valoos pisze:Też trochę rozkminiałem jak będzie wygodniej. Niestety irytujące jest to, że COKOLWIEK zmienisz w ustawieniach regla jesteś zmuszony kalibrować gova na nowo. Zmieniałem intensywność soft startu - na nowo kalibracja, podniosłem nieco napięcie odcięcia, bo na jednym z pakietów pikał po locie - kalibracja, zmiana odbiornika i ponowna kalibracja gazu - i co ? - znowu kalibracja gova. Trzeba po prostu wbić sobie do głowy, że kalibracja gova zawsze na końcu.
Kenobi36 pisze:[...]
Niestety wystarczy raz włączyć model z gazem w górze a potem zamiast rozłączyć model pchnąć drążek w dół i gaz zaprogramowany (na ogół nieprawidłowo bo rzadko kto ma 100% krzywą) więc i gov rozregulowany.
Kenobi36 pisze:Niestety wystarczy raz włączyć model z gazem w górze a potem zamiast rozłączyć model pchnąć drążek w dół i gaz zaprogramowany (na ogół nieprawidłowo bo rzadko kto ma 100% krzywą) więc i gov rozregulowany.
Pewnie też stąd biorą się wątki że regulator zepsuty bo nie reaguje na zmiany idle i / lub daje 100% ognia.
aikus pisze:Subfraaaaame... no co Ty... Dwója!
Jak zakres gazu z karty? Przeciez to nie mozliwe!
subframe pisze:
To co w takim razie oznaczają funkcje "STOP" o "FullSpeed" w Special Functions na karcie?
subframe pisze:ps. Dwója lepsza niż jedynka.. w dzisiejszych czasach to całkiem przyzwoita ocena
aikus pisze:Jak zakres gazu z karty? Przeciez to nie mozliwe!
aikus pisze:A to jest dobre pytanie - nie wiem. Trzebaby w manualu do karty zobaczyc, oni tam sie dosc dobrze rozpisali, chociaz tez nie napisali wszystkiego.subframe pisze:To co w takim razie oznaczają funkcje "STOP" o "FullSpeed" w Special Functions na karcie?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości