A ja postawiłem w końcu swojego na nogi. Przy okazji montowania ogona zapgrejdowałem sobie też mocowanie podwozia

Użyłem wkrętów z tego dołożonego woreczka z drobiazgami. Wcześniej nawet przy lekkich pompkach podwozie lubiło wysuwać się z przedniego mocowania i trzymało się tylko na baterii opartej o kabinkę, teraz już nie powinno być tego problemu.
Poza tym deadband, używając modułu, bardzo frustrował i mnie. W prawo było jeszcze jak cie mogę, w lewo już nie do przyjęcia. Użyłem więc dzisiaj aparatury Hisky H-6, która przyszła mi razem z HCP60 noo i jest bez porównania lepiej

Po dodaniu expa na rudderze jest naprawdę zadowalająco. DR-a zmniejszyłem do 70, bo przy 100 obracał się zdecydowanie za szybko i teraz moja krzywa wygląda tak:

i jest naprawdę dobrze, ale co ciekawe i co zauważyłem dopiero przed chwilą, aparatura pozwala na ustawienie expa do 100 i patrząc na krzywą deadband powinien wtedy zniknąć już całkowicie:

Pewnie w miarę precyzyjne sterowanie ogonem z takim expem może być już trochę trudne, ale na pewno sprawdzę to na polu, bo dzisiaj były tylko zawisy w piwnicy.
Swoją drogą to radio jest jak dla mnie po prostu świetne, ma z 2 razy więcej funkcji niż K-7XII i kosztowało w zestawie z hcp60 tylko 17$

Wcześniej mogłem sobie tylko pomarzyć o rysowaniu takich krzywych, 3-pozycyjnym idlu czy monitorze kanałów.
Gdyby ktoś był zainteresowany, to tutaj są po krótce przedstawione wszystkie jego funkcje:
https://www.youtube.com/watch?v=6q3Ab1lk7qM