@Piotr_T
Nie próbuję się kłócić - uwaga, to ważne, nie chcę być źle odebrany. Dorzucam tylko coś celem dowyjaśnienia:
IMHO bailout nie jest powiązany z GOVem tylko z softstartem.
To że w tej instrukcji piszą, że bailout działa tylko w trybie GOVa - OK, zgoda, pewnie w tym reglu tak jest.
Ale to tylko tak jest, dlatego, że tak sobie producent wymyślił, a nie tak jest, bo bailoud jest zależny od gova. NIE.
Po prostu producent regla założył, że jak ktoś będzie chciał bailouta z regla, to na pewno będzie latał na govie z regla (i pewnie słusznie).
Technicznie jak najbardziej możliwe jest zaprogramowanie bailouta (czyli dwóch różnych odpalanych warunkowo softstartów) w konfiguracji z krzywymi.
Inna sprawa, że na czuja też mi się wydaje, że regiel który ma redb powinien GOVa mieć - ale to już tylko mój czuj.
@Redb: zrób tak jak mówi Piotr, zdejmij łopaty i łopatki i potestuj różne zachowania tego regla.
Bardzo słusznie -

nie powinieneś latać czymś co nie do końca wiesz jak się zachowa w absolutnie każdej sytuacji - w myśl zasady, że pilot powinien znać statek którym lata, jego możliwości, ograniczenia i tak dalej.
Czasem nawet mają fabrycznie nowy regiel i manual... Właściwie nawet zawsze, warto sprawdzić czy aby na pewno to wszystko działa tak jak producent pisze, że działa...