mwx pisze:Podłączenie zasilania do portu GOV jest możliwe i powszechnie stosowane ale bezpieczne WYŁĄCZNIE jeśli mowa o Brain2.
Podpięcie zasilania do portu GOV w Brain1 skończy się explozją LDO i procka
Dodatkowe lipo to przeżytek.LechuW pisze:A może takie rozwiązanie:
https://www.helidirect.com/pages/search ... a+defender
Tylko teraz coś widzę słabo z dostępnością.
Nie czytam wszystkiego na forum. Czasem coś tam odpisuję, a tu zastanowiła mnie zacięta walka bez sensuArtz pisze:GDZIE! byłeś wcześniej jak błądziłem w tej ciemności!
Oczywiście możliwe. Dlatego ja mam ustawiony w odbiorniku alarm niskiego napięcia. Normalnie na serwa mam 7, 2V a alarm ustawiony na 6,5V.mwx pisze:Też o nich myślałem, ale wciąż mam przed oczami scenariusz w którym BEC wysiada a reszta ESC nie, albo siadają połączenia/kabelki. Dlatego postawiłem na malego LiPo, który ma jednak w sobie dużo więcej soku niż te kondzioły, więc daje większy luz czasowy.
Kontroniki wręcz zalecają w instrukcji takiego małego lipka dołożyć, więc coś jest na rzeczy.
Kula pisze:@Clad, awaria zasilania w dużym modelu przeważnie polega na uszkodzeniu złącza. W takim przypadku backup pozwala na autosa i ratuje model. W mniejszych modelach nie ma sensu. Ale w 7 secie raczej bez tego się nie lata.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości