Sprzedawca najwyraźniej miał jakieś już doświadczenia ze wszechmocnym Alignem... Jak ja z resztą...
Mini Titan (dalej MT) to poczciwa i zasłużona maszynka. Kiedy latałem Rexem 450 brakowało mi tego, że w MT mogę pozmieniać tak wiele, że z muła zrobię skoczka. Model jest dość szybki i potrafi być bardzo zwrotny, a przy tym ma dobre plastiki i w sumie po wielu modyfikacjach na alu kiedyś spróbowałem wrócić do plastiku...
Prawie wszystko było wystarczająco dobre żeby latać bez modów tym modelem przez dwa-trzy sezony.
Więc jako kilkuletni użytkownik MT mogę ci powiedzieć, że to bardzo fajny wybór i sprzedawca dobrze doradził (bo naprawdę wiedział o czym mówi). Jeden z idealnych modeli do startu.
Dalej - Gaui 425.. 500.. 550
To model stworzony do taniego, wręcz beszczelnie taniego rozpoczęcia latania z większymi modelami albo od początku z czymś bardzo stabilnym i niedrogim w eksploatacji.
Raz że kit po kilkadziesiąt dolców, dwa że możesz wsadzić każde serwa na tarczę, trzy że wybacza bardzo dużo, cztery że plastik i mechanika na nim oparta jest bardzo dobrej jakości i dłuuuugo nic nie trzeba wymieniać.
...
Uff... Odetchnę trochę bo wymieniam właśnie akku dla Gigusia do polatania jutro...
...
...
No to lecimy... Pięć, że można rozwijać konstrukcję od łopat 425 aż do 550 (a w sekrecie powiem że i więcej

Sześć, że głowica jest programowalna, czyli można tak ustawić helika że bardzo dobrze fika

Czyli że po nauce robisz z niego prawdziwego akrobatę BEZ POTRZEBY wymiany czegokolwiek, jak to bywa w wielu renomowanych (czytaj: naciągających klientów na dodatkowe wydatki).
.
Siedem, że wiele części jest tańszych z Gaui X5 i ciągle pasują (mam na myśli dostęp do cz. zapasowych)
Osiem, że kurde latam tym modelem do tej pory i jeszcze daleka droga zanim go do końca opanuję. A nic więcej mnie to nie kosztuje.
Żadne mody, żadne ulepszenia nie są potrzebne żeby nauczyć się tym modelem od podstaw do poziomu 3D. Jedynie wymieniać łożyska co 300-400 lotów.
Chociaż - żeby nie być gołosłownym - nie mogłem sobie darować żeby nie pogmerać też tu. Ale to czysta zabawa i frajda, a w działach Mini Titan i Gaui na naszym forum znajdziesz więcej info.