Hydepark - czyli bardzo brudny brudnopis (idealne miejsce na bzdury :) )

Na każdy temat. Byle kulturalnie...
Regulamin forum
Jakiekolwiek wulgaryzmy, obrażanie innych użytkowników i wszelkie inne działania sprzeczne z powszechnie przyjętymi normami społecznymi będę automatycznie eliminować posty, wątki a nawet autora.
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Podziękował: 68 razy
Podziękowano: 508 razy

Postautor: Kenobi36 » 18 lis 2014, o 18:18

karol pisze:
Kenobi36 pisze:Tak się przymierzałem do Sansunga Note 4

Tez sie czailem na Nota4, te nagrywanie w 4K. Ale po nauczce jaka dostalem od S3 nie kupie juz samsunga. S3 spisuwal sie ok przez 1 miesiac, a potem tak mulil, ze zwyczajne dzwonienie bylo uciazliwe. Pozostalo tylko root i mrozenie procesow. O ile bylo to bezpieczne w S3 w N4 jak raz zrobisz rota to nie powrocisz do stanu z przed roota. Poczytaj o KNOX. Obecnie siedze na Nexusie 5 z andkiem 5.0 i jest spoko. Na KK nie cial tez. Ale jak jestes zainteresowany CCC. To polecam Ci ---> https://oneplus.net/

Zapisalem sie na to, ale trzeba bylo miec zaproszenia. Jak kupilem N5 to mi wyslali maila ze moze kupic :)

Nie wiem jak sie sprawuje, ale parametry ma calkiem niezle.

Używam S4 od półtora roku i nie mam żadnych problemów. Może dlatego że go zrootowałem na początku ale aby to zrobić musiałem wgrać jakiś inny firmware na inny kraj i przestał się updatować online (wywala jakiś błąd). A że nie brakuje mi niczego to nie czuję potrzeby updatów.
Moje doświadczenia z poprzednimi andfonami były właśnie takie że wraz z nowszym softem dochodziła funkcjonalność ale i też mułowatość i ilość zwiech. Motorolę (jakś z klawiaturą) to średnio 2x dziennie restartowałem. S4 to może ze 4 razy mi się zwiesiła od początku użytkownia.
Dlatego jestem za samsungiem, ale CCC

Ten oneplus one (=2) ma jakiś słaby procek, w jakimś teście Snapdragon 801 wypadł gorzej niż mój winik tego samego bencha na moim S4.
(EDIT, pomyliłem 801 z 800, 801 wypadło lepiej niż moje S4)
Octa core MTK6592 (Elephone P8) jest szybszy ale za to pojedynczy procek rdzeń jest wolniejszy niż w moim S4.
No i pytanie czy jak to się będzie zachowywać? Ekran o dwa razy większej rozdzielczości prockiem któy nie wiadomo czy będzie szybszy.
Ech, zaczęły się dylematy.

EDIT Czyli muszę szukać coś z Snapdragon 801, niestety te fony są droższe :-(
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
karol
Elita forum...
Podziękował: 62 razy
Podziękowano: 45 razy

Postautor: karol » 18 lis 2014, o 18:47

Kenobi36 pisze:Może dlatego że go zrootowałem na początku ale aby to zrobić musiałem wgrać jakiś inny firmware na inny kraj i przestał się updatować online (wywala jakiś błąd).

Prawdopodobnie zmieniles CSC (Customet Source Code) jak ci sie nie updatuje. Jest to kod ktory na rozne regiony/kraje sie zmienia. Mozesz przestawic to sobie w podobnej apce do tej https://play.google.com/store/apps/details?id=com.manniakk.cscselector Musisz tylko znac CSC polski, tutaj mozesz sprawdzic http://forum.androidnow.pl/threads/2114-Lista-kod%C3%B3w-CSC-(Country-Sale-Code)-PC-(Product-Code)-stosowanych-w-rom-ach-Samsunga.

Zmienia sie to pod rootem. Wgrywa czysty oficjalny rom dla polski i beda ci update chodzic. Natomiast nie beda chodzic jak zrootojesz. To zasada stara jak swiat.

Kenobi36 pisze:Ten oneplus one (=2) ma jakiś słaby procek, w jakimś teście Snapdragon 801 wypadł gorzej niż mój winik tego samego bencha na moim S4.
Octa core MTK6592 (Elephone P8) jest szybszy ale za to pojedynczy procek rdzeń jest wolniejszy niż w moim S4.
No i pytanie czy jak to się będzie zachowywać? Ekran o dwa razy większej rozdzielczości prockiem któy nie wiadomo czy będzie szybszy.
Ech, zaczęły się dylematy.

