http://www.scorpionsystem.com/news/A_Promo/
Basically Align RC is calling all Scorpion Motors users to exchange their High-End Large Size Motors with Align RC’s latest 800MX Motor series getting considerable discount as an exchange.
The Black Hornet Nano flies like a mini helicopter, but is stable enough to withstand harsh conditions and heavy wind. On a full charge, the tiny UAV can fly up to 30 minutes at a top speed of 22 mph (35 km/h), giving soldiers on the ground ample time to quickly survey an area. An operator can also use the control unit to pilot the drone directly or input a set of GPS coordinates for it to follow on its own.
miruuu pisze:I tak sobie pomyślałem, czy nie osiągnę tego samego efektu jeśli w ładowarce samochodowej przerobię wtyczkę zapalniczkową na lipo...
shacker pisze:miruuu pisze:I tak sobie pomyślałem, czy nie osiągnę tego samego efektu jeśli w ładowarce samochodowej przerobię wtyczkę zapalniczkową na lipo...
Prawie, działać będzie na 3S bez problemu tylko trzeba pilnować, bo brakuje "Low voltage cutoff circuitry to protect your battery"
shacker pisze:No teoretycznie masz rację, tylko co chcesz zjechać 3S (12,6 V) do 3,7 V?Po drodze jest jeszcze regulator ładowania baterii w telefonie, stąd na wejściu chce mieć 5 V stabilne, a takiego lipo nie ma.
miruuu pisze:No właśnie myślę, że skoro lipo ma większe V, prąd nie powinien do niego wracać wcale. Dlatego zastanawiam się, w którym miejscu pojawia się ryzyko.
Skoro ładowarka samochodowa przerabia prąd na 5V, moim zdaniem przestanie pracować, gdy źródło prądu będzie miało mniej niż 5V. Więc to powinno być dolną granicą.
Oczywiście nie mam potrzeby zajeżdzania pakietów do końca. Takie ładowanie traktuje jako awaryjne, być może nawet jednorazowo... No i mając miernik napięcia zawsze mogę zaprzestać ładowania w odpowiednim momencie.
No nic. O ile będę miał czas się pobawići to zrobię, na pierwszym pakiecie sprawdzę do ilu schodzishacker pisze:Wracać nic nie wraca. Ładowarka nie będzie pracować poniżej 5 V, ale to nadal dużo poniżej napięcia minimalnego dla 3S (powiedzmy 3*3,0 V jako minimum). A pewnie przestanie działać nawet dużo wcześniej, ale nadal poniżej minimum, co zniszczy lipola.
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 0 gości