Co dziś zrobiłeś ze swoją (nie tylko) latającą maszyną

Na każdy temat. Byle kulturalnie...
Regulamin forum
Jakiekolwiek wulgaryzmy, obrażanie innych użytkowników i wszelkie inne działania sprzeczne z powszechnie przyjętymi normami społecznymi będę automatycznie eliminować posty, wątki a nawet autora.
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1793 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 23 wrz 2015, o 08:53

Test taki...

Awatar użytkownika
rawro
Elita forum...
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 15 razy

Postautor: rawro » 23 wrz 2015, o 08:58

Cieszę się że udało mi sie ożywić towarzystwo [BICYCLE]
T-Rex 450 pro
T-rex 450 long 360 świecąca choinka
WL V977
Akrobaty: Redbull edge 540 mini, Multiplex Gemini :)
Combaty: Yak 3
Ciężkie: Twin Star 2
Drony : DJI SPARK ----- odlotowa zabawa
Awatar użytkownika
pkali
Lider forum...
Podziękował: 155 razy
Podziękowano: 244 razy

Postautor: pkali » 23 wrz 2015, o 08:59

I macie regulskiego
XLPower 520, protos 380, xl380, protos mini, gaui MX3, oxy2, omphobby M2, omphobby M1
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 23 wrz 2015, o 09:07

Hehe, dla potwierdzenia - to sa emotikonki z tapatalka (ja z niego wrzuciłem), czy inaczej to robicie?
Awatar użytkownika
rawro
Elita forum...
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 15 razy

Postautor: rawro » 23 wrz 2015, o 09:45

No ja z telefonu
T-Rex 450 pro
T-rex 450 long 360 świecąca choinka
WL V977
Akrobaty: Redbull edge 540 mini, Multiplex Gemini :)
Combaty: Yak 3
Ciężkie: Twin Star 2
Drony : DJI SPARK ----- odlotowa zabawa
Awatar użytkownika
Artja
Garage Manager
Podziękował: 271 razy
Podziękowano: 474 razy

Postautor: Artja » 23 wrz 2015, o 09:46

Tak w ogóle, to jest trochę wstyd, że na palecie systemowej nie ma nic związanego z hobby :gas:
Niechby chociaż batożenie było z palca...
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 23 wrz 2015, o 10:14

Artja pisze:Tak w ogóle, to jest trochę wstyd, że na palecie systemowej nie ma nic związanego z hobby :gas:
Niechby chociaż batożenie było z palca...

Jeśli macie jakies propozycje do nowych emotów, to żaden problem. Możemy (najlepiej w osobnym wątku) zebrać propozycje i coś wspólnie wybierzemy...
Awatar użytkownika
lenu
Lider forum...
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 98 razy

Postautor: lenu » 23 wrz 2015, o 10:21

[ROCKET] to i ja test zrobie

E kupa
Pozdrawiam, Artur
Goblin 500 / Gaui X3 / w planie 20letnim dużo dużo więcej / DX8
Awatar użytkownika
zborecque
Lider forum...
Podziękował: 108 razy
Podziękowano: 120 razy
Kontaktowanie:

Postautor: zborecque » 23 wrz 2015, o 10:27

miruuu pisze:Cieszymy się i radujemy się :)

A do flybara nie wrócisz, jestem pewien na 100%. Założyłbym się nawet o browara, ale wtedy wrócisz

Eee... nie zgodzę się. Ja bardziej jak Pan Byku: ciągnie mnie do flajbara, wróciłem do niego po prawie dwóch sezonach latania FBL. To jest zupełnie inna bajka :) i wiem dziś, że zawsze będę miał w stajni chociaż jeden model z FB.

Wysłane z tapatalk. Android forever.
GOOSKY RS4 | GAUI X7 | GAUI X5 | Tarot 450 PRO | 3x QUAD RACER | 2x ESA COMBAT | Radiomaster TX16S | FPV Combat fighter | more at my profile on ZBRC
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Podziękował: 1778 razy
Podziękowano: 1022 razy

Postautor: aikus » 24 wrz 2015, o 21:10

Mialem taki okres w zeszlym roku.
Kupilem 450tke Sport z pretem.
Potwierdzam - jest to zupelnie inna bajka.
Ale jakos z czasem i tak latalem glownie FBLem... Potem zaczalem sie pozbywac T-Rexow i moj pret poszedl jako pierwszy bo akurat kolega z pracy chcial sie uczyc latac helikopterem...
W zasadzie zgodnie z moim zalozeniem ze - podobnie jak Ty - chce miec zawsze przynajmnie jeden model z pretem jest obecnosc w mojej flocie Raptora, ktory jest wlasnie modelem z pretem. I nie zamierzalem go nigdy przerabiac na FBLa.
Ale tu kolejna wtopa, bo wlasnie kilka dni temu podjalem decyzje, ze jak tylko go poskladam do kupy i oblatam - idzie do sprzedania.
Z powodu takiego, ze jest spaliną (no trudno - dwa sezony bylo za malo na polubienie sie ze spalinami wiec znaczy ze juz sie nie polubie).
Wiec znowu pozbede sie preta i nie ma widkow na jakiegos innego...
.. no chyba ze odkupie jakas 500tke... Tego jeszcze nie mialem, a mam serwa ktore do preta beda jak znalazl...
POki co natomiast skazuje sie na FBLe...
...
A skoro juz o nich mowa to dzis oglaszam oficjalnie i ponad wszelka watpliwosc koniec raz na zawsze jakichkolwiek eksperymentow z FBLami.
Jedynym slusznym FBLem jest Brain.

NIniejszym klekam, przepraszam, wlaze pod stol i odszczekuje wszelkie oszczerstwa jakie rzucalem w kierunku tego systemu.
Dosc zawracania dupy z ZYXami, k-barami i bog wie jeszcze jakimi innymi wynalazkami.
(znaczy ZYX by byl dobry gdyby nie te jego fochy na elektrostatyke).
K-bar - dziadostwo. Z ustawieniem ogona kombinowalem naprawde sporo nie udalo mi sie go ustawic dobrze. Albo jest miekki i slabo trzyma albo rybkuje, poza tym ogon puszcza na najnizszym idlu czyli tak jakby mechanicznie brakowalo ciagu na wirniku ogonowym (LTE).
Wczoraj wsadzilem Braina do Protosa, przeklikalem setup na slepo krok po kroku, gaina ogolnego ogona ustawilem NA PALE i dzis pojechalem na pole i NIC NIE MUSIALEM POPRAWIAC, BO JEST PO PROSTU DOBRZE, a do tego specjalnie probowalem zgubic ogon na najnizszym idlu i ... nie udalo mi sie.
A mechanicznie NIC w heliku nie zmienialem. NIC!!!
Wiec gowno a nie ograniczenia mechaniczne, poprostu k-bar jest dziadowski (i juz pomijam powszechne twierdzenie, ze to jest to samo co V-bar, bo po pierwsze zdania sa tu podzielone - sa tacy co mieli jedno i drugie i twierdza, ze to NIE JEST to samo, po drugie, ja nie wierze ze oryginalny V-Bar ma tak samo dziadowski ogon, i jesli by tak bylo, to bylby to wstyd i hanba dla Mikado).

A co do ... moich podejrzen ze Brain pomaga w robieniu tictocow to tez juz mam to w dupie, bo nauczylem sie robic tictoci zawodno na zyxie jak i na k-barze... wiem ze potrafie, wiem, ze nie robi tego za mnie elektronika...
... chce miec dobrze latajacy system ufac mu, i miec pelne przekonanie bez cienia watpliwosci, ze jest dobrze i nie musze juz nic probowac poprawiac, bo a nuz sie uda cos tam jeszcze poprawic bo jest niby dobrze "ale"...
NIE! Ma nie byc zadnego "ale" i nie ma byc "niby dobrze".
Ma byc dobrze.
Bez ale.
I bez niby.
I w Brainie - tak wlasnie jest.
Awatar użytkownika
zborecque
Lider forum...
Podziękował: 108 razy
Podziękowano: 120 razy
Kontaktowanie:

Postautor: zborecque » 24 wrz 2015, o 21:18

W BX też :)

Wysłane z tapatalk. Android forever.
GOOSKY RS4 | GAUI X7 | GAUI X5 | Tarot 450 PRO | 3x QUAD RACER | 2x ESA COMBAT | Radiomaster TX16S | FPV Combat fighter | more at my profile on ZBRC
Awatar użytkownika
Pan Byku
Elita forum...
Podziękował: 78 razy
Podziękowano: 48 razy

Postautor: Pan Byku » 24 wrz 2015, o 21:30

Ja już wiem, kto będzie chętny na Twojego rapciucha ;)
Aikus, zrób coś. FB musi być. ;). FBL rozleniwia. Ja się piszę na FB, bo jeden śmiglak to za mało, przynajmniej na początku przygody. Jako początkujący poczułem różnice i to już nie jest kwestia lubię/nie lubię, tylko bardziej ambicji. Poza tym, jeszcze jestem młody i są chęci ;). Jak już zdziadzieje, to pewnie będę wyznawał filozofię "po co się meczyć?" :D
Sie lata.
Pan Buhaj
RC addicted
Awatar użytkownika
SeKLeS
Lider forum...
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 135 razy

Postautor: SeKLeS » 24 wrz 2015, o 21:44

Po 15tej urwałem się na ulubioną miejscówkę przewietrzyć maszyny
Obrazek
Okolica nadal niezmiennie zajebiaszcza
Obrazek
Fakt faktem, drogę wycinałem nożycami w przerwach przez dwa dni Trochę zarosła od wiosny - brak auta.
Reactor lata coraz lepiej i zaczynam się wkręcać. Niestety przy jednym z lądowań (poprawnym) pękło śmigło. Przyczyna? Zbyt długi wał. Mimo propsavera śmigło ustawione podczas lądowań blisko 90 stopni do gruntu było cały czas obciążane i finalnie się poddało. Trzeba przyciąć wał przy samej piaście i będzie spadać jak należy.
Miniak lata super, wycykane 11 pakietów. Uparłem się i cisnę latanie do tyłu. Warto było, w połowie zabawy ósemki wychodziły już dość swobodnie. Na najmocniejszych pakietach trochę naleśników dla odmiany, we wszystkie strony i co najdziwniejsze najbardziej pokraczne wychodziły te przez ogon. Nie kumam dlaczego...
Gdy tak się bawiliśmy z kolegą Marcinem, słońce zaszło i przerzuciłem się na sprzęt naziemny. Kto zgadnie Co tam się kryje?
Obrazek

P.S. Gdzie mogę zapytać o radę jaki fajny i LEKKI silnik + ESC do mojej pianki zakupić. Obecny dzwonek jest za duży...
Za co krzywo patrzy na mnie kobieta:
ReX 500EFL 3GX vel ŚPIOCH
Protos Mini vel... Miniak?
Protos Pincet
Extra 260 PA vel WiDmO
Reactor vel Papierzak
F16 - w budowie
Aurora 9
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Podziękował: 299 razy
Podziękowano: 458 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 24 wrz 2015, o 21:51

Pan Byku pisze:Aikus, zrób coś. FB musi być. ;). FBL rozleniwia.

eeee tam

co to znaczy rozleniwia? FBL potrafi być hardcorem trudnym do ogarnięcia i anemikiem- "co sobie stryjenka winszuje". Nie popadajmy w jakieś oderwane od doświadczeń stereotypy.
Helikoptery
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 24 wrz 2015, o 21:56

SeKLeS pisze:Na najmocniejszych pakietach trochę naleśników dla odmiany, we wszystkie strony i co najdziwniejsze najbardziej pokraczne wychodziły te przez ogon. Nie kumam dlaczego...
Bo robiąc przez ogon, większą drogę pokonuje Twój środek ciężkości?

SeKLeS pisze:P.S. Gdzie mogę zapytać o radę jaki fajny i LEKKI silnik + ESC do mojej pianki zakupić. Obecny dzwonek jest za duży...

Zapytaj Bażanta. Nie pamietam jaki mu do niego wymyśliłem, ale w lataniu się sprawdziło...
Awatar użytkownika
Pan Byku
Elita forum...

Postautor: Pan Byku » 24 wrz 2015, o 22:16

wojtekr pisze:
Pan Byku pisze:Aikus, zrób coś. FB musi być. ;). FBL rozleniwia.

eeee tam

co to znaczy rozleniwia? FBL potrafi być hardcorem trudnym do ogarnięcia i anemikiem- "co sobie stryjenka winszuje". Nie popadajmy w jakieś oderwane od doświadczeń stereotypy.

Z własnego doświadczenia, niestety nie mogę podjąć rękawic. Z prostej przyczyny - praktycznie brak doświadczenia, a tylko pierwsze wrażenia.
Może w przyszłym roku.
Jednak to pierwsze wrażenie i to czego się naczytałem tu i ówdzie, jakoby umacniają te stereoptypy. Nie wiem, może podziałał na mnie efekt lawiny, konformizmu ?
Rozumiem, że FBL'a da się ustawić tak by latał jak FB, tylko po co? Od tego właśnie jest FB. Ten zaś nigdy nie będzie latał jak FBL i temu rozwiązniu zostawmy jego zalety.
Ale jak napisałem wyżej, potrzebuję praktyki, a to jeszcze długa droga przede mną ;)

I Ty wiesz co Wojtku...? :nw:

SeKLeS pisze:Gdy tak się bawiliśmy z kolegą Marcinem, słońce zaszło i przerzuciłem się na sprzęt naziemny. Kto zgadnie Co tam się kryje?

Splinter i Wojownicze Żółwie Ninja!
Sie lata.
Pan Buhaj
RC addicted
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Podziękował: 299 razy
Podziękowano: 458 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 24 wrz 2015, o 22:22

Nie miałem nic złośliwego na myśli, tylko chodzi mi o to, że jak FBL można ustawić w bardzo szerokim spektrum to po co mieć FB? Może jestem za mało sentymentalny ale wywalenie FB z mojej floty odebrałem z ulgą. Nie tylko ze względu na dynamikę lotu ale również ze względu na awaryjność, dostępność prostotę konfiguracji etc.

Mam super aparat analogowy a i tak zdjęcia robię cyfrowym bo jest po prostu lepszy- to chyba oto chodzi

OT: będę w weekend na Pałacowej, przypomnij się w temacie 3G
Helikoptery
Awatar użytkownika
Pan Byku
Elita forum...

Postautor: Pan Byku » 24 wrz 2015, o 22:31

Ależ ja wcale nie odebrałem tego jako złośliwość. Raczej jak zdanie kogoś, kto ma większe, szersze pojęcie w tej dziedzinie i tłumaczę się jak ten kadet, przedstawiając swój punkt widzenia ;).
A to pytanie retoryczne z emotką na końcu odnosi się do innego tematu, miałem nadzieję, że załapiesz ;)
Po co FB? Chyba tylko po to by mieć jakieś zajęcie i "historyczny" system stabilizacji. Jestem w tym temacie świeży i wszystko mnie ciekawi. Jak już nic nowego FB nie wniesie do mojego życia (rety jak to brzmi), to pewnie też będę miał go dosyć. Choć ja jestem sentymentalny :D

edit:
Apropo 3G, już się nie moge go doczekać, będę miał porównanie ;) Niestety w sobotę pracuję i mogę być najwcześniej od 15:00, zaś w niedzielę cały dzień. Chętnie też zabrałbym flotę.
Sie lata.
Pan Buhaj
RC addicted
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec

Postautor: aikus » 25 wrz 2015, o 05:10

No a tego Rapciucha to kto mówisz będzie chciał?
Ty?
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec

Postautor: aikus » 25 wrz 2015, o 05:18

Aha i jeszcze jedno: FBLa nie da się ustawić żeby latał tak jak pret. Da się zmulic da się wyostrzyc da się odczulic da się usztywnic... W braknie jest opcja agility która im wyzsza tym bardziej helik lata "flybar like" - to prawda, ale to flybar like to jest tylko część prawdziwego flybara.
Może później napisze więcej na czym w moim odczuciu polega różnica pomiędzy pretem a flybarem ... Teraz pisze na szybko z telefonu... Jeszcze z łóżka.... Czekam aż się łazienka zwolni...:-)

Wróć do „Brudnopis”