Hydepark - czyli bardzo brudny brudnopis (idealne miejsce na bzdury :) )

Na każdy temat. Byle kulturalnie...
Regulamin forum
Jakiekolwiek wulgaryzmy, obrażanie innych użytkowników i wszelkie inne działania sprzeczne z powszechnie przyjętymi normami społecznymi będę automatycznie eliminować posty, wątki a nawet autora.
Awatar użytkownika
emas
Zaczyna się rozkręcać...
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 16 razy
Kontaktowanie:

Postautor: emas » 21 paź 2015, o 22:57

Spotkałem się z takim stwierdzeniem, że każdy geniusz to wariat... Jestem po prostu ciekaw czy to działa w drugą stronę... :vhappy:
Play. Mamy dla Pana ofertę w sieci Play - NIE, STANOWCZO DZIĘKUJĘ
Dyskusja z idiotą to jak granie w szachy z gołębiem. Przeciwnik porozrzuca wszystko, nasra na szachownicę, po czym odleci w przekonaniu o własnym miażdżącym zwycięstwie.
Awatar użytkownika
Artja
Garage Manager
Podziękował: 271 razy
Podziękowano: 474 razy

Postautor: Artja » 21 paź 2015, o 23:04

Może działa, może nie, ale zawsze będzie różnica między wariatem a idiotą - w dyskusji z tym drugim, ludzie przestają ją dostrzegać ;)
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
emas
Zaczyna się rozkręcać...
Kontaktowanie:

Postautor: emas » 21 paź 2015, o 23:08

Artja pisze:Może działa, może nie, ale zawsze będzie różnica między wariatem a idiotą - w dyskusji z tym drugim, ludzie przestają ją dostrzegać ;)

:nw:
Dyskusja z idiotą to jak granie w szachy z gołębiem. Przeciwnik porozrzuca wszystko, nasra na szachownicę, po czym odleci w przekonaniu o własnym miażdżącym zwycięstwie.
Awatar użytkownika
Kowal
Lider forum...
Podziękował: 208 razy
Podziękowano: 255 razy

Postautor: Kowal » 22 paź 2015, o 04:34

zborecque pisze:Spróbuj Jima Beama (białego) ze Sprite w proporcji 1:5 (polecam!). Dobra jest jeszcze Tenesee Honey bez dodatków + na lodzie.
A jak już musi być typowo miodowo to polecam miodówkę sandomierską. MEGA!

Ja Wam polecam Old Grand Dad. I w sumie tylko dlatego, że ten bourbon odgrywał rolę w mega dobrej książce pod tytułem "Pilot" Roberta P. Davies'a.
Z lotniczymi pozdrowieniami,
Piotrek "Kowal" Kowalski
Gajos

Postautor: Gajos » 22 paź 2015, o 19:36

tom74 pisze:Na Pradze złodziej nie pogardzi niczym. To przykre i pewnie w jakimś lombardzie wyląduje za przysłowiowe 3 stówki.
"W" również. "W", jak "w"łaściwie "w"szędzie... :glaszcz:
Ciągle o tym heliku wojtkar rozmyślam. Pamiętam nieostrożność Kolegów na Pałacowej... Ja obcy, pierwszy raz przy stoliku...
Ileż ja bym Im wtedy gwizdnął, gdybym tylko potrafił... hmm :oops: :masakra: :kopara: :help: :grin2: ;)
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator
Podziękował: 316 razy
Podziękowano: 295 razy

Postautor: Ramotny » 22 paź 2015, o 21:45

Gajos pisze:Czy trzeba koniecznie dodawać na przykład teksty typu "ogólnie rzecz biorąc", "ze względów oczywistych", "pomijając mniej istotne"...? Tego typu...
przeszkadza Ci to?
Pozdrawiam, Grzegorz
Mieć czy latać? Oto jest pytanie...
Gajos

Postautor: Gajos » 23 paź 2015, o 00:56

Ramotny pisze:
Gajos pisze:Czy trzeba koniecznie dodawać na przykład teksty typu "ogólnie rzecz biorąc", "ze względów oczywistych", "pomijając mniej istotne"...? Tego typu...
przeszkadza Ci to?
Już nie.
Awatar użytkownika
emas
Zaczyna się rozkręcać...
Kontaktowanie:

Postautor: emas » 23 paź 2015, o 16:48

Dziś przyszła poczta z Play - listy, sztuk 2 !
Dalej nie rozumieją jakie oświadczenia im doręczyłem i otworzyli jakieś sobie tam zgłoszenie...

Obrazek

Generalnie wiem już, że można się po nich spodziewać różnych głupot, i no nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie fakt, że:

Obrazek

NIE! Wcale nie takie same, otóż diabeł tkwi w szczegółach:

Obrazek

Odniosłem się do tego na Facebooku: https://www.facebook.com/Play/posts/1666657940214003
Awatar użytkownika
emas
Zaczyna się rozkręcać...
Kontaktowanie:

Postautor: emas » 23 paź 2015, o 19:01

OOO PROMOCJA!!!! Salon w którym kupiłem swój "nowy" smartfon wprowadził ciekawą promocję... https://www.facebook.com/PLAY-Wa%C5%82b ... 734244328/
Awatar użytkownika
Kruku
Domownik forum...
Podziękował: 58 razy
Podziękowano: 93 razy

Postautor: Kruku » 23 paź 2015, o 19:12

Emas a czy nie jest po prostu niepotrzebne wchodzenie z nimi już teraz w jakąkolwiek interakcję? Przecież złożyłeś oświadczenie woli i jak rozumiem to załatwia sprawę. To co oni robią nie ma już prawnie znaczenia. Dobrze rozumiem?
Pozdrawiam,
Paweł
Awatar użytkownika
emas
Zaczyna się rozkręcać...
Kontaktowanie:

Postautor: emas » 23 paź 2015, o 19:25

Kruku pisze:Emas a czy nie jest po prostu niepotrzebne wchodzenie z nimi już teraz w jakąkolwiek interakcję? Przecież złożyłeś oświadczenie woli i jak rozumiem to załatwia sprawę. To co oni robią nie ma już prawnie znaczenia. Dobrze rozumiem?

No poza tym, że mają moje niemal 250zł...
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator
Podziękował: 316 razy
Podziękowano: 295 razy

Postautor: Ramotny » 23 paź 2015, o 19:28

emas pisze:Dziś przyszła poczta z Play - listy, sztuk 2 !
Dalej nie rozumieją jakie oświadczenia im doręczyłem i otworzyli jakieś sobie tam zgłoszenie...
to procedura standardowa w dużych firmach gdzie BOK/DOK ma własnego szefa - cokolwiek wchodzi na BOK jest rejestrowane i automat odpowiada "bla bla bla". Tego nie zwalczysz...
Pozdrawiam, Grzegorz
Mieć czy latać? Oto jest pytanie...
Awatar użytkownika
Kruku
Domownik forum...

Postautor: Kruku » 23 paź 2015, o 19:52

Rozumiem Twój wk#$#@! ale dla takiej kwoty sporu jak dla mnie nie opłaca się wydatkować tyle energii. Tym bardziej, że działania nie zmierzają do tego aby te 250 zł odzyskać, a kolejne blabla tylko będzie bardziej cię gotować. Zawsze się znajdzie przypadek gdy duże firmy nie ogarniają scenariusza swoimi procedurami i dotyczy to każdej sieci, nie tylko Play. A kompetencje pracowników BOK? Są takie aby znać te procedury :lol:
Pozdrawiam,
Paweł
Awatar użytkownika
SeKLeS
Lider forum...
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 135 razy

Postautor: SeKLeS » 23 paź 2015, o 21:15

Kruku pisze:Rozumiem Twój wk#$#@! ale dla takiej kwoty sporu jak dla mnie nie opłaca się wydatkować tyle energii. Tym bardziej, że działania nie zmierzają do tego aby te 250 zł odzyskać, a kolejne blabla tylko będzie bardziej cię gotować. Zawsze się znajdzie przypadek gdy duże firmy nie ogarniają scenariusza swoimi procedurami i dotyczy to każdej sieci, nie tylko Play. A kompetencje pracowników BOK? Są takie aby znać te procedury :lol:

Kruku/Pawczu (?) :D
Cała sztuka polega na tym, aby się właśnie nie gotować. Tutaj trzeba cierpliwie i metodycznie. Nagabywać, piętnować i przypominać. Przemasowa odrobina szumu na 100% spowodowała, że niejeden szukający nowej oferty jest teraz niedoszłym użyszkodnikiem P4. Świata w pojedynkę nie naprawi żaden z nas. Dorzucić pozytywną cegiełkę natomiast można :piwo:

Peace Brothers And Sisters :nw:

P.S. Szpieg z krainy deszcowców doniósł mi dziś, że zakupiłeś ostatnimi czasy cosik DUŻEGO. Pochwal się :grin2:
Za co krzywo patrzy na mnie kobieta:
ReX 500EFL 3GX vel ŚPIOCH
Protos Mini vel... Miniak?
Protos Pincet
Extra 260 PA vel WiDmO
Reactor vel Papierzak
F16 - w budowie
Aurora 9
Awatar użytkownika
Kruku
Domownik forum...

Postautor: Kruku » 23 paź 2015, o 21:33

SeKLeS pisze:Szpieg z krainy deszcowców doniósł mi dziś, że zakupiłeś ostatnimi czasy cosik DUŻEGO. Pochwal się :grin2:

Zamówiłem Protosa MAX V2 ale już niemal zapomniałem bo zamówienie jeszcze nie doszło :cry: No ale jak dojdzie to będzie zajęcie na zimę :)
Pozdrawiam,
Paweł
Awatar użytkownika
emas
Zaczyna się rozkręcać...
Kontaktowanie:

Postautor: emas » 24 paź 2015, o 19:06

Awatar użytkownika
emas
Zaczyna się rozkręcać...
Kontaktowanie:

Postautor: emas » 24 paź 2015, o 22:35

Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Podziękował: 68 razy
Podziękowano: 508 razy

Postautor: Kenobi36 » 26 paź 2015, o 12:29

Po długich perypetiach doszła mi dostawa RJX

Obrazek
Obrazek
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
VaderJK
Lider forum...
Podziękował: 19 razy
Podziękowano: 88 razy

Postautor: VaderJK » 26 paź 2015, o 18:06

Hej, pytanie do pilotów lub osób które wiedzą o co chodzi... : lecialem Airbusem A320 - 200 najpierw na północ - na 11km miał prędkość według GPS a który miał widoczność na jakieś 20 satelit i miał fixa jakieś 750km/h. Za to jak wracałem na południe to GPS pokazywał 950km/h i wyraźnie krócej lecial ta sama trasę...

Moje zdziwienie jest takie ze prędkość max tego samolotu to podobno 850km/h... O co chodzi? Przecież GPS chyba raczej się nie mylił....

Jedyne co mi do głowy przychodzi to lot pod wiatr i z wiatrem... No ale żeby na 11km wysokości wiało 100km/h????
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Podziękował: 299 razy
Podziękowano: 458 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 26 paź 2015, o 18:13

Z tego co wiem to tam wysoko są jakieś zajebiste wiatry.
Helikoptery

Wróć do „Brudnopis”