bejo pisze:http://www.dx.com/p/wltoys-v931-007-replacement-iron-main-shaft-for-v931-r-c-helicopter-silver-363584#.VO-nrfmG8d0
Z tego by wynikało że lipa z naszych przeróbek .V977 i Wasp chyba mają te same średnice wału (2,5mm) ? Na to wygląda że V931 ma wał grubszy o 0,5mm . Nie ma gdzie się upewnić na 100% .
bejo pisze:Czyli można by zarówno w V977 jak i w Waspie . Tylko ten koszt ( ok. 115zł wszystkie części głowicy ).
bejo pisze:Zrobiłem małe "przemeblowanie" w apce mego Waspa . I teraz mam :
krzywa gazu dla Normal... 0;40;65;85;100
dla Idle....................100;93;85;93;100
krzywa skoku dla Normal... 35;40;45;55;65
dla Idle........................25;35;45;55;65
kąty dla Norma............... -5;-3;0;+6;+11
dla Idle........................-11;-6;0;+6;+11
Tak jest już dobrze . Włączam Normal ,rozkręcam wirnik , przełączam na Idle , startuję .Te -5 dla Normal jest jeszcze troszkę za dużo i muszę się przyzwyczaić aby przy lądowaniu lekko ściągać drążek poza środek by nie przyziemiać mocniej bo połamią się golenie w podwoziu .Wcześniej miałem -2 stopnie .
bejo pisze:W Idlu też da się wylądować .Wtedy silnik wyłączam Holdem .
bejo pisze:Wspominałem wcześniej że chciałem w Waspie zamontować głowicę trójłpatową . Tylko co to by dało ? No właśnie ?
Tutaj znalazłem coś takiego na zagranicznym forum. Angielskiego nie znam . A tłumacz jak to tłumacz .
https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q= ... 9000,d.bGQ
Ktoś tam próbował przełożyć cały wirnik z V977 do V931 . Z tego co zrozumiałem to helik nie chciał prawie wcale latać . Przekładali też łopaty z V931 do V977 . Łopaty te są dłuższe i węższe niż w V977 . Jeśli dobrze zrozumiałem to głowica trójłopatowa zwiększa ciąg i udźwig helika .
Xeo pisze:Zdecydowałem się że sprawię sobie do biura v977tkę.
Przezornie chce zamówić jakieś części zapasowe i tutaj mam do was pytanie w co oprócz łopat, lipoli warto abym się na start zaopatrzył?
bejo pisze:Wspominałem wcześniej że chciałem w Waspie zamontować głowicę trójłpatową . .
waldekjakwaldek pisze:I wyszło coś z twoich kombinacji,pytam bo sam się nad taką modyfikacją zastanawiam, a przy okazji nie wiesz przypadkiem jak wygląda sprawa wału? czy średnice są takie same?
zbig pisze:Witam,moge odpowiedziec czesciowo ,ostatnio z powodu nadmiaru wolnego czasu i zimna na dworze -35 C,postanowilem pobawic sie z moimi helikami i przerobic ktorys na V931 lub podobny np.2 lopatowy.Wal do v931 taki sam jak 977 i posiada otworek do unieruchomienia zebatki(jedyna roznica to nieco dluzszy od strony glowicy 1-1,5mm -mozna obciac jezeli pod glowice v977 ,otworki w identycznym polozeniu) ,zebatka identyczna jak 977 z otworkiem pod wkret (+) ,lopaty glowne 16mm dluzszei 5mm wezsze, po zalozeniu do v977 nie stwierdzilem poprawy -bardziej miekkie.Wirnik na ogon zbyt elastyczny( nie wyglada to dobrze) otworek 1mm,silnik ogonowy 8.5mm wydaje sie interesujacy(nie sprawdzalem jeszcze).Czekam na podwozie i rame jak i kabina z 2 czesci ,na razie wykorzystam do modyfikacji v930 w wersji 2 wirnikowej ,jezeli sie sprawdzi do zamowie glowice 3 wirnikowa i moze odbiornik ( mysle ze jest roznica w sofcie do v977 a v931).To tyle na temat,pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 3 gości