Filmy i foty naszych (i nie tylko) modeli

Panie Reżyserze, ja Pana we wszystkich filmach widziałam!
Awatar użytkownika
przemek
Elita forum...
Podziękował: 95 razy
Podziękowano: 90 razy

Postautor: przemek » 2 maja 2015, o 19:45

Yy.. to chyba Pawczu tak pocisnął?
W życiu bym nie pomyślał, że to się może tak wyginać, nawet przy katowaniu :/
Protos Mini i dlugo nic :)
benji
Stały bywalec...
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 19 razy

Postautor: benji » 2 maja 2015, o 20:46

Kenobi36 pisze:[...]
Urąbana imitacja belki goblina oraz jedna łopatka ogonowa
[...]

Pewnie pilot nie obejrzał filmu instruktażowego SAB-a ... i wbrew zaleceniom Berta K-a ... nie podkleił taśmy pod belkę, jak to trzeba było w Goblinie 700 robić :twisted:

aikus pisze:[...]
CZad, ze helik sie przy tym nie zdezintegrowal calkowicie, tylko wyladowal w jednym kawalku.

Przetrwał , bo to nie Goblin ... Goblin w takim przypadku ulega autodestrukcji ... coś jak u Adama. ;)

Tak przy okazji, to nie wiem co Krzysiek miałeś na myśli, kto kogo udaje/kopiuje ? U Ciebie to już jakaś obsesja ;)
Align niczego tu nie udaje. To najzwyklejsza buda do F3C, a nie żadna samonośna belka jak w Goblinach.
Align robił je już wtedy kiedy "fachowcy" z SAB-a dopiero kombinowali za wietnamską chatą ... jak sztachetą od płota wyklepać środek belki do Goblina 700, żeby jako tako pasek się tam zmieścił ... o przelotce do popychacza ogonowego, nawet nie marzyli.

W temacie kopiowania. To Goblin 700, ma całą geometrię sterowania wirnikiem ogonowym skopiowaną 1:1 z Alignowego z T-Rexa 700. Można żywcem przekładać.

Tylko luz Krzysiu ... nie spinaj się od razu. :hammer:
Napisałem to z lekkim przekąsem ... no i z sympatii do Ciebie ... oraz troski, bo martwię się ostatnio jak czytam Twoje posty o Goblinach i Protosach ;)
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Podziękował: 68 razy
Podziękowano: 508 razy

Postautor: Kenobi36 » 2 maja 2015, o 20:53

Tat tak :masakra:
Buda f3c :masakra:
Do 450 :masakra:

A to że niektorzy nie potrafią składać to nie wina goblina :vhappy:

A z przekąsem to sa przepychnki x3 vs mini. Twoj post zieje raczej nienawiścią. Ale tak to jest jak sie kupije kds'y i garty czy assaulty :dk:
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Podziękował: 1782 razy
Podziękowano: 1022 razy

Postautor: aikus » 2 maja 2015, o 21:05

Benji, wierz mi, gdyby ktokolwiek tak pocisnal jakiegokolwiek T-rexa (juz nie wazne z buda czy bez budy), jak Kenobi katuje Goblina to by wiory spadly na ziemie.
Te overspeedy... - :masakra: masakra
A Goblin to wytrzymuje bez mialkniecia.
Awatar użytkownika
AdamP
Elita forum...
Podziękował: 84 razy
Podziękowano: 120 razy

Postautor: AdamP » 2 maja 2015, o 21:35

No niestety pozbawienie T-REXa podpory belki i dowalenie dodatkowego ciężaru, niczego dobrego nie wróży
Kto grubo lata, jebnąć musi.
T-Rexy i Gobliny Futaba T14SG
benji
Stały bywalec...

Postautor: benji » 2 maja 2015, o 21:52

aikus pisze:[...]
Te overspeedy... - :masakra: masakra
[...]

Może to nie "overspeedy" ... tylko gov dopiero dobija do zaprogramowanych obrotów ... bo pakiety Kenobiego nie są w stanie jego ciężkich cegieł wkręcić na zaprogramowane obroty :rotfl:
Co do umiejętności o których pisze Aikus, to oczywiście, ja mogę Krzyśkowi tylko łopaty wyczyścić z moimi żałosnymi naleśnikami :nw:
Co do modeli, to mam i aktualnie latam G570 i G700 Competition, oraz rozpierduchę po zwykłym G700 z czego np. G570 ma aktualnie ponad 400 lotów - 30 godziny w powietrzu. A to jest tylko jeden z wielu (8-em) moich modeli 600+ innych marek (niezgoblinionych) którymi latam na zmianę (codziennie 10 lotów)

Kenobi36 pisze:A z przekąsem to sa przepychnki x3 vs mini. Twoj post zieje raczej nienawiścią. Ale tak to jest jak sie kupije kds'y i garty czy assaulty :dk:

Tak, tak ... Tylko Ty potrafisz pisać z przekąsem. Jak ktoś inny napisze ... to"wielki Ken" od razu strzela focha ... i zarzuca NIENAWIŚĆ ... nawet ZIANIE NIENAWIŚCIĄ :masakra:
Jaka nienawiść ? Weź Krzysiek popuść majty ;)
Po prostu mam i latam tymi samymi modelami co Ty i w wielu przypadkach mam (delikatnie mówiąc) ambiwalentne odczucia jak czytam Twoje opinie. :roll:
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Podziękował: 1782 razy
Podziękowano: 1022 razy

Postautor: aikus » 2 maja 2015, o 22:23

benji pisze:[...]
Co do umiejętności o których pisze Aikus, to oczywiście, ja mogę Krzyśkowi tylko łopaty wyczyścić z moimi żałosnymi naleśnikami :nw:

A tego akurat nie wiem, z dwoch powodow:
1. Za cienki jestem zeby oceniac umiejetnosci Kenobiego.
2. Pojecia nie mam jak latasz - widzialem tylko kilka jakichs tam filmikow z ktorych malo co wynikalo.

Natomiast wracajac do rzeczy: akurat korelacja "ciśnięcia" modelu wraz z umiejetnosciami pilotarzu nie koniecznie zawsze istnieje, i mysle ze o tym wiesz.
Teraz nasuwa sie pytanie, dlaczego to Ty wspomiales tu pierwszy o umiejetnosciach.
Czyzby te setki tysiecy godzin nalotu nie przynosily spodziewanych rezultatow w nabieraniu skila?

Tak, oczywiscie, to czysta zlosliwosc z mojej strony.
Ale ja przynajmniej nie ubieram jej w pozorny zart dla zmylki (albo cholera wie po co innego).

Nie podoba mi sie Twoja postawa, tak generalnie.
Awatar użytkownika
Jazz
Lider forum...
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 195 razy

Postautor: Jazz » 2 maja 2015, o 23:09

Sądząc po tym co wrzucałeś na fora, to daleko jeszcze benji do Kenobiego iwielu innych pilotów , i jak widac 8 modeli i pierdylion lotów nic nie daje.
Trochę skromności.
Po co te wyliczanki wogóle ? zostań sobie lepiej na innym forum, jak masz leczyc swoje assaultowe kompleksy.

A rozpierduche zrobiłeś sobie w g700 nie poprzez boomstrike , tylko poleciałeś po zmroku już i model straciłeś z oczu (tak tak 700tke) i jebnęła gdzieś sobie dalej.
Do takiego debilnego celu rzeczywiście lepiej assaulta mieć.

benji :
Helikami latam od 2008 roku. Od tego czasu wydałem na ten nałóg niewyobrażalną ilość PLN-ów
Mam sprawnych i latających kosiarek kilkanaście sztuk. Od Blade, Walker, V977 po przez Aligna 250, 500 ... MiniProtos-a, Chase 360, Gaui X3, Logo 600; Goblina 570, 700C, Agile 7.2; Assaulta 700-et ... i kilka jeszcze w pudłach.

7 lat topienia kasy w przewracanie nalesnika ? taki ekspert z ciebie ? po co sie przechwalac co miales czy masz, to kim jestes definiuje zupelnie co innego niz stan posiadania.
Zreszta moge Ci zagwarantowaćze nie brakuje takich co wydaja wiecej, ale sie tym nie chwala.
Bo nie ma czym sie chwalic.
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum

Postautor: Kenobi36 » 3 maja 2015, o 06:50

benji pisze:Weź Krzysiek popuść majty ;)
Po prostu mam i latam tymi samymi modelami co Ty i w wielu przypadkach mam (delikatnie mówiąc) ambiwalentne odczucia jak czytam Twoje opinie. :roll:

