Postautor: Don Mirson » 7 sty 2014, o 09:25
Tym bardziej, że 4 kanały i tak Ci sie niedługo znudzą (opanujesz do perfekcji). I co wtedy? Nie sądze, żeby rodzice byli pocieszeni słysząc, że poprzednia zabawka już poszła w zapomniane...
A model 6 kanałowy zawsze będzie Cię jakoś bawił i zawsze będzie coś czego nie potrafisz. Więc nie mając nawet zbyt szybko kasy/możliwości żeby kupić większy porządny model, będziesz miał zawsze na czym udoskonalać swoje umiejętności i będziesz miał zawsze nowe wyzwania w postaci nowych akrobacji.
A koszty naprawy będą takie same jak w przypadku 4 kanałowców - znikome.
WASP jest jak najbardziej dobrą pozycją. Latam i jestem bardzo zadowolony. Czy będzie lepszy od v922 to nie wiem, bo nie mam porównania, ale z recenzji na rcgroups wynika, że to lepsza konstrukcja, lepsze serwa itp. W tym miejscu oczywiście pojawia się kwestia czy szczotka czy bezszczotka. Bezszczotka będzie zdecydowanie lepsza, ale i koszty będą wyższe. W tym przypadku z Twoich 70$ zrobi się już 130$. Jeśli łykniesz takie koszty to zdecydowanie lepiej. Jeśli nie to szczotka też nie będzie zła. Mnóstwo osób przelatało szczotkowe mikrusy i nie narzekało.
Warto też w tym miejscu dodać, że do kosztów zamówienia warto od razu doplanować ok 15-20$ na dodatkowe baterie i kilka podstawowych części zapasowych, które na pewno wykorzystasz przy nauce.