Moderator: Kowal
zborecque pisze:Całego mnie musiałby jakoś ogrzać
Pan Byku pisze:Nie wiem jak Wy latacie przy temperaturach poniżej 10 stopni. Znaczy głównie chodzi mi o pakiety (tak wiem, można ogrzewać w samochodzie), bo wziąłem ze sobą heliki do Karpacza i dane mi było polatać tylko mikrusem. Stety albo niestety. A ten mi spadał wcześniej niż ustawa nakazuje. Znaczy odcinało mu zasilanie. Obstawiałem temperaturę właśnie i wpływ na lipo owej. X3 już nawet nie ruszyłem, bo autorotacji nie mam jescze opanowanej. No właśnie, jak z tą temperaturką. Nie wystarczy przecie tylko namiocik i cieplejsze skarpetki. Latać o połowę krócej?
Pzdr
Pan Byku pisze:Nie wiem jak Wy latacie przy temperaturach poniżej 10 stopni. Znaczy głównie chodzi mi o pakiety (tak wiem, można ogrzewać w samochodzie), bo wziąłem ze sobą heliki do Karpacza i dane mi było polatać tylko mikrusem. Stety albo niestety. A ten mi spadał wcześniej niż ustawa nakazuje. Znaczy odcinało mu zasilanie. Obstawiałem temperaturę właśnie i wpływ na lipo owej. X3 już nawet nie ruszyłem, bo autorotacji nie mam jescze opanowanej. No właśnie, jak z tą temperaturką. Nie wystarczy przecie tylko namiocik i cieplejsze skarpetki. Latać o połowę krócej?
Pzdr
Pzdr
Jazz pisze:Wczoraj i dziś po 5,5 godziny sesje, dziś juz był hardcore bo mocno wiało
Dziś wszystkie pakiety wylatane, ale okazuje się że nie mam żadnego helika pod 3S1300 których mam najwięcej (bo pędzą mój ulubiony samolot, który w czasie silniejszego wiatru jest uziemiony).
Jaki helik by podszedł pod takie baterie ?
lenu pisze:Na 10 min przed lotem pakiet do kieszeni chowasz i ogrzewasz własnym ciałem. Po locie to samo żeby gorącym pakietem ręce ogrzać jak pizga
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości