Gajos pisze:3*4,2 [V] * 5 [A] = 63 [W]
Ona nie wydoli 63 watów wyjściowych? Bo nawet nie pamiętam. Wydaje mi się Ramotny, że problem jednak na jej wejściu jest...
on ładuje 6s czyli 25,2V
zacząłem ładować pakiety 5000 6s prądem 1C (5A)
Gajos pisze:3*4,2 [V] * 5 [A] = 63 [W]
Ona nie wydoli 63 watów wyjściowych? Bo nawet nie pamiętam. Wydaje mi się Ramotny, że problem jednak na jej wejściu jest...
zacząłem ładować pakiety 5000 6s prądem 1C (5A)
Gajos pisze:Sorki Ramotny, co ślepemu po oczach, faktycznie...
Ale, ona ma przecież na wyjściu aż 250 W przy ładowaniu, teraz sprawdziłem...
Czyli 6*4,2 [V] * 5 [A] = 126 [W]
Musi tyle dać. Chociaż... Przyłapałem ją już na tylu głupotach, że o losie...![]()
Ale jak o źródło wreszcie poprosiłem kiedyś, to przestał ze mną gadać...
Gajos pisze:A no to masz rację, jesteśmy na granicy, brakuje ~6 W, tak?
Ramotny pisze:... Sądzę że na wyjściach pomocniczych napięcie nie jest regulowane jak na głównym (15-30V) tylko stałe 12V co wraz z 10A daje 120W i stąd problemy. Trzeba to pomierzyć V/A i się okaże...
Gajos pisze::oops:
Wasze emotikonki są po prostu na to za małe...miruuu pisze:Że też nie mamy ...
Ramotny pisze: Sądzę że na wyjściach pomocniczych napięcie nie jest regulowane jak na głównym (15-30V) tylko stałe 12V co wraz z 10A daje 120W i stąd problemy. Trzeba to pomierzyć V/A i się okaże...
Czyli "pobite szklanki" i tak, bo "wyjściom pomocniczym" zawsze zabraknie około 6 W...PiotrS pisze:... Jest regulowane. Jest takie samo jak na wyjściu głównym. Chyba, że autor ma nieco inny model niż ja. Są co najmniej 2 wersje.
Co nie zmienia faktu, że na 99% zabezpieczenie na wyjściach 10A odcina.
Ramotny pisze:... zmniejszyć prąd ładowania do np. 4,5A ...
no jak widać w tym przypadku tak. Co ciekawe mój zasilacz od XBoxa o nominalnej mocy 203W daje się przeciążać do ok 210-211W. Niewiele ale pozwala...Gajos pisze:"wyjściom pomocniczym" zawsze zabraknie około 6 W...![]()
PiotrS pisze:Ravp66 pisze:Tak, ale niestety jak wrócę z pracy.
A......... ładowarkę mam podłączoną pod gniazdo 10A.
I tu masz odpowiedź
Podłącz pod wyjście główne i problem zniknie.
Na tych wyjściach 10A jest jakieś zabezpieczenie. Pewnie się nagrzewa i odcina.
PiotrS pisze:Weź jeszcze pod uwagę, że 5A na ładowarce nie równa się 5A na zasilaczu, bo masz inne prądy na wyjściu zasilacza i ładowarki.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości