Damdodo pisze:Zaczniesz drzeć kasę i będziesz mógł wydawać na hobby ile zapragniesz![]()
Damdodo pisze:Ograniczenia pułapu i prawo lotnicze dotyczą wszystkich już od dawna. Jak zrobisz uprawnienia teraz to prawdopodobnie przy zmianie przepisów podciągną uprawnienia w górę czyli jak np. stworzą grupy do 3 i 7 kg, a Ty będziesz miał uprawnienia do 5 kg, to Ci podciągną do 7 kg. A poza tym uprawnienia są ważne 5 lat. Potem zdajesz egzamin na nowo. Teraz jest o tyle łatwiej, że w przypadku UAVO VLOS do 5 kg (obejmuje wszystkie modele latające. Powyżej masz już rozgraniczenia na wielowirnikowce, samoloty, helikoptery, itd) nie potrzebujesz badań lekarskich i zdajesz egzamin w obecności uprawnionego instruktora danej szkoły a nie w obecności egzaminatora państwowego.
Tak naprawdę teraz bez uprawnień możesz latać jedynie poza obszarem zabudowanym w odległości 100 m od ostatniego zabudowania, do 50 m AGL i 30 m od ludzi..... I jeszcze poza wyznaczonymi strefami... A tych jest cała masa.... I wszędzie...
W przeciwnym razie grzywna lub ograniczenie wolności a nawet jej pozbawienie do lat 5....
Oczywiście jak Cię skontrolują albo złapią, albo spowodujesz jakiś wypadek...
Carson pisze:Dobra juz mi sie odechcialo!A tak powaznie to nie chce teraz kupowac sprzetu za 5-8k
Co wy mi tu proponujecie
Ja chce cos na poczatek zabawy i nauki tak zeby przy kursie juz wiedziec co z czym i do czego a nie dopiero zdobywac wiedze. Czy np taki zestaw sie nada do tego co mi potrzebne https://pl.aliexpress.com/item/32679576 ... lRq3q&mp=1
Carson pisze:Dobra juz mi sie odechcialo!A tak powaznie to nie chce teraz kupowac sprzetu za 5-8k
Co wy mi tu proponujecie
Ja chce cos na poczatek zabawy i nauki tak zeby przy kursie juz wiedziec co z czym i do czego a nie dopiero zdobywac wiedze. Czy np taki zestaw sie nada do tego co mi potrzebne https://pl.aliexpress.com/item/32679576 ... lRq3q&mp=1
Wróć do „Ogólne dyskusje o "dronach" wszelakich...”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość