Witam kolegów. Mam BeastX w Alignie 700 DFC i od jakiegoś czasu mam z nim problem. Na mniejszych obrotach przy lekkim przechyle na prawo lub lewo( nie ma to znaczenia ) model zaczyna mieć drgawki. Trwa to krótką chwile, potem jak go wyprostuję, wszystko jest ok do momentu ponownego manewru. Czy miał ktoś podobne doświadczenia, jak to usunąć. Przywróciłem ustawienia fabryczne, ale nic to nie pomogło.
No tak, dfc to sztywniak. Potencjometry mam na środku co mogły być nieco wyżej. Faktycznie, obniżyłem obroty na normalu 60% max. To znaczy zrobiłem je liniowo 90% na I i 95 na II. Faktycznie, od tego momentu bzdura zaczęła się dziać. Podniosę obroty i zobaczę co się tanie.
Nie wiem który to jest, natomiast wiem że bez ustawienia go w odpowiedni tryb współpraca z zewnętrznym governorem może się źle skończyć. Jeśli nie masz jak go poustawiać to może być problem.
Pomagałem kiedyś koledze ustawić tego starego aligna do współpracy z govem ze starego vBara. Ustawianie samego ESC było dość porąbane ale jakoś to się w końcu udało zrobić.
Ostatnio zmieniony 18 lut 2023, o 14:19 przez mwx, łącznie zmieniany 1 raz.
Napewno trzeba tryb Heli wykluczyć tylko ustawić tryb samolotowy w instrukcji beastx piszą że sygnał ma być liniowy bez żadnych udziwnień. Napewno Maciej będę się posiłkował Twoją wiedzą bo widzę że reszta woli pisać o zbyt wieloma ogloszeniami w dziale giełda, faktycznie to Forum umiera a szkoda