mwx pisze:Nie wiem jak dżampery ale sporą zaletą Fryskaja jest szeroka gama tanich jak barszcz odbiorników i czujników telemetrycznych.
Jak zaczną Cię kusić kombinacje to pewnie temat Frajerskaj wróci
Jumper T12 to technicznie to samo co FRSKY, funkcjonalnie to Taranis Q X7, wszelkie telemetrie, szmery, bajery z OpenTX i FRsky działaja na tym jumperze, tylko moduł, który mam to multiprotocol, wspiera w pełni FRSky łącznie z telemetrią, ale nie ma tak dobrego zasięgu, więc chcę tam wpakować to:
https://77hobby.pl/frsky-xjt-modul-nada ... r-p-2.htmlMogę też z poziomu radia normalnie programować odbiorniki FRSky (już to robiłem) Jedyny problem to brak wsparcia z poziomu companion i to niestety minus. Z jakiegoś powodu devsi companiona się obrazili na jumpera.
miruuu pisze:Nie wiem jak masz po zmianie bo nie wiem jak miałeś przed zmianą, ale holda załączać jest dobrze "do siebie".
Przełączniki hardwarowo przełożyłem, ale sam hold w OpenTX też odwróciłem bo to akurat nie problem. Problemem jest to, że nie mogę zmienić kierunków przełączników przy którym się pluje alarm na starcie. To akurat jest chyba zależne od konkretnej wersji OpenTX.
Teraz hold zapinam tak:
Czyli hold zapinam do siebie, ale apka myśli, że to od siebie i przy właczeniu jak jest alarm na przełącznikach wymaga, aby ten konkretny przełącznik był z pozycji do siebie. W niektórych apkach i wersjach opentx można to zmienić, niestety u mnie nie więc tak sobie z tym poradziłem i jest ok

Przełącznik 3 pozycyjny wylądował z tyłu apki, tam gdzie zwykle jest hold. Ten wariant wydaje się sensowniejszy, bo można hold zapiąć bardzo szybko, a praktycznie nie ma możliwości zrobienia tego przez pomyłkę.
Oczywiście trzymając apkę do szczypania, na kciukach tak byłoby niewygodnie.