad nim zapanować. Kolega zrezygnował bo szkoda silnika - silnik 7.5k. Następna proba będzie na terenie super rownym.
Flota:Align TREX 450L + MSH Brain, ALZRC Devil 420 + MSH Brain, ALZRC X360 + MSH Brain, OMP M2 v2, DJI Mavic Air, HeliQuad 3D, GEPRC CineQueen, ESA, Lidl
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec

Postautor: aikus » 9 paź 2017, o 12:32

MacGyverek pisze:Zgodzę się z tobą nr ujęć. Najlepsze ujęcia są skladane z kilki kamer. Jednakże do tego zadania potrzeba klika osób. Niestety ale sam bylem z kamerą.

Nie koniecznie kilka osób (choć oczywiście tak jest najlepiej).
Ale robisz troche filmow z drona, troche fotek z telefonu (czy krótkich filmików ), a jednoczesnie kamerka caly czas stoi na statywie i robi timelapa np. co 5 sekund.
Mozna ją też co jakiś czas przestawić...
do tego możesz mieć na głowie caly czas headcama robiącego film do oporu... No albo nie cały czas ...
;)
im wiecej opcji tym lepiej, ale tak naprawdę wystarczą ze dwa źródła i juz jest z czego sklejac całkiem fajny film.
;)

MacGyverek pisze: Odnosnie jeta to nie poleciał ze względu na teren. Do jeta musi być idealną równa powierzchnia. Zaczął podskakiwać i nie dało się nad nim zapanować. Kolega zrezygnował bo szkoda silnika - silnik 7.5k. Następna proba będzie na terenie super rownym.

Właśnie właśnie... Drugim pytaniem miało być czy czasem ten jet nie zasysał za duzo syfu z tej ziemi :shock:

No spoko... to czekam z niecierpliwością na nastepny filmik - filmik mam nadzieje, z latającym Jetem:D:D
Awatar użytkownika
omcKrecik
Maharadża Pendżabu
Podziękował: 217 razy
Podziękowano: 84 razy

Postautor: omcKrecik » 9 paź 2017, o 16:05

Z jetem to słuszna decyzja o daniu sobie na luz... Szkoda silnika i reszty też.
aikus pisze: robisz troche filmow z drona, troche fotek z telefonu (czy krótkich filmików ), a jednoczesnie kamerka caly czas stoi na statywie i robi timelapa np. co 5 sekund.

Masz na myśli statyczną czy taką z samonaprowadzaniem i autozoomem ? OPTYCZNYM ? :shock:
Kurczę, już coś chyba kumam, dlaczego żeby zrobić profi film to potrzeba sprzętu z wyższej półki. Żeby zrobić coś znośnego tanim sprzętem, takim w sumie za 5...7k całość, to trzeba się nakombinować i popracować potem nad materiałem. Ale lepszy cyc niż nic...
aikus pisze:do tego możesz mieć na głowie caly czas headcama robiącego film do oporu... No albo nie cały czas ...

Do headcama też trzeba poćwiczyć... Męczący jest, cierpiała mi na tym jakość samego lotu. Widać za mało poćwiczyłem. Ale zaleta jest - z elektroniczną stabilizacją kadr praktycznie nie skacze, jest lepiej niż z ręki amatora (nie deliryka :masakra: ). Oglądanie filmiku ze skaczącym czy drgającym kadrem (tak z 70% lotniczych na YT) jest wku***ające na maksa jak dla mnie. Zresztą jakość większości tego na YT jest plebejska :gas:
aikus pisze:im wiecej opcji tym lepiej, ale tak naprawdę wystarczą ze dwa źródła i juz jest z czego sklejac całkiem fajny film.

Z czego jedno w powietrzu ;)
Jeżeli czasu dostatek i pogoda lotna stabilna, to mając sprzęt i umiejętności w pojedynkę na upartego też się coś da wymodzić. Dużo pakietów trza mieć ;)

A Stearman też mi się podobał bardziej od jeta :D . Może dlatego, że latał hmm
Powodzenia z tym jetem następnym razem :thumb:
Stearmana zróbcie jak będzie sposobność w lowpass, niekoniecznie odwróconego... I tak zaje**ście wygląda pół metra nad trawką :D
Pozdrowionka od... Andrzeja
Nie umiem latać tak jak Wy, ale się uczę.
W ogóle ciągle się uczę. Wszystkiego, czasem od nowa...
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec

Postautor: aikus » 9 paź 2017, o 16:35

omcKrecik pisze:
aikus pisze: robisz troche filmow z drona, troche fotek z telefonu (czy krótkich filmików ), a jednoczesnie kamerka caly czas stoi na statywie i robi timelapa np. co 5 sekund.

