miruuu pisze:Masz drukarkę?
aikus pisze:blać, nie dalej jak pare dni temu gadałem z Artją z czego by tu wystrugać zębatkę do starego Aligna 600 nitro którego już nie produkują i mówiłem o drukowaniu, ale Artja stwierdził, że raczej ni chu chu, a tu proszę...
Tylko fakt, materiał to musi być jakiś pancerny i pewnie w członek męski drogi, ale tu akurat nie chodzi o cenę...
oki188 pisze:aikus pisze:blać, nie dalej jak pare dni temu gadałem z Artją z czego by tu wystrugać zębatkę do starego Aligna 600 nitro którego już nie produkują i mówiłem o drukowaniu, ale Artja stwierdził, że raczej ni chu chu, a tu proszę...
Tylko fakt, materiał to musi być jakiś pancerny i pewnie w członek męski drogi, ale tu akurat nie chodzi o cenę...
Za 8 zielonych masz koplet zębatek.
https://s.click.aliexpress.com/e/cP6NTArW
Osa pisze:Nylon w głowicę i jazda. Ja nylonu jeszcze w ręku nie miałem.
oki188 pisze:Nie wiem jak z zębatkami do śmigłowców ale do spalinowego autka dorabialiśmy zębatki z poliamidu który nabyliśmy na wagę (cięte plastry z wałka).
Potem w tokarkę i frezem zrobiono nowe zęby według wyliczeń itd. aż do efektu finalnego. Przyznam że naprawdę wytrzymały materiał bo zębatka pracuje do dziś i jeszcze parę sztuk ma znajomy w zapasie. Z tego samego materiału znajomy wykonuje wszelkiego typu przekładnie do modeli latających, jeżdżących i pływających
oki188 pisze:Ok to powiem że osobiście nie odważył bym się na lot z wydrukowaną zębatką zwłaszcza w 600.
radekfran pisze:...znalazłem chyba coś lepszego , mianowicie nanocarbon .Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Artu pisze:radekfran pisze:...znalazłem chyba coś lepszego , mianowicie nanocarbon .Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Na pewno "zajedziesz" dyszę w drukarceNo chyba, że zainwestujesz w: The Olsson Ruby 0.4 1.75 mm
A przynajmniej w Dysza E3D stal utwardzana
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości