To mój pierwszy post więc wypada się przedstawić . Mam na imię Krzysiek , lat 22 .
Latam głownie akrobacje/3d samolotami , lecz powoli dostrzegam znudzenie w tej kwestii. Lubię szukać wrażeń dlatego postanowiłem skoczyć w bok , i zadomowić się na tym boku trochę dłużej . Przymierzam się do helika już baardzo długo , trochę czytam w tej kwestii , ale jak to w życiu jest im więcej zaczynam wiedzieć tym gorzej śpię.. Nie wiem nic

Czego oczekuję ?
Oczekuję pomocy od Was koledzy , co jak , dlaczego .
Co posiadam i mógłbym wykorzystać z samolotowego latania ?
Mam na stanie aparature jr x11 oraz raytronica c60 plus stosowny zasilacz( ładować będzie czym )
Mój budżet to na początek ok 1500 zł ?
Chciałbym złożyć coś sam , nie chce gotowca bo wiadomo jak to w zestawach jest ..
Opcji jest mnóstwo , i stąd moje zakłopotanie.
Algin , MSH , SAB , może jakiś klon ?
Każdy z Was zaczynał , czy może ktoś podpowiedzieć , pomóc , by nie powielać błędów , by nie płacić dwa razy ?
Oczywiście symulator moim przyjacielem jest , więc póki co nie tłukł bym mechaniki w realu bo to nie ma sensu . Robić coś o czymś nie ma się pojęcia , rzeczywiście bezsens . Mam nadzieję , że powolutku dojdę do tego jak chciałbym sobie latać , ale wiem że to kręta droga , z mnóstwem przeciwności . Wiem też , że można zniwelować zbędne koszty początkującego , w sumie dlatego napisałem , byście naprowadzili mnie na jakąś drogę

pozdrawiam
Krzysiek