Jakieś 2 tygodnie temu zabrałem się za przegląd reksia po 9 latach:P Obecnie jestem na takim etapie:
20170525_214425.jpg
Wszystkie części, do ostatniej śrubki przygotowane do montażu (wyczyszczone, powymieniane łożyska gdzie trzeba było, wyczyszczone gwinty), rama większość części już ma, kable ogarnięte (może nie najpiękniej, ale po założeniu kabinki i tak nic nie widać). Przy okazji udało mi się wymyślić jak zrobić sobie wystarczająco elastyczny wężyk do zbiornika. Nie wiem jak reszta latających nitro ( tak wiem, może ze 2 albo 3 osoby:P), ale ja nigdy nie mogłem znaleźć na metry odpowiednio giętkiego węża do zbiornika. Te oryginalne mają ściankę chyba 0.5mm i ładnie docierają w każde miejsce zbiornika. Te "sklepowe" wszystkie dość sztywne, ale jak się je ponaciąga rąbią się fajnie elastyczne, prawie jak orginał:P
Przy okazji czyszczenia postanowiłem modelowi przywrócić mały "blink-blink" i od tego:
20170522_224520.jpg
Po dłuższym czasie doszedłem do tego:
20170524_155210.jpg
Jeszcze z tydzień i będzie znów hasał po niebie:P
Przy okazji pytanie, od jakiego modelu można dopasować snapy do 600tki? Kulka chyba 4,75mm, bo w sklepach krajowych się na orginalne snapy nie natknąłem;/
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.