Także tego... pierwszy poważny kret w tym sezonie, i pierwszy moją Gałką X5

I to przed majówką jeszcze

Główny powód: kozaczenie, trochę z powodu nagrywania, a to oznacza, że przeżyjemy to jeszcze raz na filmie
Straty spore:
- cała kabinka z ogonkiem
- łopaty główne i ogonowe
- belka ogonowa z wałkiem i popychaczem ogona
- kilka snapów, orczyki serw
- dźwignia popychacza ogonowego
- jedno okucie
- podwozie (jedna płoza i jeden z uchwytów płóz)
- łożysko jednokierunkowe
- tuleja łożyska jednokierunkowego
- zębatka główna (skośna)
Już się zabrałem delikatnie za rozbieranie:

Jest też składzik "do śmieci":

Czekam na części. Rachunek w ArtHobby na ponad 1000 zł

Ale na Wincentów przecież nie przyjadę z bieda-X5-tką bez budy

Sama buda to ponad pięć stów. I tej mi szkoda najbardziej.
Do tego dokupiłem sporo części dodatkowych, lub w komplecie, dlatego wyszło sporo. Np. okucie poszło tylko jedno i to tylko jedno ramię. Ale zestaw jest cały z mikserami itp. Poza tym stwierdziłem, że przy okazji zmienię HUBa po mam odrapany i brzydki. Łożysko one-way i tak już siadało, więc wymieniłbym lada dzień, a tak już jestem do tego zmuszony

Awionika na szczęście cała (tak się wydaje), łopaty mam jeszcze jedne RJXy w zapasie, więc wyszło taniej o ok. 200 zł

Szkoda podwozia bo też niedawno było zmieniane na świeżutkie nowiutkie, ale za to nie miało jednej z zaślepek na płozach, więc jest okazja teraz zmienić całe na nowe

Pękła też bardzo delikatnie rama, ale to jest bardzo małe "ukrychnięcie" przy śrubie trzymającej jeden z tych metalowych elementów mocujących belkę w ramie (w tym tylnym). Ale nie jest źle - jest to bardzo małe i po posmarowaniu CA i przykręceniu rury ogonowej powinno być GIT.
Martwi mnie trochę, że nie można nigdzie dostać właśnie tych metalowych elementów, które wewnątrz ramy trzymają belkę ogonową (i samą ramę też usztywniają). W obu mam pourywane śrubki i będę miał sporo głowienia się żeby to powykręcać. Pewnie się da, ale jak je uszkodzę to będzie dupeńka. Trzeba coś będzie dorabiać albo... kupować nowego kita?! Ktoś wie gdzie się takie elementy da dokupić w razie co?