miruuu pisze: 1. Belka ogonowa pełna. Założyłem bo przy okazji montowania sutka zauważyłem, że poprzednia ma pekniecie wzdłuż. Ta pełna wydaje się bardzo solidna. Ponieważ kabelek musi iść z zewnątrz, to całość opakowanem w koszulkę termokurczliwa. Pewnie waży z gram, może dwa, ale jest czerwona co pomaga w dalszych odległościach i całość wydaje się nie do zajechania.
Mi tez pękła wzdłuż, ale to chyba nie jest problem, bo i tak jest sciśnięta z dwóch stron okuciami. Kabelki idą w środku belki, tak jest bardziej estetyczne. Ja bym tu nic nie zmieniał.
miruuu pisze: 2. Silniki z większym kv? Testowaliście może? Czytałem coś kiedyś na " zagranicznych forach"a przypomniało mi się w niedzielno pałacowej rozmowie o mikrusach. Nie wiem czy to potrzebny upgrade, ale może warty przetestowania..?
To już chyba za poważny upgrade. Większy silnik, większa masa, potrzebne lepsze pakiety (jakie??) i pewnie regiel. Stockowy silnik jest na styk z kabinką i większy będzie o nią zacierał. Trudno będzie to wszystko zgrać ze sobą.
miruuu pisze:3. Zębatka o której piszesz - mam i sprawdzę jak rozwala obecna ale wydaje się być bardzo ppdobna do stockowej. Raczej nie spodziewam się różnicy w zachowaniu.
może jest bardzej wytrzymała i tak nie spada, ale to trzeba przetestować. Wygląda tez na cięższą.
miruuu pisze: 4. Łopaty - czy w końcu trafił ktoś na lepsze od stockowych? Wcześniej jakieś testy były ale nie kojarzę żeby coś okazało się lepszym.
Te stockowe nie są złe.