Witajcie
@Kenobi:
" Zadanie na logikę :
(ktoś jest uczciwy)+(ten ktoś nie może wydać złej opinii o produkcie (bo należy do teamu albo mu nie wypada))+(nic pisze)= ????
"
Cieszę się, że masz o mnie dobrą opinię, ale akurat brak aktwności na forach wynika z totalnego braku czasu spowodowanego uczelnią, a gdy mam go trochę wolę sobie iść chwile polatać niż siedzieć na forum
.
Otóż moja opinia na temat Czejsa tri-hundert-czysta brzmi następująco:
KDS dostał bardzo fajny i inny od wszystkich projekt od pana Glena. Przekładnia dwustopniowa, wyciaganie baterii bez zdejmowania kabinki etc.
Tutaj robotę wykonali księgowi, którzy troszeczkę przegieli z niektórymi rzeczami jak rzeczony pasek pierwszego stopnia.
Glen lekko poirytowany działa z KDSem i starają się dojść do szczęśliwego uwolnienia modelu od chorób wieku dziecięcego.
Widzimy upgrade'y paska, zębatek, płyty silnika (aby zmieścił się szerszy pasek).
Jeśli chodzi o charakterystykę lotu: bardzo zwinny. Waży delikatnie więcej od X3 (waga RTF u mnie to 1105g z silnikiem Xnova 2618 oraz baterią GensAce 1450mAh), ale w locie tego za bardzo nie czuć. Obraca sie zwinnie i szybko. Bardzo sztywna głowica i ogółem konstrukcja wymusza użycie dosć niskich gainów zarówno na cyklice jak i na ogonie.
Apropos ogona, była podobno wpadka z łopatkami ogona. U siebie zrobiłem na nich ok. 40 lotów i nic im nie jest. Zmieniłem na pomarańczowe KBDD ze wzgledu na 1. widoczność 2. trzymanie ogona. Po prostu działają lepiej.
@Szymkar - akurat chase nie wyszedł od Agile 3.6. Agile projektuje gość z Belgii - Roberto Gaziano. Chase został zaprojektowany przez australijczyka o nazwisku Glen - imienia nie pamiętam.
Filmik z ostatniego weekendu, troche mgły ale coś tam widać
Setup:
Xnova2618-1860kv (w logach na tę chwilę udało mi się osiagnąć 1037W)
Castle EDGE 50 Lite
KST215mg&515mg
BeastX
Zeal Energy 360mm & Zeal 62mm
https://www.youtube.com/watch?v=mpj04uvHrxMW razie pytań, piszcie, postaram się zaglądać do wątku.
Pozdro
Maciek