Masz na myśli statyczną czy taką z samonaprowadzaniem i autozoomem ? OPTYCZNYM ? :shock:

Zartujesz?? Moze i profesjonalny fotograf / filmowiec ma taki sprzęt - ja mowie o zwykłych ludziach, takich jak ja, i o kamerkach typu Mobius albo "gopro dla ubogich" (czyli EKEN h9 czy jak mu tam).

omcKrecik pisze:Kurczę, już coś chyba kumam, dlaczego żeby zrobić profi film to potrzeba sprzętu z wyższej półki. Żeby zrobić coś znośnego tanim sprzętem, takim w sumie za 5...7k całość, to trzeba się nakombinować i popracować potem nad materiałem. Ale lepszy cyc niż nic...

No nie wiem.
Zobacz, jeden z pierwszych moich filmikow, nędzny ale mimo wszystko ciekawy.
90% materialu z headcama. Reszta - z komorki.
Więc sprzęt jakim dysponowałem to koszt... no w sumie pewnie ze 2 tysie (licząc jeszcze notebooka i komorke która każdy ma w kieszeni :D:D )

https://vimeo.com/237419783

omcKrecik pisze:Do headcama też trzeba poćwiczyć... Męczący jest, cierpiała mi na tym jakość samego lotu. Widać za mało poćwiczyłem. Ale zaleta jest - z elektroniczną stabilizacją kadr praktycznie nie skacze, jest lepiej niż z ręki amatora (nie deliryka :masakra: ). Oglądanie filmiku ze skaczącym czy drgającym kadrem (tak z 70% lotniczych na YT) jest wku***ające na maksa jak dla mnie. Zresztą jakość większości tego na YT jest plebejska :gas:

Trochę się boje co powiesz o tym filmie co powyżej, ale trudno ;)
Do Headcama nie trzeba ćwiczyć tylko trzeba go odpowiednio zamocować na czajniku ;) .
Na patrzec tam gdzie Twoje oczy kiedy patrzysz prosto przed siebie. I już.
No i nie wieszasz sobie nie wiadomo jakiej cegły tylko mini kamerke typu właśnie Mobius / coś a'la.
Wieszanie profesjonalnych pełnowymiarowych kamer video nie ma kompletnie sensu z dwóch powodów:
- i tak nie wykorzystasz funkcji które one mają (np. zoom) tylko ustawisz stałke w miarę szeroko, autofocusa i jedziesz.
- ciezka kamera na głowie - faktycznie może męczyc.
Takiego Mobiuska się w ogóle nie czuje. Tego materiału wtedy z tych Reguł miałem tak dużo tylko dlatego, ze ... zapomniałem o Mobiusku (miał byc założony na głowę tylko na jeden lot).

Echh... to były czasy swoją drogą. Niby wszystko tak bardzo dziadowstrze w porównaniu z tym co mam teraz, tak tandetnie proste a tyle więcej radości sprawiało...
I Krówka jeszcze była (której nie mogę odżałować) ... i Pierwsze Gemini... Czerwone...
...
i Uniaczek ... :cry: :cry: :cry: :cry:

Edytka: - naprawka cytowanka ;)
Awatar użytkownika
MacGyverek
Lider forum...

Postautor: MacGyverek » 9 paź 2017, o 19:52

aikus a ten moj film sie tobie tez nie podoba??

Ostatnio zmieniony 9 paź 2017, o 20:31 przez MacGyverek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec

Postautor: aikus » 9 paź 2017, o 20:11

Nie podoba mi się.... że mnie tam nie było... Ja pierdziele, czemu ten Racibórz musi być tak daleko :wall2: :wall2: :wall2:

Nie no zaje**sty filmik, zaje**sty!!
:approve:

No...
W przyszłym roku przyjadę.
O ile wolno się tam wprosić z helikopterem .. ^^(tak jako bezpiecznik sobie furtkę zostawiam).
;)
Bo z samolotami to nie mam za bardzo z czym przyjechać... :| A tak tylko żeby popatrzeć to za dalekie jechanie...
:masakra:

A czemu Firewerki w dzień były?
Awatar użytkownika
MacGyverek
Lider forum...

Postautor: MacGyverek » 9 paź 2017, o 20:27

Oczywiście ze z helikiem można. W zeszłym roku było sporo helików, a w tym - 3 szt 450 i to wszystko. Mam nadzeję, że w przyszłym roku będzie wiecej. Co roku (już od dobrych 3 lat) robimy bitwę powietrzną piankami - full contact - i do tego fajerwerki, żeby wyglądało to jak wojna. Więc dlatego jest w dzień dla publiczności. Fajerwerki wybieramy tak aby było dużo dymu, huku i wyglądało jak artyleria. Co roku jest większy rozmach pod względem pirotechniki. Na naszym pikniku chcemy pokazać różne aspekty lotnictwa - model i prawdziwe 1:1 dlatego nie brakuje atrakcji z dużego lotnictwa. Marzy nam się występ Artura Kielaka (często trenuje w pobliskim Rybniku). Zobaczymy co z tego wyjdzie - liczymy na sponsorów o których krucho. Ale może.....

Na moim kanale możesz znaleźć filmiki z pikników z lat wcześniejszych. Naprawdę dużo się dzieje i jest to impreza skierowana nie tylko dla modelarzy ale i widzów. Organizowany jest na wałach przeciwpowodziowych - coś w rodzaju trybuny dla ludzi. Ilość osób odwiedzających jest naprawdę spora.
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec

Postautor: aikus » 9 paź 2017, o 20:43

W czasie tej bitwy powietrznej duzo modeli ... że tak powiem ... spada?
;)
To sa pianki ogólnie pianki czy jakaś konkretna klasa (np. ESA)?
Awatar użytkownika
MacGyverek
Lider forum...

Postautor: MacGyverek » 9 paź 2017, o 20:59

Tak to są modele typu ESA ale inne pianki też mogły w tym roku być. Lata około 20 w jednym czasie i bitwa trwa ok 7min (chyba, że ktoś polegnie wcześniej). Ogólnie to ciężko się trafić. Im więcej modeli tym większe prawdopodobieństwo trafienia. Dodatkowo fajerwerki robią też swoje ;) Mode po ataku fajerwerkowego moździerza wygląda tak:

Obrazek

Dodatkowo na koniec jest konkurs - kto przewróci "budynek browaru"
Obrazek

Wygrywa się np taką nagrodę:
Obrazek
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec

Postautor: aikus » 9 paź 2017, o 21:48

Ale czad!!
Chyba trzeba będzie uzbroić Bixlera węglem i jazda!
Bixler (śmiej się śmiej) dostał nowy silnik i paaanie! Nada się nada!
A już swoje w Zyciu przeszedł to teraz da czadu honorowo.
Trzeba będzie coś nowego dla TŻ do latania skołować, ale to sie da zrobić.
A Bix nawet dozbrojony węglem będzie jeszcze w miarę akceptowalny chyba...
No bo to w koncu Bixler - prędkości nie wiadomo jakiej nie rozwinie (choćby skały srały i wuj na wuju stawał) a jak mu ktoś lotkę wyrwie to spadnie jak każdy inny... zraniony orzeł...
A ten Twoj kombat ... nieźle oberwał ...
Widać ze musiał dostać któryms z pociskow w mocne twarde miejsce, ze mu tak to skrzydło sie oderwało, że aż się dziury porobiły...
Ale nie wygląda źle - gorsze trupy już łatałem, kleiłem taśmami i dalej latały ;)
Awatar użytkownika
MacGyverek
Lider forum...

Postautor: MacGyverek » 9 paź 2017, o 21:53

Nie to akurat kolegi. Mój tym razem bez obrażeń. Rok temu lotki się pozbyłem i silnik odpadł ;) Mój jest czerwony czwarty z prawej.
P.S. Węgla za dużo w modelach nie używamy. Tylko przez skrzydła jest "wungiel" ;)

Wróć do „Filmy i Foty”