dawo pisze:Ale wraz ze wzrostem temperatury silnika w korku też wzrasta temperatura wszystkiego co jest do niego przykręcone wiec rozrusznik może nie osiąga 100 stopni C ale z 60 to pewnie tak... podczas jazdy powitrze go schładza... kiedyś miałem taki przypadek w motocyklu że ogólnie ciężko kręcił rozrusznik i okazało się że nie wiadomo czemu obcierał komutator o uzwojenia, pomogło delikatne przetoczenie na tokarce, oczywiście robili to spece od regeneracji. Najpierw też bym posprawdzał połączenia prądowe i masy -wszystkie od rozrusznika i alternatora - w fiacie 125p to najczęściej pomagało. Oczywiście klemy od aku. też przeczyść.
aikus pisze:Klemy i skrzynka z bezpiecznikami na akumulatorze - tam jest wszystko OK
aikus pisze:otwierał maskę i wykonywał jedno centralne ostentacyjne pierdolnięcie pięścią w skrzynkę z bezpiecznikami na akumulatorze.
wojtekr pisze:Adam12 pisze:Aikus - po prostu zmień ... samochód
znowu??
Przecież 14 lat temu zmieniał
wojtekr pisze:No ale jak jebniecie w skrzynkę rozwiązuje problem?
Zacznij od przykręcenia kabli prądowych
aikus pisze:[...] od tej pory zero problemów...
A wcześniej zdarzało się np. że [...]
Adam12 pisze:Aikus - po prostu zmień ... samochód
aikus pisze:przesmarowałem tawotem miedzianym (MWX - NIE CZYTAJ!!) złożyłem do kupy i od tej pory zero problemów...
Adam12 pisze:aikus pisze:... Tak jak i przy 50 letnim człowieku ...
Ty chcesz sobie wrogów robić
mwx pisze:
A jak kręcisz kluczykiem to słychać pstryknięcie hebla w rozruszniku czy jest zupełnie martwy?
wojtekr pisze:Albo coś pojebałem ale zrozumiałem, że miałeś jakieś problemy z elektryką i pomagało jebnięcie w skrzynkę, o której piszesz, że jest ok.
wojtekr pisze:Ale może być też inny powód - sterowanie czy coś innego- jednak na początku przyczyny bym szukał w okolicy silnika jak temperatura ma wpływ na to zjawisko. I tu znowu kable są najprostsze do weryfikacji.
aikus pisze:Ostatnio u Artji w garażu światła do jazdy dziennej zakładałem (tak na wszelki wypadek, żeby poprawić trochę bilans energetyczny, pewnie niepotrzebnie).
Artja może opowiedzieć ile kurew się przy tym nasypałoa przecież to banał, chwila nieuwagi.
...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości