Dobry wieczór we Wrocławiu

Zanim namalujesz swoje pierwsze dzieło, "dzień dobry" wszystkim powiedz.
Regulamin forum
Serdecznie witamy nowo przybyłych na naszym forum i zapraszamy do ujawnienia się :banana:

Uratuj Zborka - Podaj w temacie wątku swoją lokalizację!
Wstaw awatar i lokalizację - Nie wiesz jak? Skorzystaj z linku z instrukcją lub zapytaj nas :mrgreen:
:piwo:
Awatar użytkownika
DeDragonSlayer
Pierwsze koty za płoty...
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 3 razy

Postautor: DeDragonSlayer » 7 lut 2015, o 21:45

Cześć!
Mam na imię Mikołaj, jestem jak się można było domyśleć z Wrocławia. :)

Przygodę swoją z helikami zacząłem w 2008 roku. W centrum handlowym człowiek latał sobie helikopterkami które sprzedawał, spodobało mi się to, i wkrótce stałem się w drodze obdarowania właścicielem Syma 608 Mosquito.

Obrazek

Niestety latanie tym ustrojstwem nie było łatwe. Nadajnik nie zawierał potencjometrów, tylko kilkupozycyjne styki, więc zawis w jednym miejscu był niemożliwy. Latanie polegało na ustawicznym podlatywaniu góra-doł, ciągłej korekcie ogona przyciskami trymowania przy każdej zmianie gazu oraz wraz z wyczerpywaniem się baterii. Nie dało się więc lecieć tym w linii prostej, szczególnie po wyczerpaniu zakresu trymu. Tak więc jak przygodę z lataniem rozpocząłem, tak szybko ją i zakończyłem.

Przewiń do przodu do jesieni 2014 - kiedy to odkryłem tego gruchota na dnie szuflady i stwierdziłem ze może jednak warto spróbować z czymś co lepiej lata. Po dogłębnym przeszukaniu zasobów internetu pod kątem rekomendacji dla moich potrzeb i możliwości, stałem się właścicielem Blade mSR. Okazało się że latanie może być fajne, nawet jeżeli jest początkowo trudne i stanowi wyzwanie dla umiejętności kojarzenia kierunków nie siedząc w kabinie. Każdy manewr kończący się ostatecznie ominięciem śmiertelnie twardych i płaskich ścian sprawiał niesamowitą przyjemność. Ostatecznie nabyłem tyle wprawy że już bezstresowo latałem sobie w sypialni wokół żyrandola.

Nadszedł czas na upgrade - pod choinką pojawił się Blade nanoCPX. Tutaj latanie wokół żyrandola już przestało być łatwe. Sukcesem jest dla mnie obecnie fakt że nadal nie skosiłem sobie żyrandola ani górnej części czaszki. Na razie jestem na etapie ćwiczenia zawisu i niewpadania w ściany. Fakt że w większości przypadków po włączeniu TH helik spada na miękkie łóżko na pewno przedłuża mu życie.

W międzyczasie jeszcze kupiłem używany Blade mCX2, bo byłem ciekaw jak lata normalny 2-wirnikowiec, bo miałem nadzieję wciągnąć córkę w hobby, bo chciałem mieć taki powiedzmy komplet małych śmiglaków Blade'a, i bo mCX2 fajnie mruga diodami jak lata. No więc lata dobrze, ale nudno, córka się nie wciagnęła, a ja wróciłem do męczenia nanoCPX.

A to moja drużyna:
Obrazek

A moje dalsze plany?

W ciągu miesiąca-dwóch zamierzam sobie złożyć z kitu jakąś fajną 450-tkę. Przegrzebuję w tym celu kolejne czeluści internetu i chłonę wiedzę aż dymi. Głównie google mnie kieruje na rcgroups albo helifreak, ale tutaj na tym forum też kilka ciekawych artykułów znalazłem oraz interesujących linków. Tak więc postanowiłem się zarejestrować. Trochę dlatego że być może będę jednak potrzebował jakichś porad przy składaniu, trochę dlatego że pewnie będę się chciał pochwalić tym co złożę, a głównie dlatego że będę chciał pewnie w realu poznać lokalnych doświadczonych pilotów i ich wykorzystać. Ich doświadczenie znaczy się.

Pozdrawiam!
DDS
BLADE nanoCPX, mSR, mCX2
HIROBO Embla 450E + Spirit FBL
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1793 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 7 lut 2015, o 21:51

Witamy!!
Nie Ty jeden zaczynales od marketobzdeta :)

Zasiadz wygodnie, przygotuj miodowe i pytaj ile wlezie! :)
Awatar użytkownika
Intruz
Stały bywalec...
Podziękował: 12 razy

Postautor: Intruz » 7 lut 2015, o 22:10

Siemano
HK-450TT PRO V2 Flybarless
Awatar użytkownika
donia
Elita forum...
Podziękował: 24 razy
Podziękowano: 43 razy

Postautor: donia » 7 lut 2015, o 23:10

No wstyd, że się z Wrocławia nikt nie odezwał. Śpiochy! Śledź kolego wątek spotkania i zamelduj się kiedyś na żywo. Zawsze łatwiek pogadać niż klepać w klawiaturę. Pozdrawiam.
--
donia
=Wrocław=
Awatar użytkownika
ocean_wro
Elita forum...
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 71 razy

Postautor: ocean_wro » 7 lut 2015, o 23:40

Hejka

Zaraz tam wstyd

Ludzie zapracowani to i w forum nie zaglądają

Powitać kolegę i jak Donia mówi zapraszamy na pole. Bo w naszym hobby odwrotnie niż w realu zaprasza się nie do dom a w pole właśnie :-)

Hej

*tapatalk*
Protos Mini 6S brain
Extra 300S Multiplex
DJI Mavic Pro
Quad 250 FPV naze32
RealFlight G6.5
Spektrum DX9
Awatar użytkownika
niebochod
Elita forum...
Podziękował: 42 razy
Podziękowano: 45 razy

Postautor: niebochod » 8 lut 2015, o 07:41

Na forum witamy i na pole zapraszamy :)

Mamy wątek o spotkaniach i do pogaduch - warto śledzić i nas odwiedzić ;)
Awatar użytkownika
pkali
Lider forum...
Podziękował: 155 razy
Podziękowano: 246 razy

Postautor: pkali » 8 lut 2015, o 07:51

I ja witam z Wrocławia. Nie trać czasu i składaj tą 450. Nie wiem, czy widziałeś w powietrzu coś większego niż mikrus, jeżeli nie podejdź na pole, zobacz jak wywijają chłopaki. Gwarantuję Ci, że po jednej takiej wizycie pozbędziesz się wszystkich zaskórniaków na to piękne hobby:)

tapatalk
XLPower 520, protos 380, xl380, protos mini, gaui MX3, oxy2, omphobby M2, omphobby M1
Awatar użytkownika
DeDragonSlayer
Pierwsze koty za płoty...
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 3 razy

Postautor: DeDragonSlayer » 8 lut 2015, o 09:45

Dziękuję wszystkim serdecznie za wyjątkowo miłe powitanie. Chyba faktycznie będę musiał się kiedyś pojawić i zobaczyć jak to na żywo lata. Bo na razie to tylko youtube. :)
BLADE nanoCPX, mSR, mCX2
HIROBO Embla 450E + Spirit FBL
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Podziękował: 170 razy
Podziękowano: 428 razy

Postautor: Artu » 8 lut 2015, o 09:56

DeDragonSlayer pisze:Przegrzebuję w tym celu kolejne czeluści internetu i chłonę wiedzę aż dymi. Głównie google mnie kieruje na rcgroups albo helifreak, ale tutaj na tym forum też kilka ciekawych artykułów znalazłem oraz interesujących linków.

Trzeba coś zrobić z pozycjonowaniem forum, aby ta kolejność była odwrotna :grin2:

To taki "wtręt" :rotfl2:, a tak poza tym, to i ja witam Ciebie wśród pozytywnie zakręconych śmigłami wszelakimi :D
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
marek_c4
Lider forum...
Podziękował: 18 razy
Podziękowano: 57 razy
Kontaktowanie:

Postautor: marek_c4 » 8 lut 2015, o 11:48

Witaj na forum :thumb:
Pozdrawiam

Wróć do „Witajcie, to ja!”