Pewnie wydaje ci się że ze pisze pozytywnie o protosach bo je sprzedaje. U mnie schemat jest inny, latam protosem, uważam ze jest świetny i dlatego go mam w ofercie. Gdyby gaui mnie zachwyciło to bym sprowadzał i sprzedawał gaui.
A przepychanki x3 vs mini, każdy chwali swoje ale ty zamiast napisać o modelach po prostu podwarzyłeś mój autorytet osoby obiektywnej. A niestety zawsze staram się być obiektywny bo wciskać kitu że coś jest swietne mimo że nie jest nie potrafię, dlatego nawet delikatne sugerowanie że tak nie jest działa na mnie jak płachta na byka !!!
Goblina też uważam za rewelacyjny model ale nie dzieki jakości (wykonanie elementow w gaui jest zdecydowanie lepsze) tylko dzięki konstrukcji, prosta, przemyślana i bezaawaryjna. Niestety niektore modele G mają kruczki i trzeba na nie zwracać uwagę bo jak ktoś zjebał montaż to fama sie rozeszła i gobliny na długo stały się wykłęte.
A tak prostej konstrukcji nawey KDS nie potrafił skopiować i rwa się paski a zebatki w ogonie lecą :vhappy:
Arka namawiałem na goblina od bardzo dawna. Ale wystraszył się konstrukcji paskowej bo kolega z pola lata takim właśnie modelem A7. Wiec mnie nie posłuchał i poszedł w Aligna, potem w X7 aż w koncu zaryzykował goblina 700C. Efekt jest taki że po 3 miesiącach latania jednym goblinem zakupił drugiego myślą o backupie na zawody a x5 zamienił na g500. Sytuacj takich jest kilka. Inny fan Gaui na propozycję wymiany starszego kitu g700 na X7 (cały osprzęt ny sobie przełożył ) odmówił a x5 też chce zamienić na g500.
W warszawie gobliny i protosy się rozmnożyły bo czym więcej osob nimi lata tym większe zaufanie budzą a kultura pracy tylko potęguje efekt lawinowy bo kto zobaczy to się zakochuje tak ja się zakochałem w p500 5 lat temu.
Wrocław to samo, Arek napisał że chyba tam mają wiecej goblinow niz w warszawie.

Tak wiec bede zachwalał ptotosy i gobliny bo ka jestem zachwycony, kultura pracy, sprawność ogona a ich bezawaryjność jest wręcz niebezpieczna , tłukę na swoich setki lotow i zaczynam zapominać o kontroli tych modeli, ostatnio znowu o mało co bym nie stracił ramienia antyrotacyjnego bo snapy sie wytarły. :masakra:

A wracając do tematu, każdy walczy z masą a niektórzy ją niepotrzebnie dokładają. Jak dla mnie głupota.
Przez 10 lat wszyscy montują podpory, Align je wyrzucił i to jeszcze przy wydłużonej belce, kolejna głupota.
A 450 f3c nie jest wiec jest to próba upodobnienia sie do gobliba, dobrze że SAB opatentował kompozytową belkę.
Wiec zamiast sie czepiać mnie napisz coś i tym rozwiązaniu Aligna. Co to k... jest? Bo ja nie kaman.
Dla mnie jest to tylko wersja dla niedowidzących początkujàcych pilotów a nie rasowy śmigłowiec 3D
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
StRess
Domownik forum...
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 11 razy

Postautor: StRess » 3 maja 2015, o 09:17

Quad na sterydach:
Protos 500 FBL
Futaba T8J
Aikus pisze:Panie Boze, nie pozwol zeby po mojej smierci moja zona sprzedala moje helikoptery za tyle za ile jej powiedzialem, ze je kupilem...
benji
Stały bywalec...

Postautor: benji » 3 maja 2015, o 09:20

Do reakcji Jazza to się przyzwyczaiłem na innym Forum, więc można je spokojnie spuścić do kibla. :masakra:

Krzysiek, ja nie bardzo łapię, dlaczego w odpowiedzi na mój post wypisujesz te wszystkie kwestie :?
Mam Gobliny i nimi latam i nigdy w żadnym poście nie napisałem, że są gorsze lub złe.
Kupuję je bo jestem zadowolony i oprócz eksperymentowania lubię latać, a Gobliny mi to umożliwiają. :D
Inne modele kupuję, bo moim zdaniem rozwiązania w nich przyjęte są dobre i ciekawe. Kupuję inne modele bo chcę sam się przekonać o ich jakości, a nie bazować na opinii jednego pilota. Dlatego mogę spokojnie dzielić się swoimi doświadczeniami z tymi konstrukcjami.

Obca mi jest retoryka Jazza i nie będę w poście nie na temat robił katharsis i wyliczał co, gdzie i dlaczego zrobiłeś moim zdaniem źle, a potem narzekałeś na konstrukcję. ;)
Nikt nie jest nieomylny. Ty zawsze eksperymentowałeś i dzieliłeś się swoją wiedzą i za to szacun. :nw:

Od czasu jak założyłem odwrotnie łopaty i rozwaliłem śmiglaka :masakra: mam duży dystans do swoich umiejętności i wiedzy.
Ale możesz być pewny, że jeśli napiszesz opinię z którą się nie zgadzam, to ja napiszę swoją, zawsze popartą konkretnym doświadczeniem.
Jeśli coś pominę lub błędnie ocenię to liczę na Twoją pomoc i reakcję. Na tym polega Forum :piwo2:

I tego się trzymajmy. Nie dorabiaj do tego ideologii.
Przepraszam za niezwiązane z tematem wypociny,

Wracając do tematu.
Kenobi36 pisze:A wracając do tematu, każdy walczy z masą a niektórzy ją niepotrzebnie dokładają. Jak dla mnie głupota.
Przez 10 lat wszyscy montują podpory, Align je wyrzucił i to jeszcze przy wydłużonej belce, kolejna głupota.
A 450 f3c nie jest wiec jest to próba upodobnienia sie do gobliba, dobrze że SAB opatentował kompozytową belkę.
Wiec zamiast sie czepiać mnie napisz coś i tym rozwiązaniu Aligna. Co to k... jest? Bo ja nie kaman.
Dla mnie jest to tylko wersja dla niedowidzących początkujàcych pilotów a nie rasowy śmigłowiec 3D

Gdyby Align odpowiednio zamocował to osłonę do ramy ... to taki C-owy przekrój usztywnił by bardzo mocno belkę. Możliwe, że było by to sztywniejsze rozwiązanie niż z podporami.

Ale Align tak nie zrobił i nie ma co dywagować - jego rozwiązanie jest skopane.
Awatar użytkownika
Kowal
Lider forum...
Podziękował: 208 razy
Podziękowano: 255 razy

Postautor: Kowal » 3 maja 2015, o 11:24

StRess pisze:Quad na sterydach:

Czymś takim to można polatać.
Z lotniczymi pozdrowieniami,
Piotrek "Kowal" Kowalski
Awatar użytkownika
tom74
Elita forum...
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 32 razy

Postautor: tom74 » 3 maja 2015, o 15:03

Wracam do tematu dotyczącego ramy do quadów z ruchomymi ramionami silników. Znalazłem gościa ze Strzelec Opolskich, który je robi:
http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=42&t=24901&start=0
Nick: mknet
moja największa pasja:
http://banici.pl/bam/Tom/Busa/BUSA_5.mp4
https://www.youtube.com/user/modificationsdrives/videos?view_as=subscriber
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Podziękował: 299 razy
Podziękowano: 458 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 7 maja 2015, o 22:04

strasznie to jakieś popularne tutaj:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Helikoptery
Awatar użytkownika
MacGyverek
Lider forum...
Podziękował: 72 razy
Podziękowano: 171 razy

Postautor: MacGyverek » 9 maja 2015, o 20:10

[youtu_be]http://youtu.be/SYvN88ih9SM[/youtu_be]

Szukam szczęki....
Flota:Align TREX 450L + MSH Brain, ALZRC Devil 420 + MSH Brain, ALZRC X360 + MSH Brain, OMP M2 v2, DJI Mavic Air, HeliQuad 3D, GEPRC CineQueen, ESA, Lidl
Radio: Walkera DEVO 8S + DEVIATIONTX 5.0.0, FrSky Horus X10S + OPENTX
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 11 maja 2015, o 12:17

niech okreslenie sąsiednie forum ma tez dobry wydźwięk. Takie znalazłem na rc fpv:

polałem się trochę.

https://www.youtube.com/watch?v=fRubBJg ... e=youtu.be

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fRubBJglrVI&feature=youtu.be[/youtube]
Helikoptery
Awatar użytkownika
Xeo
Elita forum...
Podziękował: 195 razy
Podziękowano: 14 razy

Postautor: Xeo » 11 maja 2015, o 12:43

zaj...ste :rotfl:
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 11 maja 2015, o 12:44

bramkarz niezły
Helikoptery
Awatar użytkownika
donia
Elita forum...
Podziękował: 24 razy
Podziękowano: 43 razy

Postautor: donia » 11 maja 2015, o 13:50

Mam wrażenie, że nasi mają cały czas takie Fatsharki na oczach :)
--
donia
=Wrocław=
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum

Postautor: Kenobi36 » 11 maja 2015, o 21:08

Piękne
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben

Wróć do „Filmy i Foty”