Luki38 pisze:Już ogarnąłem na win7. Ustawiłem tarczę kąty i skoki. Zauważyłem, że ogon działa zero jedynkowo. Jak się zmienia czułość bo chyba w tym problem. Kiedy lekko ruszę sterem kierunku to serwo wychyla się na maksa. Trzeba bardzo delikatnie, że chodziło płynnie. Gdzie szukać ustawienia w systemie czy nadajniku?
Luki38 pisze:Gdzie szukać ustawienia w systemie czy nadajniku? Zostało mi jeszcze ustawić w nadajniku krzywe gazu, skoku dualrate i ogień na pole. W programie zauważyłem, że ZYX ma dwa tryby normal i AVCS.
aikus pisze:Luki38 pisze:Już ogarnąłem na win7. Ustawiłem tarczę kąty i skoki. Zauważyłem, że ogon działa zero jedynkowo. Jak się zmienia czułość bo chyba w tym problem. Kiedy lekko ruszę sterem kierunku to serwo wychyla się na maksa. Trzeba bardzo delikatnie, że chodziło płynnie. Gdzie szukać ustawienia w systemie czy nadajniku?
Nigdzie.
Masz braki u podstaw, nie wiesz jak działa HeadHold / HeadLock.
Jest to tryb pracy ogona w którym ogon na ziemi, na postoju, tak się właśnie zachowuje.
Innym trybem pracy żyroskopu ogonowego jest Rate - nie wiem czy dziś ktoś go używa.
Zajrzyj też tu:
viewtopic.php?f=55&t=9321
Może się okazać, że nie wiesz jeszcze innych przydatnych rzeczy.Luki38 pisze:Gdzie szukać ustawienia w systemie czy nadajniku? Zostało mi jeszcze ustawić w nadajniku krzywe gazu, skoku dualrate i ogień na pole. W programie zauważyłem, że ZYX ma dwa tryby normal i AVCS.
Nie dam głowy, ale AVCS to chyba Tarotowa nazwa trybu HeadLock.
JEśli ustawienie dotyczy ogona - to prawie na pewno tak właśnie jest.
Na problem ze skokiem ogólnym nie znam niestety odpowiedzi.... raczej nie powinno tak być, ale lepiej by było jakbyś nagrał film i go tu powiesił - opisy bywają mylące...
Luki38 pisze:[...]
Mam jeszcze kilka wątpliwości i pytań. Jak ustawiacie serwa w pozycji neutrum pod nadajnikiem czy jakimś innym urządzeniem. Tak żeby mieć pewność, że orczyk jest prawidłowo zainstalowany.
Luki38 pisze:No i ostatnie żeby rozwiać wątpliwości tarcze wybrałem H1 bez miksowania?
Luki38 pisze:Także jak widzicie jeszcze trochę przede mną. A już się napaliłem, że dzisiaj będzie pierwszy lot![]()
Luki38 pisze:Powoli do wszystkiego dojdę jakimś cudem miałem poustawiane dziwne Delaye na każdym kanale. Stąd te szalejące skoki.
Luki38 pisze:Pozostaje tylko zagadka z idlami i chyba będzie wszystko.
aikus pisze:Nieeee tam, bez przesady, bedzie dobrze!!![]()
Co do ZYXa to byl to naprawde bardso dobry system, tyloo, ze Tarot przestal go produkowac i produkt umarl...
Ale poza tym ZYX byl naprawde ok, zwłaszcza dwojka (ten zolty).
Luki38 pisze:aikus pisze:Nieeee tam, bez przesady, bedzie dobrze!!![]()
Co do ZYXa to byl to naprawde bardso dobry system, tyloo, ze Tarot przestal go produkowac i produkt umarl...
Ale poza tym ZYX byl naprawde ok, zwłaszcza dwojka (ten zolty).
Mam s2. Z programowaniem uporałem się nawet w win10. Teraz łączy się za każdym razem. Na spokojnie wszystko się ogarnie. Jeszcze jak możecie to doradźcie co jeszcze ustawić żeby było ok. Serwa,popychacze i tarcze na zero w fbl. Później kąty na Alie, Elev i pitch od zera do 11st. Przy okazji jaki tryb lotu wybrać? Trochę tam jest tych ustawień. Plus 3 fabryczne. W nadajniku krzywe skoku, gazu. Tryby normal, idle. Dam delikatne Expo plus dualrate z 60. O ile się nie mylę Hold też muszę zaprogramować. Pytam dla świętego spokoju żeby rzeczywiście czegoś nie pomieszać i nie zmielić go zanim wystartuje...zakładając optymistycznie model będzie służyć do nauki zawisu, zmiany kierunku, ósemki, poprostu podstaw. Na przyszły sezon planuje już nowoczesna klasę 400, później może 550 czy 600 . Na razie na 700 się nie zapatruje bo koszta mnie trochę przerażają...
Luki38 pisze:Ogladales serie forumowego kolegi Kruka o składaniu i ustawianiu heli wraz z fblem? Latwiej Ci będzie zrozumieć co i jak jeszcze trzeba zrobic.
Oglądałem składanie 450s u Adama Delingosa ale zobaczę też i ten który proponujesz. To jest seria z RC Heli polska ?
Carson pisze:Fajnie gdyby mogl Ci pomoc osobiscie ktos obeznany w temacie. Jesli Ci to w jakis sposob pomoze to olej idle i ustaw sobie tylko jeden. To nic innego jak rozne obroty wirnika. Mi tez mieszalo to na poczatku w glowie.Mozesz miec ustawione jednego idla i caly czas na nim latac. No przynajmniej do czasu az nie uznasz ze potrzebujesz miec dodatkowe
Luki38 pisze:[...]A na zlot nie pojadę po to żeby truć tyłki starymi struclami.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość