Jeżeli chodzi o kleje zwykłe to Dragon i Quick Cure słabo się trzyma EPO multiplexa.
Natomiast bardzo dobrze się trzyma no name.
Obie żywice też średnio łapią, jeszcze doba nie minęła ale są twarde, nie lepią się, ale widzę po naderwaniu że będzie kiepsko

Testy robiłem na gładkiej śliskiej powierzchni EPO.
No name to ten klej:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 100ml.htmlKlej ten nie rozpuszcza się ani w Spirytusie ani w Izopropanolu za to rozpuszcza się w benzynie ekstrakcyjnej.
Raczej nie będę ciągnął kleju z HK bo będzie to zbyt długo trwać, więc muszę znaleźć coś podobnego na polskim rynku.
Zapach jest typowo rozpuszczalnikowy, przypomine trochę beżowy Patex lub butapren ale jest bezbarwny.
Muszę sprawdzić agresywny klej do plastiku oraz klej do PCV
Jeszcze sprawdziłem na styrodurze i go nie rozpuszcza, może więc UHU Por
EDIT
Po przespanej nocy naszły różne myśli, obejrzałem szmatę i powierzchnie oklejoną klejem NN i stwierdziłem że jednak przydałaby się większa sztywność. Żywica ma najlepsze pod tym względem właściwości. Niestety o ile sama żywica jako tako wydaje się że się trzyma dobrze to szarpnięcie za szmatę okazuje że jednak potrafi łatwo odejść od gładkiej powierzchnie.
Postanowiłem zrobić próbe matowiąc powierzchnię EPO papierem ściernym, efekt jest doskonały, żywica się trzyma tak samo mocno jak klej NN czyli po oderwaniu wręcz EPO się drze.
Czyli pozostaje pytanie która? MA być tanio, mocno ale i elastycznie.
Że odpowieidzi na dręczące mnie pytanie nie znalazłęm to zakupiłem taki zestaw na Allegro:
Epidian 5 oraz 53 po 250ml oraz utwardzacz PAC oraz Z-1 za nie całe 40zł. Jak przyjdzie to będę testował obie żywice z Z-1 oraz z PAC w różnych proporcjach bo proporcje z PAC wpływają na rożną elastyczność żywicy. Z-! natomiast trzeba stosować w dokładnych proporcjach.