Ja bym sie tutaj procka nie bal. Pamiec 3GB, OS CyanogenMod, soczewka aparatu skladajaca sie z 6-ciu szkiel, to dla mnie byly atuty. Kupilem jednak N5 i jestem zadowolony.
Pozdrawiam, Karol
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...
Podziękował: 15 razy
Podziękowano: 39 razy

Postautor: bejo » 18 lis 2014, o 18:50

Ja mam problem z moim laptopem Toshiba . Dzisiaj przeglądałem różne zagraniczne strony o tematyce modelarstwa helikowego . Wyłączyłem laptopa i po ponownym włączeniu wyświetla się logo "Toshiba " i później nic tylko czarny ekran . Podejrzewam że kryje się za tym jakiś wirus . Tylko jak to teraz odblokować ? hmm Diody się świecą , wentylator pracuje.
Awatar użytkownika
karol
Elita forum...

Postautor: karol » 18 lis 2014, o 18:56

bejo pisze:Dzisiaj przeglądałem różne zagraniczne strony o tematyce modelarstwa helikowego

Ciekawe jaka ta tematyka byla naprawde :P
A tak na powaznie, nigdy nie zdazylo mi sie zlapac wirusa ktory uniemozliwia boot.
Pozdrawiam, Karol
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum

Postautor: Kenobi36 » 18 lis 2014, o 19:04

karol pisze:Ja bym sie tutaj procka nie bal. Pamiec 3GB, OS CyanogenMod, soczewka aparatu skladajaca sie z 6-ciu szkiel, to dla mnie byly atuty. Kupilem jednak N5 i jestem zadowolony.

Akurat właśnie CyanogenModa się obawiam bo wpakowałem go do Motoroli. Ale kiedy to było.
Najlepiej chodził stary soft w tamtej motorolce ale nie pozwalał instalować aplikacji na karcie więc nie wchodził w opcje. Na nowym było zero wolnej pamięci więc jedyna opcja to był cyanogenmod.

Mógłby być ten 1+1 ale cena jest 2x wyższa od elephone p8, jak się elephone posypie po pół roku to nawet nie mrygnę tylko zamówię kolejny chinotelefon.
Ale jak się posypie oneplus one to nie będzie fajnie.

Pewnie mnie wyśmiejecie ale jak jest z gwarancją na BG ?
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum

Postautor: Kenobi36 » 18 lis 2014, o 19:06

karol pisze:
bejo pisze:Dzisiaj przeglądałem różne zagraniczne strony o tematyce modelarstwa helikowego

Ciekawe jaka ta tematyka byla naprawde :P
A tak na powaznie, nigdy nie zdazylo mi sie zlapac wirusa ktory uniemozliwia boot.

Co to za wirus który by się sam anichilował.
Pewnie ramię głowicy się machnęło i bootrecord polceciał lub jakiś ważny plik.
Możliwości jest sporo.
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...

Postautor: bejo » 18 lis 2014, o 19:08

Córka lubi oglądać zdjęcia z dinozaurami ( dinozaury w Karpaczu albo Szklarskiej Porębie ) , różne zdjęcia żyraf ,słoni ,albo zwierząt z bajek . Nawet takie zdjęcia są zainfekowane . Nie raz już czyściłem latopa z wirusów . Ale tym razem jest czarny ekran i nic nie mogę zrobić .

Laptop jest jeszcze na gwarancji . Już raz miałem podobną sytuację . Na nowo mi wgrywali Windowsa 8 . Czy na prawdę tutaj nic nie da się zrobić samemu ? Po logo powinna pojawić się strona logowania , a tu nic tylko czarny ekran .
Ostatnio zmieniony 18 lis 2014, o 21:16 przez bejo, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
karol
Elita forum...

Postautor: karol » 18 lis 2014, o 19:12

Kenobi36 pisze:Możliwości jest sporo.

Nie, jesli jestes szczesliwym uzytkownikiem linuxa :P
Pozdrawiam, Karol
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum

Postautor: Kenobi36 » 18 lis 2014, o 19:16

karol pisze:
Kenobi36 pisze:Możliwości jest sporo.

Nie, jesli jestes szczesliwym uzytkownikiem linuxa :P

Wtedy jest jescze więcej.

Oneplus One na Allego tańszy niż na BG i z gwarancją, to już trochę lepiej. Ciekaw jestem jak robi zdjęcia, S4 robi świetne, w pewnym sensie lepsze od dosyć świeżego aparatu fotograficznego Sony
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...

Postautor: bejo » 18 lis 2014, o 19:19

Jak w Windows 8 można włączyć tryb awaryjny ? W siódemce przyciskiem F8 . A tutaj ? Różne cuda wypisują w internecie . Wyjmowałem baterię i na samym zasilaczu włączałem laptopa . Próbowałem różnych kombinacji przycisków na klawiaturze . I nic !
Ostatnio zmieniony 18 lis 2014, o 19:30 przez bejo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
karol
Elita forum...

Postautor: karol » 18 lis 2014, o 19:29

Bejo z w8 to Ci nie pomoge. Bo wlasnie kupilem lapka z win8 i od razu wymazalem wszystko i zainstalowalem tam Archa. Chyba za glupi jestem na w8 :(
Pozdrawiam, Karol
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...

Postautor: bejo » 18 lis 2014, o 19:31

Powiem Ci że ten Win 8 też mnie wkurza ! W moim stacjonarnym dziadziusiu mam zainstalowanego XP-eka i jakoś hula . A tu ciągle jakieś problemy .
Ostatnio zmieniony 18 lis 2014, o 19:34 przez bejo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
StRess
Domownik forum...
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 11 razy

Postautor: StRess » 18 lis 2014, o 19:32

Tak samo, ale jak bootowanie kończy się na logo producenta, to polecam ściągnąć jakiegoś linuxa live cd, zrobić backup ważnych plików na dysk zewnętrzny a dopiero potem zacząć się bawić.
Jeżeli jest to win7 to odpaliłbym go z płytki windowsa i próbował działać poprzez fixmbr i fixboot.
Jeżeli jest to win8 to nie mam pojęcia, nigdy nie miałem, ale pewnie tak samo ;) Win8 będzie miał prawdopodobnie partycję recovery, którą wywołuje się w JAKIŚ sposób, opisany w instrukcji zapewne. Z tego poziomu można zapewne odpalić odzyskiwanie albo konsolę.
Ostatnio zmieniony 18 lis 2014, o 19:51 przez StRess, łącznie zmieniany 1 raz.
Protos 500 FBL
Futaba T8J
Aikus pisze:Panie Boze, nie pozwol zeby po mojej smierci moja zona sprzedala moje helikoptery za tyle za ile jej powiedzialem, ze je kupilem...
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum

Postautor: Kenobi36 » 18 lis 2014, o 19:37

Mam w domu trzy ósemki ale jeszcze żadna się nie wysypała więc nie miałem okazji naprawiać.
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
Awatar użytkownika
karol
Elita forum...

Postautor: karol » 18 lis 2014, o 20:06

Kazdy system jest dobry jak sie nie psuje. A tak pozatym to zboczylismy z tematu. Grzesiu pokaz co kupiles :kopara:
Pozdrawiam, Karol
Awatar użytkownika
super_mario2
Elita forum...
Podziękował: 53 razy
Podziękowano: 44 razy
Kontaktowanie:

Postautor: super_mario2 » 18 lis 2014, o 20:26

bejo pisze:Córka lubi oglądać zdjęcia z dizaurami ( dinozaury w Karpaczu albo Szklarskiej Porębie ) , różne zdjęcia żyraf ,słoni ,albo zwierząt z bajek . Nawet takie zdjęcia są zainfekowane

Bejo burzysz mój informatyczny, poukładany świat...
Pozdrawiam Mariusz
Goblin 700, T-Rex 450 PRO V2 3GX, 600 ESP BeastX
E-flite MSR, FPVRaptor
Spektrum DX8, Phoenix RC
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator
Podziękował: 316 razy
Podziękowano: 295 razy

Postautor: Ramotny » 18 lis 2014, o 20:42

karol pisze:Grzesiu pokaz co kupiles :kopara:
"kupiłeś" to będzie jak do mnie dojedzie, póki co jest "zamówiłeś" (choć również "zapłaciłeś"):
http://www.tinydeal.com/teclast-x98-air ... 37122.html

PS: jedzie z NL więc powinien być w parę dni.
Pozdrawiam, Grzegorz
Mieć czy latać? Oto jest pytanie...
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum

Postautor: Kenobi36 » 18 lis 2014, o 21:30

Ok 830zł zapłaciłeś?
Za 1000zł można samsunga 10" T535 LTE 3G POL GW 24MC Gw
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator
Podziękował: 316 razy
Podziękowano: 295 razy

Postautor: Ramotny » 18 lis 2014, o 21:35

Kenobi36 pisze:Ok 830zł zapłaciłeś?
Za 1000zł można samsunga 10" T535 LTE 3G POL GW 24MC Gw
może i można ale ja mam uczulenie na Szajsungi i robi mi się wysypka na dłoniach...
Pozdrawiam, Grzegorz
Mieć czy latać? Oto jest pytanie...
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum

Postautor: Kenobi36 » 18 lis 2014, o 21:51

Są też inne marki.

Ja też mam uczulenie na Szajsungi, Dwa DVD-R do kompa, VIDEO, 2 dyski twarde, odtwarzacz DVD wszystko posypało się nadprzeciętnie szybko i też dostałem uczulenia.
Ale jeśli chodzi o LCD to są samsung jest chyba na topie, mimo tego się długo się powstrzymywałem przed tą marką ale przełom nastąpił 5 lat temu jak kupiłem plazmę, był szał przedgwiazdkowy i wymiotło wszystkie panasoniki i tak stanęło na Samsungu, jak na razie chodzi, drugim zakupem włąśnie byłą S4 i też na nią nie narzekam, wydaje mi się że jeśli chodzi o komórki to też samsung jest na topie. Następny zakup to będzie jednak Note 4, chyba że ktoś mnie przekona do czegoś innego.

Na łódce miałem okazję spróbować taniego tableta i np po powiększeniu strony w przeglądarce czcionki były rozmyte i po sekundzie robiły się dopiero ostre, na S4 od razu są ostre, nie mówiąc że wszystko chodziło też dużo szybciej na S4 więc wolałem internetować na 4,5" zamiast na 7"
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben

Wróć do „Brudnopis”