Odpowiedzi na Twoje pytania są tu:
http://wiki.beastx.com/index.php/Help:F ... ._AR7300BXyoung pisze:1. Odbiornik ma wtyczkę prądową na kablu - jak podłączyć zasilanie do - regulatora a wtyczka zostaje wolna ? wtedy mogę ją skrócić i zabezpieczyć ?
Jeśli używasz wielkich serw HV w dużym modelu (takim, do jakiego stworzono ten wynalazek - klasy 550-800) to podpinasz dodatkowy pakiet LiPo 2S pod złącze EC3.
Jeśli z jakiegoś powodu wtykasz to do małego helika to możesz po prostu wpiąć wtyczkę od ESC na swoje miejsce i tak zasilić pozostałe serwa. Wtedy ten duży kabel jest zbędny.
young pisze:2. Odbiornik ma port switch - jak podłączę pod niego wyłącznik ON/OFF to co on będzie odcinał ?
Wiem że może kogoś moje pytania mogą rozbawić

, ale liczę na Wasze rady.
Jak podepniesz LiPo 2S pod złączkę EC3 to będzie odcinał napięcie z tej baterii. Dobre do Nitro, niepotrzebne w elektryku.
Przy zasilaniu przez kabelek z ESC, od strony serw wyłącznik nie będzie działał. Jak masz zewnętrzny BEC to możesz podpiąć pod EC3 - wtedy będziesz miał działający wyłącznik. Jak się bardzo uprzesz to możesz też rozdzielić przewód z ESC na sygnałowy i prądowy i ten prądowy podpiąć przez EC3 - wtedy wyłącznik będzie działał, ale nie ma to najmniejszego sensu bo przewód z ESC jest cienki i sam w sobie stanowi duże ograniczenie prądowe.
W skrócie - wyłącznik obcina zasilanie jeśli jest doprowadzone do tej niebieskiej wtyczki.