msheli pisze:Nigdy na to nie patrzyłem. Zapnij pakiet i leć. Olej to.
gumi pisze:Brain jest dosyć tolerancyjny na wibracje w zakresie normalnego sterowania
gumi pisze:funkcja ratunkowa może nie działać prawidłowo. Możesz być niemile zaskoczony.
mwx pisze:Tylko nie próbuj używać Rescue.
mwx pisze:Wartości są dość hardkorowe - nie masz tam jakichś luźnych kabli które by uderzały w obudowę FBLa?
mwx pisze:Szpilki na częstotliwości odpowiadającej 2x obrotom wirnika (w przypadku 2-łopatowej głowicy) są całkowicie naturalne - pomyśl jak działa sterowanie helikiem (cyklika) to skumasz dlaczego.
Ale te szpilki nie mogą występować w stabilnym zawisie, kiedy prawy drąg jest na środku. Jeśli są przez cały czas no to masz coś nieźle skopane albo niewyważone.
Andrzej81 pisze:Dzień dobry
Proszę o pomoc.
Podczas ustawienia Brain2 system pyta o ilość magnesów silnika.
Skąd mogę wziąć info odnośnie ilości magnesów silnika? Mam KDS 450 SV z FBL, na silniku nie mam żadnych napisów.
Pozdrawiam
mwx pisze:nic mi o tym nie wiadomo. najłatwiej dotrzeć do nich opisując temat tu: https://www.msh-electronics.com/forum/
mwx pisze:Ale to nadal skuteczniejsza metoda niż pisanie tutaj, którego skuteczność jest zerowa.
mwx pisze:Aktualnie nawet bardzo dobrze wspierany vBar ma jakiegoś wielkiego babola związanego z czułością na wibracje. Dziś znowu czytałem o tym że komuś EVO oszalał w locie aż w końcu się wylogował. Używanie tego w nitro jest dość ryzykowne, chociaż elektryków też nie oszczędza.
Ciekawe czy coś jest na rzeczy z tymi nowymi superszybkimi czujnikami, czy ktoś od kogoś skopiował nie tę linijkę kodu co trzeba
aikus pisze:
Nie pomyliłeś forów czasem?
Albo inaczej: z takimi odpowiedziami jak Twój poprzedni post - faktycznie....
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości