Warszawa - Pałacowa - spotkania

Zanim polecisz poinformuj o tym lokalną lożę szyderców...

Moderator: Kowal

Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1793 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 17 paź 2015, o 19:40

Śrubki z klejem w razie oporu podgrzewam (rama nad zapalniczka :) ) i po chwili wychodzą jak z masła. Zamiast zapalniczki niektórzy tez lutownicą...
Gajos

Postautor: Gajos » 17 paź 2015, o 19:48

MaciejR, trzymam Cię za słowo. A i świadków mam sporo, więc w język się tam już nie gryź, to nic nie da, już za późno... ;)
Pkali, prawie komplet oryginalnych śrubek chętnie Ci oddam, użyłem tylko kilku.
Miruuu, Ameryki nie odkryłes, ale bardzo moim zdaniem dobrze, jeśli o "kruczkach" przy każdej okazji choć wspominasz. A rozwijając, tu akurat nie widzę, ale jeśli w pobliżu jest nylon, no to mamy konflikt. I przy okazji powtórzę, że wszędzie, nawet i w nylon, wkręcam wyłącznie wysokiej jakości śruby.
Panowie, mam pewną propozycję, może mi się uda i wytrzymam. Mianowicie, dla naszego wspólnego dobra, postaram się publicznie w ogóle tu nie wypowiadać. Natomiast, jeśli tylko wypatrzę choć jedną tak totalną bzdurę, jaką tu niejednokrotnie widziałem, natychmiast pojadę po całości, ale wyłącznie Pytkowi na PW.
Zgoda?
Awatar użytkownika
Jazz
Lider forum...
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 193 razy

Postautor: Jazz » 17 paź 2015, o 19:51

Czyli cos tam nowego masz, chetnei obejrze tego tarota - jak lata etc.
Niestety pogoda nie rozpieszcza i trzeba bedzie poczekac do kolejnego weekendu :-P
Awatar użytkownika
Artja
Garage Manager
Podziękował: 271 razy
Podziękowano: 474 razy

Postautor: Artja » 17 paź 2015, o 21:00

Gajos pisze:V18G01

Nie to żebym się coś czepiał, ale latałeś tym już? Odpalałeś? Pytam, bo z ciekawości pogooglałem co to jest, pierwsze co znalazłem to nagminnie ukręcające się wały stockowego silnika :dk:

Gajos pisze:Panowie, mam pewną propozycję, może mi się uda i wytrzymam. Mianowicie, dla naszego wspólnego dobra, postaram się publicznie w ogóle tu nie wypowiadać. Natomiast, jeśli tylko wypatrzę choć jedną tak totalną bzdurę, jaką tu niejednokrotnie widziałem, natychmiast pojadę po całości, ale wyłącznie Pytkowi na PW.
Zgoda?

Ja się nie zgadzam. Bzdury należy publicznie palcem pokazać i tępić. Dla naszego wspólnego dobra :roll:
Pozdrawiam,
Jacek
Gajos

Postautor: Gajos » 18 paź 2015, o 06:25

Artja pisze:... Ja się nie zgadzam. ...
"A Reszta! Czemu Reszta milczy?!"
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Podziękował: 68 razy
Podziękowano: 508 razy

Postautor: Kenobi36 » 18 paź 2015, o 07:07

&¢#%#-@@-$@&&$&@&#-$--#$&#-@-@&$-$-@&@&%-$-
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
Artja
Garage Manager
Podziękował: 271 razy
Podziękowano: 474 razy

Postautor: Artja » 18 paź 2015, o 07:36

Kenobi36 pisze:&¢#%#-@@-$@&&$&@&#-$--#$&#-@-@&$-$-@&@&%-$-

Według teorii światów równoległych, któryś z Twoich bytów właśnie próbuje wymówić to samo przez usta wysuszone nieziemskim upałem, ratując model dymiący z przegrzania...
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum

Postautor: Kenobi36 » 18 paź 2015, o 09:01

Artja pisze:
Kenobi36 pisze:&¢#%#-@@-$@&&$&@&#-$--#$&#-@-@&$-$-@&@&%-$-

Według teorii światów równoległych, któryś z Twoich bytów właśnie próbuje wymówić to samo przez usta wysuszone nieziemskim upałem, ....
patrząć za okno na to co się z pogodą dzieje.
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Gajos

Postautor: Gajos » 18 paź 2015, o 09:04

Kenobi36 pisze:... patrząć za okno na to co się z pogodą dzieje.
Bo życzliwym poradom nawet przyjrzeć Ci się nie chce, dlatego na zabawę zostaje Ci mniej czasu... :P
Awatar użytkownika
Jazz
Lider forum...

Postautor: Jazz » 23 paź 2015, o 20:48

Jutro wybieram się około 10 (pewnie bede do 15/16)
Kto tam jeszcze sie wybiera ?
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum

Postautor: Kenobi36 » 23 paź 2015, o 22:03

Ja raczej tak ok 13 lub później
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
Awatar użytkownika
AdamP
Elita forum...
Podziękował: 84 razy
Podziękowano: 120 razy

Postautor: AdamP » 23 paź 2015, o 23:09

Ja standardowo 10-13
Kto grubo lata, jebnąć musi.
T-Rexy i Gobliny Futaba T14SG
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum

Postautor: Kenobi36 » 24 paź 2015, o 18:34

Jak Panowie jutro? Dziś się nie wylatałęm, byłem przekonany ze miniak jak zwykle w bagażniku stoi, a na polu bagażnik okazał się pusty :wall:
Za to jak gadaliśmy to zauważyłem że Jazz lata swoim Protosem 500, miód malinka, taki słodziusi, cichusi, tylko mruczenie łopat słychać :-)
Nie mogłem się powstrzymać i poprosiłem aby mi dał zrobić jeden locik. Kurcze może by jednak sobie dorzucić takiego średniego Protosa do floty? :D
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
Awatar użytkownika
Jazz
Lider forum...

Postautor: Jazz » 24 paź 2015, o 18:50

Ja też się nie wylatałem, za dużo było pogaduszek :-P
Oblatałem G500 sporta - dwa wieczorki złożony, dziś go postawiłem , zrobiłem zawis, krótki przelot, lądowanie - wszystko idealnie.
Zaprogramwoałem w HW governor, założyłem kabinke i kolejny lot jakbym miał ten model od zawsze :-)
Niestety mam narazie gotowy do lotu 1 pakiet, ładowałem go na polu dwukrotnie ale to i tak cienko aby sie nacieszyć.
Szanowni koledzy dokładnie obejrzeli, nie znaleźli dziury w całym :-) Adam przed pierwszym podniesieniem odrazu złapał i sprawdził czy ogonek i cyklika chodzą w dobre strony (przezorny - i dobrze).

Oblatałem też hisky hcp100S (z satelitka dsmx) - zasilany 2S450, martwiłem się czy przez większą masę nie będzie bardziej obrywał przy kretach.
SPrawdziłem to conajmniej 6 razy , i jedyne co udało mi się uszkodzić to 2 plastikowe snapy łączące tarcze z okuciami (złamałem je wlatując na pełnym gazie w gęstą trawę - owinęła się wokół wirnika )
Znacznie bardziej precyzyjny , dużo mocniejszy - lata jak po sznurku i V977 nie da się do niego porównać.
Na ogonie ma duży bezszczotkowy outrunner, w dużym koszyku , statecznik jest solidny ale bardzo elastyczny - więc się nie łamie.
Mam pokuse aby poeksperymentować z śmigiełkiem ogonowym - bo silnik jest naprawdę mocny.

Generalnie mogę go polecić, ale należy pamiętać o tym że baterie sa sporo drozsze niz standardowe do 977.
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum

Postautor: Kenobi36 » 24 paź 2015, o 19:08

Cena baterii to przegięcie.
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 24 paź 2015, o 19:10

No baterie są droższe, ale jeśli rzeczywiście lata o wiele lepiej od v977 to ja bym to przelknal...
Awatar użytkownika
Jazz
Lider forum...

Postautor: Jazz » 24 paź 2015, o 19:13

Jutro sie wybieram, ja zajrzysz to Ci dam polatac i sam ocenisz.
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 24 paź 2015, o 19:16

Małe szanse, ale jak się uda to na pewno chętnie skorzystam...
Awatar użytkownika
zborecque
Lider forum...
Podziękował: 108 razy
Podziękowano: 119 razy
Kontaktowanie:

Postautor: zborecque » 24 paź 2015, o 19:22

Jazz pisze:Ja też się nie wylatałem, za dużo było pogaduszek :-P
Oblatałem G500 sporta - dwa wieczorki złożony, dziś go postawiłem , zrobiłem zawis, krótki przelot, lądowanie - wszystko idealnie.
Zaprogramwoałem w HW governor, założyłem kabinke i kolejny lot jakbym miał ten model od zawsze :-)
Niestety mam narazie gotowy do lotu 1 pakiet, ładowałem go na polu dwukrotnie ale to i tak cienko aby sie nacieszyć.
Szanowni koledzy dokładnie obejrzeli, nie znaleźli dziury w całym :-) Adam przed pierwszym podniesieniem odrazu złapał i sprawdził czy ogonek i cyklika chodzą w dobre strony (przezorny - i dobrze).

Oblatałem też hisky hcp100S (z satelitka dsmx) - zasilany 2S450, martwiłem się czy przez większą masę nie będzie bardziej obrywał przy kretach.
SPrawdziłem to conajmniej 6 razy , i jedyne co udało mi się uszkodzić to 2 plastikowe snapy łączące tarcze z okuciami (złamałem je wlatując na pełnym gazie w gęstą trawę - owinęła się wokół wirnika )
Znacznie bardziej precyzyjny , dużo mocniejszy - lata jak po sznurku i V977 nie da się do niego porównać.
Na ogonie ma duży bezszczotkowy outrunner, w dużym koszyku , statecznik jest solidny ale bardzo elastyczny - więc się nie łamie.
Mam pokuse aby poeksperymentować z śmigiełkiem ogonowym - bo silnik jest naprawdę mocny.

Generalnie mogę go polecić, ale należy pamiętać o tym że baterie sa sporo drozsze niz standardowe do 977.

Czy ja dobrze widzę, że ten Hisky jest DSMX compatible? Binduje się ze spektrumem po wyjęciu z pudła, czy trzeba coś dokupować?

Wysłane z tapatalk. Android forever.
GOOSKY RS4 | GAUI X7 | GAUI X5 | Tarot 450 PRO | 3x QUAD RACER | 2x ESA COMBAT | Radiomaster TX16S | FPV Combat fighter | more at my profile on ZBRC
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 24 paź 2015, o 19:23

Z tego co ja rozumiem to satelitki trzeba wpakować swoją..

Wróć do „Spotkania modelarzy”