Dlatego przy okazji wizyty w Lereoy-Merlin jak zwykle odwiedziłem dział z organizerami i ... zostałem przyjemnie zaskoczony nowymi pojemnikami.
To cała, bogata w warianty -> seria NOR firmy Prosperplast.
Wybrałem serię NOR T (od Transparent) ale i można również użyć S (od Schwarz - czarna) - kwestia czy się chce mieć dno przeźroczyste czy nie.

W komplecie jest zestaw przegródek w ilości odpowiadającej wszystkim dostępnym gniazdom

Do moich celów wystarczy mi co druga przegroda.
Niestety oryginalne blistry Dremela są za wysokie do tych skrzynek...

...ale w poziomie są niemal idealne - niestety trzeba będzie usunąć uchwyty do przegród.

Do tego celu użyłem lutownicy transformatorowej - skrzynki są z polietylenu więc przy "wycinaniu" trochę śmierdzi ale za to łatwo idzie...

Po kilkunastu minutach pracy cel został osiągnięty

i po załadowaniu sprzętu

Skrzynki są dostępne w kilku rozmiarach - ja wybrałem model 14" ponieważ niemal idealnie pasuje wymiarami do walizki Dremel

Po przymocowaniu paskiem

Skrzynki 16" dostępne są w wersji DUO spiętej z tyłu łącznikami i zapinkami z przodu (niestety na stronie producenta nie ma właściwych fotek tylko dwa pojemniki spięte taśmą ale w sklepie widziałem z łącznikami)
Wersja 14" też ma odpowiednie kształtki do łączników

i jeśli by się udało zdobyć od producenta łączniki tylne i zapinki przednie to można by złożyć skrzynkę DUO ale akurat z walizką Dremela nie jest to bardziej użyteczne

Można się pokusić o rzepy samoprzylepne żeby skrzynki nie przesuwały się na walizie ale trzeba do tego wymyślić jak (prosto i łatwo) przeskoczyć 3 mm różnicy poziomów - mi póki co się nie chciało myśleć