Dzięki Neo! Bardzo fajnie kilka postów wyżej to opisałeś! Wszystko jasno i czytelnie. Aż się prosi o przeniesienie, uzupełnienie i pozostawienie dla potomnych!
Myślę, że to co podałeś warto nieco urozmaicić i gdzieś zawiesić. O co mi chodzi... Dla wielu osób (w tym dla mnie) myśl o FPV przeraża... Nie do końca ogarnia, obawia się sporych kosztów i komplikacji przy montażu. Po tym co przeczytałem, nabrałem ochoty na ta zabawę...
A możeby stworzyć taki manual dla początkujących. Osobiście widzę to troche nietypowo, ale zaproponować zawsze można...
Nie znam tematru FPV bardzo dobrze, ale czy możnaby zrobić opis na takiej zasadzie, że:
- zaczynamy od najprostrzej i najtańszej wersji FPV (czegoś, od czego łatwo zacząć, bez wysokich kosztów i super wiedzy - coś czego wiele "obawiających się" osób chętnie spóbuje...)
- następnie, dla każdej składowej zestawu, przedstawić możliwości upgradu w kierunku coraz wydajniejszych technologii..?
Takie info bardzo by się u nas przydało. Oczywiście każdy może wpaść na fpv forum, ale czasami natłok informacji powoduje, że ciężko ogarnąć najzyczajniejsze podstawy, które z reguły okazują się najistotniejsze...
Oczywiście nie oczekuję, że za chwile machniesz na moją prośbę podręcznik

Ale wspólnymi heli-teamowymi siłami moglibyśmy coś takiego przygotować...
Co o tym myślicie?