Trzeba było coś znaleźć, taniego i mocnego na przyszły sezon.
Niestety Rhino 6s4900 o ile w Goblinie 550 świetnie się sprawuje to mocnego latania w 700 nie wytrzymuje.
Turnigy niebieskie 6s5000 40C były całkiem przyzwoite, niska rezystancja wewnętrzna, nie grzały się przy ekstremalnym katowaniu, ale z czasem (50 lotów) siadały co jeśli uwzględnię że na nich zawsze robiłem najostrzejsze loty to nie było tak źle (dodatkowo te które miałem nie były nowe), dodatkowo trzeba na nie uważać aby nie schodzić poniżej 3,8V przy ostrym lataniu, bo cele nie są idealnie dobrane i można jakąś celę zabić.
Dlatego z Danielem zakupiliśmy sobie po parce czegoś podobnego do Goblinków 700 aby je przebadać do przyszłego sezonu i zadecydować czy warto kupować więcej.

Cena super przyzwoita, pakiety są dostępne w HK w magazynie EU więc dowolna ilość wchodzi do dosyć taniej paczki.
Pakiety to niebieskie Turnigy 6s5000mAh 60C. Wersja 60C jest dodatkowo oznaczona jako Heavy Duty.
Cegiełki są dosyć ciężkie 875g
Wymiary rzeczywiste
60x49x147mm
60mm oznacza że są ciut szersze niż 40C, moje 40C miały 59mm w grubym termokurczu. 60mm oznacza że będą wchodziły do Goblinka na szerokość na wcisk