aviatoRc pisze:Tak sobie lekko liczę Twoje zestawienie ( nie wliczając kosztów przesyłek ), i wychodzi mi że za mniej więcej taka sama cenę masz cały zestaw Aligna wraz z V-Barem Mini
Bardzo ciekawa propozycja, tym bardziej że V-Bar to też świetny system. Z tym że tak jak zwrócił uwagę Wojtek dłubanie przy modelu to coś co sprawia mi równie wiele frajdy co latanie. Nie chciałbym tracić tej satysfakcji ze złożenia śmigłowca wg własnego pomysłu. Druga sprawa to świadomość tego że z całą pewnością go rozbiję, szczególnie na początku, więc wolałbym kupić tanią mechanikę i z czasem w miarę jak będę nabierał wprawy rozbudowywać ją o solidniejsze rozwiązania.
Jak będę miał już sfinalizowany setup to wtedy przemyślę i zdecyduję ostatecznie.
aviatoRc pisze:sam się przymierzam do takiego zestawu, ponieważ klasa 500 przyprawiała mnie o pełne gacie strachu

.
W pełni to rozumiem, sam jak zaczynałem z 550 to stres był taki że lądowałem znacznie szybciej niż brakowało mocy w pakietach

Teraz już się oswoiłem z wielkością i hałasem ale nadal nie czuję się swobodnie bo gdzieś tam z tyłu głowy siedzi świadomość tego ile trzeba będzie wydać w przypadku kreta. 450 pod tym względem jest ZNACZNIE bardziej przystępna.
wojtekr pisze:Co do ESC to 3500kV+10T daje max 23A
Z góry się przyznaję że nie jestem świetnie rozeznany w temacie, o ile dobrze rozumiem to zwiększając obciążenie jakie musi popchnąć silnik zwiększa się pobór prądu i jedynym limitem tego jaką wartość ten prąd osiągnie jest moment w którym silnik zacznie się przepalać lub wydajność źródła prądu.
Jeśli nie jestem w błędzie to informację ze strony o tym że maksymalny prąd SK3 to 50A należy traktować raczej jako wytyczne do warunków w jakich silnik ma pracować a nie realny pobór?
Experience is something you obtain only after you need it.
This isn't 3D, I am just trying to land.