Tak. Wybrałem. Zresztą tam nie ma zbyt dużego wyboru. Dzisiaj je wymontuję i rozkręcę. Zobaczę, może któryś kabelek nie przewodzi? Chyba, że elektronika padła?
O kur... Chyba źle wybrałem w zyx s2 (1520us/333hz) ?! Przed chwilą sprawdzilem ponownie. Powinno być 760us/333hz!!! Mam serwo BK DS-7005hv
T-Rex 450 Sport + Spektrum dx6i, Sab Goblon 500 + Spektrum dx8 G2
Ok. jakoś sobie bedę musiał poradzić. A co z Gazem? Działa od połowy (czyli neutrum gimballa) i od razu wchodzi na na wysokie obroty - jakieś 50%?. Od razu uprzedzam, że programowanie regla nie przynosi żądanego efeku.
HobbyWing 100A v3. Usunąłem model z radia. Usunąłem zyx s2 z kompa. Dzisiaj wszystko ustawię od nowa. Zobaczę co z tego wyjdzie? Model jest używany i latał na Brain'ie. Kupiony od kogoś z forum. Więc mechanicznie wszystko powinno być ustawione?
Nie chcę się wtrącać ale muszę. Moim zdaniem przy tak małej znajomości tematu kolega absolutnie nie powinien samodzielnie uruchamiać tego helikoptera bo może się to źle skończyć. I nie chodzi mi tu o rozbity helikopter.
Dlatego tłumaczenie musi być łopatologicznie, żebym nie popełnił błedu. Gdym miał odpowiednią wiedzę i doświadczenie, to nie zadawałbym pytań na forum, tylko sam rozwiązał problrm.
Coś mi to przypomina _ "Nie chcem, ale muszem" - Lechu ps Bolek.
Pitolenie. Obejrzyj najpierw serie od Pawła Kruka o budowie i ustawianiu helika. Po tym będziesz miał już jakieś pojęcie co z czym się je i będziesz dopytywał.
No właśnie - pitolenie. Proponuję, aby niepotrzebne komentarze zachować dla siebie, tym bardziej, że nic konstruktywnego nie wnoszą do sprawy. Oglądałem Po pracy zajmę się pkt. 13.
Tak jak koledzy radzą zrób to powoli bo inaczej bedzie kosztownie (w nie tak skrajnym wypadku niebezpieczne dla zdowia) i zanim zaczniesz ustawiać obejrzyj sobie:
Baronq pisze:No właśnie - pitolenie. Proponuję, aby niepotrzebne komentarze zachować dla siebie, tym bardziej, że nic konstruktywnego nie wnoszą do sprawy.