Hydepark - czyli bardzo brudny brudnopis (idealne miejsce na bzdury :) )

Na każdy temat. Byle kulturalnie...
Regulamin forum
Jakiekolwiek wulgaryzmy, obrażanie innych użytkowników i wszelkie inne działania sprzeczne z powszechnie przyjętymi normami społecznymi będę automatycznie eliminować posty, wątki a nawet autora.
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Podziękował: 170 razy
Podziękowano: 428 razy

Postautor: Artu » 4 paź 2015, o 18:20

Emas, Popełniłeś podstawowy błąd:
W momencie zakupu sprzedający przyniósł telefon w otwartym już opakowaniu z zerwaną plombą producenta. Zapytany o ten fakt powiedział że w drodze z zaplecza właśnie go otworzył. Po umieszczeniu karty odparł by spojrzeć na telefon - cyt.: "to jego pierwsze uruchomienie".
Po "pobawieniu" się telefonem, i stwierdzeniu, że mi odpowiada, Powinieneś stwierdzić: "Proszę o przyniesienie fabrycznie zapakowanego, i zaplombowanego telefonu". Jeśli nie, to obrót na pięcie i żegnam :grin2:

Bartekgazior, Play jako sieć jest jak dla mnie :thumb: Mam u nich od kilku lat abonament firmowy za 15zł netto tak zwany "wszystko do wszystkich" (tylko SIM, i nie ma go już w ofercie).
Najważniejsze dla mnie, to bezproblemowy zasięg wszędzie :D bo na przykład plus ma u mnie "dziurę", i nic z tym nie robią :mad2:
Jeśli chodzi o telefony, to w każdej sieci musisz zapłacić za niego w ratach abonamentu :grin2:
Na temat skwaszonej komunistycznymi praktykami pomarańczowej oranżady się nie wypowiadam :gas:
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
Kowal
Lider forum...
Podziękował: 208 razy
Podziękowano: 255 razy

Postautor: Kowal » 4 paź 2015, o 18:38

Smieszny temat. Musisz pamietać o tym, ze najprawdopodbniej oni Ciebie zjedzą. Mają prawników, którzy na poczekaniu takie rzeczy robią. Jak to mi powiedziała moja żona, która jest prawniczką - tyle interpretacji prawa ile prawników..... (Dlatego też mam przesrane w momencie rozwodu.....).
Z lotniczymi pozdrowieniami,
Piotrek "Kowal" Kowalski
Awatar użytkownika
armagedon
Domownik forum...
Podziękował: 27 razy
Podziękowano: 17 razy

Postautor: armagedon » 4 paź 2015, o 18:56

Przestroga na przyszłość. Kolega miał podobną akcję z T-mobile ale po jednym podobnym piśmie, wymienili aparat sony xperia na nowy.Nie wiem czy gra jest warta świeczki.Wiadomo że to już ostatnia twoja i twoich bliskich umowa z sieci play.Ja bym odpuścił bo szkoda zdrowia.
Rex 100
Tarot 450pro
Goblin 700 speed
Goblin 700 ważka
Mikado 800
Aurora9
Pozdrawia.Sebastian S.
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen

Postautor: Artu » 4 paź 2015, o 19:02

Pracowałem kiedyś koło jeszcze wtedy salonu era...
Pracownicy mieli zawsze najnowsze telefony "na domowych testach" :grin2: a później do klienta :masakra:
Pozdrawiam, Artur
Awatar użytkownika
emas
Zaczyna się rozkręcać...
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 16 razy
Kontaktowanie:

Postautor: emas » 4 paź 2015, o 19:29

w 5 minut po zamieszczeniu na fb Play dostałem wiadomość: https://www.facebook.com/Play/posts/166 ... re_comment
Lajkujcie chłopaki - niech wszyscy się dowiedzą!
Play. Mamy dla Pana ofertę w sieci Play - NIE, STANOWCZO DZIĘKUJĘ
Dyskusja z idiotą to jak granie w szachy z gołębiem. Przeciwnik porozrzuca wszystko, nasra na szachownicę, po czym odleci w przekonaniu o własnym miażdżącym zwycięstwie.
Awatar użytkownika
Pan Byku
Elita forum...
Podziękował: 78 razy
Podziękowano: 48 razy

Postautor: Pan Byku » 4 paź 2015, o 23:08

A mi się wydaje, że Emas ma szanse. Oni muszą się zapierać do samego końca, postraszyć sądami, żeby zniechęcić niesfornego klienta, ale w ostatecznym rozrachunku, gdy ten ciśnie, podkulają ogon i proponują korzystne rozwiązanie. To się tyczy wszystkich tych większy usługodawców, co zasłaniają się tabunem prawników.
Jestem w play... na kartę. przeszedłem po tym jak konsultantka mi powiedziała, że telefon sobie mogę kupić z wolnego rynku, a u nich wziąć tylko usługę. Do pieca jeszcze dorzucili pracownicy jednego z salonów...
Trzymam kciuki.
Sie lata.
Pan Buhaj
RC addicted
Filo1
Stały bywalec...
Podziękował: 1 raz

Postautor: Filo1 » 5 paź 2015, o 00:06

masakra :P
Dobrze że nie po drodze mi na podzamcze
T-Rex 450 Pro
Bixler 2
S500@APM2.6
S550@PX4
T960@PX4 soon
---
Spektrum DX6i
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Podziękował: 1773 razy
Podziękowano: 1022 razy

Postautor: aikus » 5 paź 2015, o 07:25

Oczywiscie, ze Emas ma szanse i oczywiscie, ze trzeba walczyc do konca! Oni doskonale wiedza ze sa na przegranej pozycji, ale tez wiedzą, ze jak beda sie dostatecznie dlugo zapierac to klient najprawdopodobniej odpusci.
Wiec zapieranie im sie oplaca.
Dlaczego tak jest?? Bo My sie na to zgadzamy! My - konsumenci.
Wlasnie dlatego, ze zdecydowana wiekszosc z nas by poprostu machnela reką.
Emas jest jednym z tych ktorzy nie machaja reka.
I chwala Mu za to!

Natomiast... kilka malych ale.
1. To nie dotyczy tylko Play. To dotyczy kazdej sieci. I nie tylko w Polsce.
2. To nie dotyczy tylko operatorow telefonow komorkowych. To dotyczy kazdej duzej firmy.
3. Praktyka jest taka, ze jesli jakas firma na duzym rynku prezentuje postawe "frontem do klienta" to szybko po swiatku konsumentow grucha plotka, ze firma "sie frajeruje", klienci sie w tym lapia i firma... albo zmienia polityke, albo plajtuje.
4. Nasz modelarski swiat jest wyjatkiem bo i target jest specyficzny. NIe jestesmy typowymi konsumentami, a Emas jest tego bardzo dobrym przykladem. No ale stanowimy marny promil ogolu, wiec generalnie - swiat ma nas w dupie (co ma, rzecz jasna, wady i zalety).

Wracajac do meritum watku, trzymam kcikuki i bede obserwowal dalsze losy.
Awatar użytkownika
SeKLeS
Lider forum...
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 135 razy

Postautor: SeKLeS » 5 paź 2015, o 08:39

Tak z innej czapki. Idąc do salonu operatora GSM, Media Markt, warsztatu mechanicznego celem zakupu towaru/usługi, można rejestrować całość zajścia? Dźwięk, video? Czy Pan Zdzisław może nam odmówić nagrywania i nas wyprosić? Osobiście strasznie wyczulony jestem na frajerskie podejście sprzedawców. Ostatni ciekawy przykład to zakup elektrycznego grilla w RTV AGD (nie cierpię ich, ale akurat cena była najlepsza). Pan przyniósł sprzęt, rozpakował, dał do pomacania. Do prądu podłączyć się nie dało, bo niby jest gdzie, ale potem będzie gorący itd. OK. Dostałem do ręki papiery do podpisu. Jak zwykle czytam wszystko od deski do deski i choć na przepisach/prawie nie znam się wcale, nie spodobał mi się zapis stwierdzający, iż kwituje odbiór sprzętu sprawnego i bez wad. Poprosiłem o dopisanie notki typu "sprzęt przy odbiorze nie był sprawdzony elektrycznie/bez podłączenia do prądu", czy coś w tym stylu. Pan Zdzisław strasznie się zjerzył i zaczął coś marudzić, że wszystko przecież jest ok. W tym momencie z uśmiechem na twarzy schowałem portfel do kieszeni. Zdzisiek finalnie zmiękł i dopisał co trzeba. Sprzęt działa, żarełko robi super :)
Za co krzywo patrzy na mnie kobieta:
ReX 500EFL 3GX vel ŚPIOCH
Protos Mini vel... Miniak?
Protos Pincet
Extra 260 PA vel WiDmO
Reactor vel Papierzak
F16 - w budowie
Aurora 9
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec

Postautor: aikus » 5 paź 2015, o 09:44

SeKLeS pisze:Tak z innej czapki. Idąc do salonu operatora GSM, Media Markt, warsztatu mechanicznego celem zakupu towaru/usługi, można rejestrować całość zajścia? Dźwięk, video? Czy Pan Zdzisław może nam odmówić nagrywania i nas wyprosić?

Nie wiem jak jest z obrazem, ale dzwiek, jako osoba (nie jako firma) mozesz nagrywac zawsze i wszedzie.
Mozesz nagrywac wszystkie swoje rozmowy telefoniczne.
Mozesz nagrywac rozmowy w sklepie, na ulicy w tramwaju... i nie musisz o tym nikogo informowac.
Mozesz chodzic wszedzie caly czas z wlaczonym dyktafonem w kieszeni.

Co z tymi nagraniami potem mozesz zrobic to inna sprawa, ale wbrew pozorom mozesz duzo.

Tutaj firma ma bardziej przewalone niz konsument, ale z drugiej strony - nie koniecznie.
"Jesli nie wyrazaja panstwo zgody na nagrywanie, prosimy o przerwanie polaczenia" - ergo, jesli nie zgadzasz sie na nagrywanie - nic nie zalatwisz.

Jeszcze inna sprawa, ze jak poinformujesz pana zdzisia, ze nagrywasz to najprawdopodobniej Cie wyprosi.
Wezwie ochrone, wyrzuci...
Oczywiscie zrobi to bezprawnie i mozesz sie w sądzie domagac odszkodowania...
(tak jest! Sklep to nie taka zwykla "wlasnosc prywatna i ja decyduje kogo wpuszczam a kogo nie". Tutaj to tak nie dziala. Prowadzisz sklep - kazdy ma prawo tam wejsc. Nie wolno stosowac zasady "tych klientow nie obslugujemy")

... pytanie tylko czy chodzi o to, zeby sie pieklic czy zeby zalatwic sprawe...
Bo wiadomo, ze na kazdej wojnie wygrywa... tylko jedna strone - "producent broni". Czyli sądy i prawnicy.

Wiec... zasadniczo - Nagrywaj!
Wierz, ze bedzie wszystko dobrze, ale sie zabezpieczaj.
Ufaj i kontroluj.
:)
Awatar użytkownika
emas
Zaczyna się rozkręcać...
Kontaktowanie:

Postautor: emas » 5 paź 2015, o 09:46

aikus pisze:Ufaj i kontroluj.

ave caesar!
Dyskusja z idiotą to jak granie w szachy z gołębiem. Przeciwnik porozrzuca wszystko, nasra na szachownicę, po czym odleci w przekonaniu o własnym miażdżącym zwycięstwie.
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen

Postautor: Artu » 5 paź 2015, o 11:15

Mam obecnie "jazdę" z operatorem TVSAT :grin2: Kupiłem rok temu "promocyjną" ofertę najtańszą z możliwych za całe 19,90/mc. Zadzwonił do mnie Pan, i stwierdził, że oferta się kończy, i on może mi zaoferować jej przedłużenie za rewelacyjną kwotę 25zł/mc. Niby różnica nie wielka, ale ta sama oferta, dla tak zwanych "nowych klientów", jest za 19,90/mc. Pan stwierdził, że tamta jest dla "nowych", a ta którą mi oferuje, jest specjalna dla "przedłużających", i może mi "dorzucić" HBO na 3mce gratis. Wyśmiałem gościa, i właśnie rozwiązałem umowę, a jak się skończy, to podpiszę nową za 19,90/mc :vhappy:
Pozdrawiam, Artur
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec

Postautor: aikus » 5 paź 2015, o 11:33

W ktorejs sieci komorkowej tez takie absurdy sa.
Ale tu znowu ta sama historia. To nie ma sensu, jest absurdem, ale trwa! A skoro trwa, to znaczy ze firmie sie oplaca i ludzie to łykają.
Awatar użytkownika
emas
Zaczyna się rozkręcać...
Kontaktowanie:

Postautor: emas » 6 paź 2015, o 09:40

Dostałem cynk, że mam się zgłosić po nowy telefon...
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec

Postautor: aikus » 6 paź 2015, o 09:44

Brawo Emas!
Co zadzialalo? Zgaduje: Biznes!
Firmie nie oplaca sie psuc sobie marki dla jednego glupiego telefonu, a zobaczyli, ze zaczynasz rozkrecac akcje na fejsbuku.
Czego jak czego, ale publicznej nagonki w internetach oni sie boja czesto bardziej niz sadow i prawnikow...
Inna sprawa, ze tak czy siak byli przegrani i dobrze o tym wiedzieli.
Awatar użytkownika
Jazz
Lider forum...
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 193 razy

Postautor: Jazz » 6 paź 2015, o 10:24

emas pisze:

ave caesar!

Ave Ja !
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator
Podziękował: 316 razy
Podziękowano: 295 razy

Postautor: Ramotny » 6 paź 2015, o 13:23

Copyright Feliks Dzierżyński... (Bceм верить вcex проверять - Wsiem wierit' wsiech prawieriat')
Pozdrawiam, Grzegorz
Mieć czy latać? Oto jest pytanie...
Awatar użytkownika
emas
Zaczyna się rozkręcać...
Kontaktowanie:

Postautor: emas » 6 paź 2015, o 16:14

Słuchajcie to się już w pale nie mieści!
Dostałem dziś telefon z Inspekcji Handlowej z informacją iż Play zmienił stanowisko i poczynili już kroki by mi wymienić telefon...
Po powrocie z pracy zadzwoniłem więc do Playa żeby się zapytać o co kaman...
Poprosiłem o weryfikację w systemie żebym nie miał niespodzianki w salonie na zasadzie "oni nic nie widzą". Powiedziano mi że mam jechać po nowy telefon (zarejestrowałem rozmowę) a w razie co to pracownicy salonu mają mi udostępnić telefon i mam od nich dzwonić na infolinię... Co do zwrotu za niewykorzystany abonament za 2 miesiące to ona nie ma uprawnień do podglądu od momentu jak sprawą zajęła się Inspekcja Handlowa...
Aktualnie mam problem z autem, więc zadzwoniłem po taxi - bujnąłem się na drugi koniec miasta 15km i zgadnijcie co mi Pan w salonie powiedział...
To prawda... dostanie pan nowy telefon, ale my go jeszcze nie mamy... Jeszcze do nas nie dotarł...
Pytam więc: to na półce też nie macie żeby wydać?
Nie bo tamten ma pan dostać... z konkretnym numerem IMEI !!!!
Do tego podśmiechujki panienki z obsługi salonu, która stała obok i słuchała rozmowy... żenada...

Zadzwoniłem więc na Infolinię i mówię gościowi jak sprawa wygląda i co słyszę?
"Może Pan pozostawić zgłoszenie tej sprawy!!!"
Mówię chłopu że jadę 15km w 1 stronę taxą bo upewniłem się ze telefon jest a telefonu nie ma, że za te wszystkie problemy przez 2 miesiące wycierają mi gębę tym telefonem, bez słowa skruchy, mam po niego przyjechać sam a jak przyjeżdżam to go kuźwa nie ma - dalej grają w kule ze mną.
i znów "Może Pan pozostawić zgłoszenie tej sprawy..."
Odpowiedziałem że zgłoszenie teraz pozostawi już mój pełnomocnik bo to są jakieś jaja i się rozłączyłem.
Awatar użytkownika
emas
Zaczyna się rozkręcać...
Kontaktowanie:

Postautor: emas » 6 paź 2015, o 16:32

Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec

Postautor: aikus » 6 paź 2015, o 16:58

Ja pierdole... zenada...
Zeby tylko pokazac, ze tak czy siak istnieje sposob zeby konsumentowi dopierdolic.

(innego wytlumaczenia nie widze).

Wróć do „Brudnopis”