Bartoszko pisze:.. A poza tym - na artykuły modelarskie cła nie ma.. Już to przerabiałem.. Doliczą na 100% VAT.
Bartku... ja nie powiedziałem że to jest reguła ale sam miałem taki przypadek więc gwoli ścisłości o tym wspomniałem. Faktem jest że cło jest bardzo rzadko naliczane ale takie "ryzyko" istnieje. Co również nie zmienia faktu że 23% to więcej niż 4...Bartoszko pisze:Po części Ramotny masz rację.. Straszą cłem za części plastikowe (4%), silniki elektryczne (8%) i wiele innych.. Ale to wszystko - to są artykuły modelarskie (poza tym dostawca zawsze to określa). Jak wyglądałaby sprawa serwa..? Plastikowa obudowa i silnik elektryczny..A to nie przychodzi jako "puzzle", tylko jeden element - artykuł modelarski..
BartY pisze:ostatnio przytrzymali mi kit gaui przyszedł list, zadzwoniłem , odebrali po .. od razu odebralinawet sygnał nie zdążył się odezwać, a ponoć trudno się tam dodzwonić. Upewniłem się co mam zrobić i tak zrobiłem - PrtSc z HK z zamówieniem + PrintScrin z PayPala i za dwa czy trzy dni miałem paczkę w domu za pobraniem (Vat i parę zł jakiś opłat 2-3 zł )
Sebus pisze:BartY pisze:ostatnio przytrzymali mi kit gaui przyszedł list, zadzwoniłem , odebrali po .. od razu odebralinawet sygnał nie zdążył się odezwać, a ponoć trudno się tam dodzwonić. Upewniłem się co mam zrobić i tak zrobiłem - PrtSc z HK z zamówieniem + PrintScrin z PayPala i za dwa czy trzy dni miałem paczkę w domu za pobraniem (Vat i parę zł jakiś opłat 2-3 zł )
PRINT SCREEN? i wklejasz do programu graficznego? no to ładnie...
Roadie pisze:Nie pamietam czy dostalem jakis numer. Mozliwe, ze cos dostalem, ale wyrzucilem juz.
A mozna wiedziec, po co Ci to by bylo?
heliman pisze:1. Czy do kogoś nie dotarła jakaś paczka z zagranicy.
heliman pisze:2. Co robić, gdy paczka zaginie
heliman pisze:3. Jakie są plusy kupowania za granicą (nie licząc niższych cen)
heliman pisze:4. Gdy zakładamy paypal to co trzeba zrobić jeżeli nie chcemy podawać numeru konta bankowego
Wróć do „Zakupy nie tylko za waluty”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości