mwx pisze:Jeśli serwo zaprojektowano z myślą o wysokim napięciu [...]
Adam12 pisze:Nie wiem. Wiem jedynie, że jedno 115 i jedno 215 zdechły sobie ot tak. Znaczy albo szczotki albo potencjometr, bo raz chodziło raz nie i to w różnych zakresach. Ale 3 lata wysłużyły więc nie mam pretensji
omcKrecik pisze:3 lata to dość sporo... Chyba przekroczyłeś resurs tak ze 2x. Ile to można się naczytać w internetach o sproszkowanych samolotach i stosach trupów z tego powodu
A to przecież takie proste się wydaje - wymienić po iluś tam godzinach pracy i już .
omcKrecik pisze:..3 lata to dość sporo... Chyba przekroczyłeś resurs tak ze 2x. Ile to można się naczytać w internetach o sproszkowanych samolotach i stosach trupów z tego powodu
A to przecież takie proste się wydaje - wymienić po iluś tam godzinach pracy i już .
pkali pisze: kret z powodu awarii serwa wyniesie podobnie jak ich wymiana...
mwx pisze: jak serwo przestaje precyzyjnie centrować, albo zaczynają rozjeżdżać się prędkości [...] to znaczy że czas przełożyć je do piankolota
PiotrS pisze:i zaraz będzie wysyp 215tek na giełdzie
Adam12 pisze:Nie notuję przebiegów. Ludzie piszą o 1000 lotów. To może być koło tego. Ja robię koło 300- 400 rocznie więc ...
Piotr_T pisze: [...] ze zdumieniem wykryłem, że serwo KST-215MG które mam w nim na ogonie ma poprzeczny luz na osi.
Piotr_T pisze:Ile przepracowało? U mnie niewiele, więcej pewnie u Bizona i Aikusa, czyli jak znam życie, to siedzi w tym Miniaku od początków jego istnienia .
mwx pisze:Skoro zużyły się łożyska to zaraz okaże się że potencjometr i szczotki w silniku też mają dość. Ja bym w takie serwo nie inwestował tylko wziął to co Mirek aktualnie sprzedaje na giełdzie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości