semento pisze:Pytanie na śniadanie: jak skonfigurować apkę pod samolot, żeby się nie wyzbyć odruchów ze sterowania helikiem? Wiem że takie rzeczy to tylko w Erze, ale może macie jakieś sugestie?
Artu pisze:I najważniejsze: AXN Floater'em nie Zrobisz zawisu w poziomie
Chyba ten odruch będzie najtrudniejszy do "opanowania"
Artu pisze:I najważniejsze: AXN Floater'em nie Zrobisz zawisu w poziomie
Chyba ten odruch będzie najtrudniejszy do "opanowania"
Jak już chcesz latać do tyłu, to może lepiej zamienić kabelki regulator - silniksemento pisze:Najtrudniejszy będzie lot ogonem do przodu. No chyba że w pośpiechu zamontuję źle śmigło
A autorotacje samolotem już opanowałeś? Nie przeskakuj etapów!super_mario2 pisze:Się śmiejecie, a najtrudniejszy dla mnie przy lataniu samolotem jest lot na plecach.
Cały czas go podpieram ujemnymi kątami
super_mario2 pisze:Się śmiejecie, a najtrudniejszy dla mnie przy lataniu samolotem jest lot na plecach.
Cały czas go podpieram ujemnymi kątami
no ale chyba nie z lewego drąga?Gmeracz pisze:na plecach w zasadzie zawsze trzeba się podpierać ujemnymi kątami
Ramotny pisze:no ale chyba nie z lewego drąga?Gmeracz pisze:na plecach w zasadzie zawsze trzeba się podpierać ujemnymi kątami
Gmeracz pisze:Mario, ja tam nie wiem w którą masz obroty, ale weź to na wyobraźnię. Patrząc na model od ogona jeżeli silnik kręci się w lewo to moment chce pochylić model w prawo. Czyli musimy odchylić oś w lewo żeby to zrekompensować. I nie ma znaczenia gdzie jest śmigło.
Zazwyczaj wystarczy parę stopni (powiedzmy 5), ale to trzeba sprawdzić w locie, bo wszystko zależy od mocy silnika.
Jeżeli nie dasz odchylenia model tez będzie latał, ale będzie nierówno reagował na zakręty i inne manewry.
Wróć do „Szybowce i motoszybowce”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość