A przez wczoraj i dzisiaj zrobiłem kilka drobiazgów przy mojej "ćwiczebnej" 450-tce:
- wymiana podwozia na niepołamane
- wymiana wału głównego na prosty

- przeczyściłem serwa, i zrobiłem na nowo kabelkologię w oplotach:
DSC_0013.JPG
DSC_0014.JPG
- zmieniłem napęd ogona na PASEK!!
Wystarczyło tylko dokupić taki wałeczek i go zamienić w boom-casie:
DSC_0001.JPG
DSC_0002.JPG
DSC_0005.JPG
Na początku trochę nie pasował, ale jak się docisnęło te łożyska to wlazł i chodzi całkiem całkiem.
Oczywiście pasek i skrzynkę ogonową też musiałem dokupić. Pasek dokupiłem, a skrzynkę kupiłem niedawno "przez pomyłkę" (gdzieś chyba o tym pisałem), więc postanowiłem już zrobić konwersję. I na razie się udało:
DSC_0009.JPG
DSC_0012.JPG
Oczywiście jak to w Tarocie coś tam zawsze musi być lekko niedoskonałe

Wałeczek ogonowy oczywiście chodził we wszystkie strony. Na szczęście przypomniało mi się, że miałem jeszcze starą skrzynkę na pasek, którą kupiłem do "Beltarota" (tym bardziej byłem na siebie zły, że kupiłem skrzynkę na pasek, bo jakbym chciał zrobić konwersję, to wystarczyło tylko kupić ten wałeczek do boom-case'a i pasek, bo skrzynkę już miałem) i wziąłem wałeczek z niej właśnie i podmieniłem. I okazało się, że ten nie bije na boki

Może nie uwierzycie, ale to będzie mój drugi model na pasek po... E-Sky Belcie

Tak, do tej pory tylko wałki były... sam jestem ciekaw.
- A na koniec założyłem jeszcze takiego pipsztoka usztywniającego podpory ogona (coś takiego podpatrzyłem w KDS-ie i postanowiłem sprawdzić, czy coś takiego istnieje do TAROTa, i wiecie co? istnieje

):
DSC_0006.JPG
DSC_0007.JPG
Trochę przy okazji zmieniłem kolorystykę, kabinkę i na razie helik wygląda tak:
DSC_0015.JPG
Do pełni szczęścia brakuje jeszcze żeby przyszły wyczekiwane ramionka okuć głównych (jedno jest trochę wygięte po krecie, udało się to zniwelować ustawieniami FBL, ale wolałbym jednak proste ramionko), przegląd głowicy, ustawienie FBL i sprawdzenie wyważenia (nowy wał, nowy wałek ogonowy, nowe łopatki... coś na pewno będzie wymagało zniwelowania wibracji, ale zobaczymy).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.