Tak se myśle o tych Regułach... Jutro by ktoś był?
Bo tak se cały czas myślę i myślę...
Kombinuje, żeby coś porobić poza zaszczytnym i przyjemnym obowiązkiem czyli lataniem i traf pada na obstrzelanie w terenie mojego nowego karabinka.
Testy w domu (czyli na odległość max 7m) pokazują, że jest to najcelniejsza wiatrówka jaką mam.
Wszelkie znaki na ziemi i niebie wskazują, że jest to jedyny kompetentny kandydat, żeby go tuningować pod limit, (czyli jakieś 16J - jest przereklamowana, fabrycznie ma 12J, przynajmniej tyle wyszło po wystrzelaniu puszki śrutu, czyli gdzieś w okolicach 500-tnego strzału na chrono - może być, że out of the box miała faktycznie 16J - ja już znam Gamonie, swoje wiem - jak nic nie zrobię, na wiosnę będzie miała 9J, a na jesieni 2023 6J - ot fabryczne sprężyny Gamo na Polski rynek).
...
No więc teraz ma 12, za rok będzie miała 6. Spoko, liczyłem się z tym od początku.
Mam na oku porządne sprężyny, na których wyciągnę nie wiem ile, ale jest szansa, że 16J nie zrobi z tego karabinka dziurkacza, tylko całkiem przyzwoicie celny karabinek.
...
W sumie to tak technicznie po nic mi towarzystwo to testów celności, ale... zawsze raźniej