Banggood.com

Sklepy znane i polecane, organizacja zakupów zbiorowych. Napotykane problemy i jak sobie z nimi poradzić.
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Podziękował: 170 razy
Podziękowano: 428 razy

Postautor: Artu » 13 sie 2015, o 09:17

Jak to Zrobiłeś, skoro "Limit losów na 1 dzień to 20" :grin2:
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
Arczi
Stały bywalec...
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 18 razy

Postautor: Arczi » 13 sie 2015, o 09:34

Gram od wtorku.

Poza tym poza ta loteria jest jeszcze snap-up. Co kilka godzin wystawiaja mala ilosc towaru w dobrej cenie (zaczelo sie od Phantoma za ok 50zl)
Za niecale pol godziny bedzie powerbank, kabelki i torba: http://www.banggood.com/snapup.html?utmid=10 ale kliknijcie na kolejne liczniki i zobaczycie co szykuja dalej :D

Zasada jest prosta. Jak czas odliczania dobiegnie konca, rzucasz sie na przedmiot i jesli masz szczescie i szybka reke to wygrywasz.
Pozdrawiam, Artur
Awatar użytkownika
zborecque
Lider forum...
Podziękował: 108 razy
Podziękowano: 119 razy
Kontaktowanie:

Postautor: zborecque » 13 sie 2015, o 12:05

Śmierdzi ściemą! Przed chwilą próbowałem kupić tego quada 250 Walkery i w momencie gdy kliknąłem Buy pojawił się komunikat, żebym wybrał odpowiednie warianty zakupu. Warianty miałem już wybrane, i przeliczoną cenę, a i tak ten komunikat wyskoczył. Napis "Sold Out" był po 2 sekundach po zakończeniu odliczania. Miałem otwartych jednocześnie 5 kart z tym samym produktem. W jednych celowałem sekundę przed, w innych sekundę po itp. Główny licznik był odświeżony na 2 sekundy przed rozpoczęciem, więc zakładam, że przesunięcie czasu było minimalne.

Albo tam licytują boty, albo to jakaś ściema właśnie. W sumie Quad wart 1000 zł sprzedać za 38 zł? Aż takie promo?

EDIT: Teraz doczytałem, że tej walkery była tylko... 1 szt.!
Prawdopodobieństwo trafienia jak w zdrapce w kiosku. Podejrzewam, że na ten jeden egzemplarz ostrzyło sobie zęby z kilka tysięcy ludzi.
Ech, a ja głupi obiecałem sobie, że nie będę już brał udziału w takich loteriach. W sumie dobre półtorej godziny przygotowań psu w ...
GOOSKY RS4 | GAUI X7 | GAUI X5 | Tarot 450 PRO | 3x QUAD RACER | 2x ESA COMBAT | Radiomaster TX16S | FPV Combat fighter | more at my profile on ZBRC
Awatar użytkownika
Arczi
Stały bywalec...

Postautor: Arczi » 13 sie 2015, o 12:17

Kolega obok miał taki sam komunikat, a mi przeszło od razu do płatności, ale przy potwierdzaniu już dostałem komunikat o wyprzedaniu. Natomiast udało mi się rano co innego wygrać, więc jeśli to faktycznie ściema, to wybiórcza.
Pozdrawiam, Artur
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1793 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 13 sie 2015, o 12:44

A co innego udało Ci sięwygrać?
Awatar użytkownika
Arczi
Stały bywalec...

Postautor: Arczi » 13 sie 2015, o 12:54

Coś takiego: http://www.banggood.com/Electric-Waterp ... 91493.html

Oczywiście to nie dla mnie, to na prezent, ja nie potrzebuję i no.. ten tego... A tak w ogóle to mam na sprzedaż trymer :P
Pozdrawiam, Artur
Awatar użytkownika
zborecque
Lider forum...
Kontaktowanie:

Postautor: zborecque » 13 sie 2015, o 13:06

Arczi pisze:Oczywiście to nie dla mnie, to na prezent, ja nie potrzebuję i no.. ten tego...

ta-jasne-pl-ffffff-5.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
GOOSKY RS4 | GAUI X7 | GAUI X5 | Tarot 450 PRO | 3x QUAD RACER | 2x ESA COMBAT | Radiomaster TX16S | FPV Combat fighter | more at my profile on ZBRC
Awatar użytkownika
TomRar
Elita forum...
Podziękował: 39 razy
Podziękowano: 12 razy

Postautor: TomRar » 17 sie 2015, o 07:48

Witam, mam mały problem z zamówieniem na BG. Kupiłem dokładnie 7 dni temu zębatkę i odbiornik i do tej pory paczka nie została wysłana. Nie kupiłem trackingu, korzystam z tego ogólnego śledzenia przesyłki. A co najlepsze, wczoraj wieczorem kupiłem jedną część do głowicy a dzisiaj nad ranem już dostałem potwierdzenie że paczka została wysłana. Czy powinienem się zacząć już martwić? Dodam, że obie te części są dostępne w magazynie. Obok zamówienia mam taką opcje "Apply refund", więc może by się udało, żeby zwrócili mi kasę na paypala, bo teraz w sumie byłoby mi to na rękę bo upatrzyłem sobie inny odbiornik.
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 17 sie 2015, o 07:59

To nie czas na zmarwienie tylko na kontakt z helpdeskiem. Najlepiej przez czata - najszybciej.
Awatar użytkownika
TomRar
Elita forum...

Postautor: TomRar » 17 sie 2015, o 08:21

Póki co kliknąłem opcje zwrotu pieniędzy i zobaczymy. Na czat trzeba mieć trochę czasu i z językiem kiepsko, więc translatorem trzeba się wspomagać :)
Awatar użytkownika
Arczi
Stały bywalec...

Postautor: Arczi » 17 sie 2015, o 08:40

Paczki czesto nie sa wysylane, bo czegos brakuje. Na liscie zamowien jest status "ready to process" i tyle, ale jak otworzysz strony z poszczegolnymi elementami, to moze sie okazac, ze ktoregos brakuje na stocku. W takiej sytuacji cala paczka czeka. Jesli juz zrobiles zwrot to nie zdziw sie, jesli nie otrzymasz kasy od razu. Czasem i 3 dni trzeba czekac.
Pozdrawiam, Artur
Awatar użytkownika
Xeo
Elita forum...
Podziękował: 195 razy
Podziękowano: 14 razy

Postautor: Xeo » 17 sie 2015, o 16:46

Ja w takich przypadkach pisałem do nich i rozbijają zamówienie. Wysyłają to co jest na stoku a resztę albo czekasz cierpliwie albo zwracają kasę
Awatar użytkownika
zborecque
Lider forum...
Kontaktowanie:

Postautor: zborecque » 17 sie 2015, o 18:41

Jak czegoś brakowało na stocku to do tej pory zawsze pisali maks po kilku dniach. I dawali wybór: czekamy, zwrot kasy czy rozbicie zamówienia.

Wysłane z tapatalk. Android forever.
Awatar użytkownika
Xeo
Elita forum...

Postautor: Xeo » 17 sie 2015, o 21:24

Mi się nigdy nie zdarzyło aby napisali sami. Nauczyłem się po pierwszych dwóch razach jak czekałem tydzień na wysłanie paczki. Teraz pisze do nich jak 2-giego dnia nie wyślą o co chodzi z czym jest problem.
Awatar użytkownika
SeKLeS
Lider forum...
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 135 razy

Postautor: SeKLeS » 17 sie 2015, o 21:29

Podobna sytuacja u mnie. Kupiłem Mobiusa i górę gratów do niego. Podzielone na 2 paczki. Jedna poszła ogniem, druga ready to... przez 3 dni. Proste zapytanie o status na maila poszło wieczorem i odpowiedzieli z rana, że brakuje jednego z mocowań. Zapytali czy chcę czekać, czy może zwrot. Poprosiłem o inne mocowanie i nawet nie musiałem dopłacać różnicy. Paczka już w drodze.
Do takich faz inglisz z translatora Ci styknie 3 razy ;)
Za co krzywo patrzy na mnie kobieta:
ReX 500EFL 3GX vel ŚPIOCH
Protos Mini vel... Miniak?
Protos Pincet
Extra 260 PA vel WiDmO
Reactor vel Papierzak
F16 - w budowie
Aurora 9
Awatar użytkownika
TomRar
Elita forum...

Postautor: TomRar » 17 sie 2015, o 21:56

No i już będę wiedział na przyszłość co zrobić. Maks 3 dni ready to proces i reklamacja. I straciłem cały tydzień i kolejny tydzień sobie nie polatam. Trochę ciężko będzie pisać do angielsku urzędowe pismo, bo pasuje żeby oni chociaż pi przez drzwi zrozumieli z tych maili.
Awatar użytkownika
Xeo
Elita forum...

Postautor: Xeo » 17 sie 2015, o 22:18

Maila na spokojnie z translatorem da się napisać i na bank pojemaju o co chodzi.
Chat tez się da garnac na szybkiego
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 18 sie 2015, o 04:43

TomRar pisze:Trochę ciężko będzie pisać do angielsku urzędowe pismo, bo pasuje żeby oni chociaż pi przez drzwi zrozumieli z tych maili.

Proszę, urzędowe pismo w wersji RTS (ready to send):

Dear Sir or Madame,

Could you please check why the order no XXXXX has not been sent yet?

Best Regards
YYYYYYYY

Pod iksy wstaw nr zamówienia.
Pod igreki imię i nazwisko

Ich odpowiedz wklej tutaj.
Gajos

Postautor: Gajos » 18 sie 2015, o 05:09

Miruuu zmień trunek. Naprawdę pomaga... ;)
Awatar użytkownika
TomRar
Elita forum...

Postautor: TomRar » 18 sie 2015, o 08:47

Dzięki za tego maila :) Teraz tego nie napisze bo moje zamówienie jest anulowane, ale jeżeli kolejny raz mi się tak przydarzy to na pewno wykorzystam wzorzec.

Wróć do „Zakupy nie tylko za waluty”