Phoenix

Najlepszy kret, to kret symulowany...
Awatar użytkownika
Destiny
Zaczyna się rozkręcać...
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 7 razy

Postautor: Destiny » 11 lut 2011, o 19:29

Dzięki.
HK 450, w środku siedzi: RRX2701, Assan GA 410 PRO, Turnigy DS480, 3x SG 90, ESC od CopterX 450.
Oblatany.
Awatar użytkownika
Luke Skywalker
Administrator
Podziękował: 53 razy
Podziękowano: 15 razy

Postautor: Luke Skywalker » 11 lut 2011, o 20:14

Chłopaki - rewelacja! Zaraz powiesimy niusa na portalu i potrzymamy go tam kilka dni.
:thumb:
Ł.
Outrage 550 ("Youngtimer")
JR DSX7

Drodzy Forumowicze! Ortografia nie gryzie!
Awatar użytkownika
Gmeracz
Lider forum...
Podziękował: 78 razy
Podziękowano: 207 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Gmeracz » 11 lut 2011, o 21:09

Luke Skywalker pisze:Chłopaki - rewelacja! Zaraz powiesimy niusa na portalu i potrzymamy go tam kilka dni.
:thumb: Ł.
Ciekawe ile czasu minie zanim informacja wycieknie na znane nam miejsca uprawiające znany nam proceder :vhappy:
Od śmigła... Sławek
http://www.youtube.com/user/Vipcioo
Awatar użytkownika
Luke Skywalker
Administrator
Podziękował: 53 razy
Podziękowano: 15 razy

Postautor: Luke Skywalker » 11 lut 2011, o 21:13

Nius wisi: http://www.heli-team.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1505:phoenix-v3-po-polsku&catid=72:symulatory&Itemid=118

Panowie, KONIECZNIE dajcie znać, skąd i kiedy będzie można pobrać oprogramowanie.

Zdrówka!
Luke
Outrage 550 ("Youngtimer")
JR DSX7

Drodzy Forumowicze! Ortografia nie gryzie!
Awatar użytkownika
edek
Elita forum...
Podziękował: 20 razy
Podziękowano: 44 razy

Postautor: edek » 11 lut 2011, o 21:24

Gmeracz pisze:
Luke Skywalker pisze:Chłopaki - rewelacja! Zaraz powiesimy niusa na portalu i potrzymamy go tam kilka dni.
:thumb: Ł.
Ciekawe ile czasu minie zanim informacja wycieknie na znane nam miejsca uprawiające znany nam proceder :vhappy:

Hmm,jesli dobrze dedukuje , to chyba nie predko :lol:

Jak tylko dostepna bedzie publiczna wersja symka to napewno damy znac.
exTeam Gaui
Awatar użytkownika
karol
Elita forum...
Podziękował: 62 razy
Podziękowano: 45 razy

Postautor: karol » 11 lut 2011, o 21:52

a mozesz podac linka na HF, bo ja szukam jakiegosc skina do gaui
Pozdrawiam, Karol
Awatar użytkownika
Sebus
Stały bywalec...
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 40 razy

Postautor: Sebus » 11 lut 2011, o 22:32

karol pisze:a mozesz podac linka na HF, bo ja szukam jakiegosc skina do gaui

Daj linka do zdjęć kabiny jaką chciałbyś mieć w gaui to ci zrobię. Najlepiej lewa i prawa strona kabinki ;)
Rexy:250,450,600N,700N. Sirocco, SM50E i wiele innych
------>SYMULATOR to PODSTAWA!<-------
Awatar użytkownika
Max S
Domownik forum...
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 17 razy

Postautor: Max S » 11 lut 2011, o 22:34

Akurat w moim przypadku tlumaczenie nie jest dla mnie przydatne ale gratulacje Sebastian i Damian, napewno wielu polakow bedzie wam wdzieczna za wasza robote, bo nie wielu ludzi chce i ma ochote pomagac innym i to w dodatku bezinteresownie.

Zycze wam wiecej sukcesow bo przy waszym zaparciu i pomyslowosci napewno bedzie ich wiele :thumb: .

Pozdrowienia
Maciek
Maciek

TDR, T-Rex 800, 600-12s, 500
Flasher 500, CopterX 450, HK450, Kalt SB30
Futaba 12ZH, 10CH
Awatar użytkownika
karol
Elita forum...
Podziękował: 62 razy
Podziękowano: 45 razy

Postautor: karol » 11 lut 2011, o 23:23

Witajm dzieki, ze masz ochote zrobic kabinke do mojego gaui :thumb: Fotki robilem przed chwila, musialem do lampy kartke papieru przykladac, aby lampa sie nie odbijala, choc i to nie wyszlo jak trzeba. Fotki sa zbalansowane, w TIFF'e.

http://hotfile.com/dl/103816335/d1bf85c/heli_foto.rar.html ---> waga ok 80mb
Pozdrawiam, Karol
Awatar użytkownika
Beier
Stały bywalec...
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Postautor: Beier » 14 lut 2011, o 21:39

Wydaje mi się, że dla większości tłumaczenie nie jest potrzebne jednakże chodzi o zaistnienie języka polskiego w takich produkcjach. Zawsze mnie wkurzało, że do wyboru często jest język czeski a polskiego jak nie było tak nie ma. Pełne uznanie za pomysł i wysiłek włożony w ten projekt!!
T-Rex 700 Nitro LE
DX7
Awatar użytkownika
edek
Elita forum...

Postautor: edek » 14 lut 2011, o 21:50

Znajac zycie i te wspaniala mentalnosc polska to prawie kazdy bedzie mial to w du*ie. Nie chcialbym nawet zeby mi ktos za to dziekowal,fajnie gdyby sie komus faktycznie przydalo. Szkoda,ze malo jednak ludzi wychodzi z takimi inicjatywami....

Pisze teraz w moim imieniu,ale mysle ze Sebek sie zgodzi,ze chodzilo nam wlasnie o polski akcent. Mnie tez irytuje ten brak mozliwosci wyboru Polskiego w roznych programach gdy do wyboru jest nawet czeski...
Ostatnio zmieniony 14 lut 2011, o 23:46 przez edek, łącznie zmieniany 2 razy.
exTeam Gaui
Awatar użytkownika
Sebus
Stały bywalec...

Postautor: Sebus » 14 lut 2011, o 22:27

edek pisze:Znajac zycie i te wspaniala mentalnosc polska to prawie kazdy bedzie mial to w du*ie. Nie chcialbym nawet zeby mi ktos za to dziekowal,fajnie gdyby sie komus faktycznie przydalo. Szkoda,ze malo jednak ludzi wychodzi z takimi inicjatywami a jak juz i tak nie z dobrej woli a za hajs i maja czelnosc sie chwalic jakims wkladem :D

Pozdro SH EKIPA. TFU!

Pisze teraz w moim imieniu,ale mysle ze Sebek sie zgodzi,ze chodzilo nam wlasnie o polski akcent. Mnie tez irytuje ten brak mozliwosci wyboru Polskiego w roznych programach gdy do wyboru jest nawet czeski...

HAHHAA JĘZYK POLSKI BĘDZIE AKTUALIZACJĄ KTÓRĄ BĘDĄ MIEĆ WSZYSCY .... BO BĘDZIE AUTOMATYCZNIE SIĘ SCIĄGAĆ ....ZGADZAM SIĘ Z TOBĄ DAMIAN
Ostatnio zmieniony 14 lut 2011, o 23:30 przez Sebus, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Gmeracz
Lider forum...
Kontaktowanie:

Postautor: Gmeracz » 14 lut 2011, o 22:28

Edek, gwoli ścisłości pisałem do nich pół roku temu z taką propozycją a także z listą "moich" błędów w fizyce lotu. Nikt nawet maila nie wysłał. Może trafiłem na zły dzień...

Sebus... Mam wrażenie, że piszecie z Edkiem o dwóch różnych sprawach. Jednak proponuję pozostawić taki ton na PW, bo wiecie że nie dotyczy to modeli, symka i tego heli-tematu w całości. Prośba - nie wylewajcie tu żali, pretensji i nie kończcie publicznie niedomówionych tematów...

Jak chcecie się wyładować, popatrzcie na to: viewtopic.php?f=44&t=897
Od śmigła... Sławek
Awatar użytkownika
edek
Elita forum...

Postautor: edek » 14 lut 2011, o 22:34

Moze go nie zauwazyli (trafilo do spam'u...)... Pamietam,ze mi zawsze odpowidali,nawet jak bardzo marudzilem :)

Ale jest jeszcze RealFlights,ktos sie pisze? :D
exTeam Gaui
Awatar użytkownika
Gmeracz
Lider forum...
Kontaktowanie:

Postautor: Gmeracz » 14 lut 2011, o 22:36

edek pisze:Moze go nie zauwazyli (trafilo do spam'u...)... Pamietam,ze mi zawsze odpowidali,nawet jak bardzo marudzilem :)

Ale jest jeszcze RealFlights,ktos sie pisze? :D

Nie mam go niestety ;(
Od śmigła... Sławek
Awatar użytkownika
Beier
Stały bywalec...

Postautor: Beier » 14 lut 2011, o 22:40

Gmeracz pisze:Edek, gwoli ścisłości pisałem do nich pół roku temu z taką propozycją a także z listą "moich" błędów w fizyce lotu. Nikt nawet maila nie wysłał. Może trafiłem na zły dzień...

Bo kto Ty Gmerasiu dla nich jesteś? Dla nich Polak to prostaczek który szuka sposobności aby coś ukraść a nie osoba kompetentna do zgłaszania uwag nadludziom z zachodu. Przypomina mi to reakcję lekarza jak zdarzy się pacjent z jako takim pojęciem o medycynie i pewnymi sugestiami co do diagnozy - jak on śmie w ogóle coś sugerować, przecież to ja jestem wszechwiedza medyczna i kolesiowi ze stanem przedzawałowym zdiagnozuję mocną zgagę... A jak koleś trafi do czarnego wora to cóż - "błędy się zdarzają" - doktorek powie przepraszam a pacjent zamieszka na wieki w prywatnym M1.
T-Rex 700 Nitro LE
DX7
Awatar użytkownika
Sebus
Stały bywalec...

Postautor: Sebus » 14 lut 2011, o 22:45

Beier pisze:
Gmeracz pisze:Edek, gwoli ścisłości pisałem do nich pół roku temu z taką propozycją a także z listą "moich" błędów w fizyce lotu. Nikt nawet maila nie wysłał. Może trafiłem na zły dzień...

Bo kto Ty Gmerasiu dla nich jesteś? Dla nich Polak to prostaczek który szuka sposobności aby coś ukraść a nie osoba kompetentna do zgłaszania uwag nadludziom z zachodu. Przypomina mi to reakcję lekarza jak zdarzy się pacjent z jako takim pojęciem o medycynie i pewnymi sugestiami co do diagnozy - jak on śmie w ogóle coś sugerować, przecież to ja jestem wszechwiedza medyczna i kolesiowi ze stanem przedzawałowym zdiagnozuję mocną zgagę... A jak koleś trafi do czarnego wora to cóż - "błędy się zdarzają" - doktorek powie przepraszam a pacjent zamieszka na wieki w prywatnym M1.

A ja kim jestem ;) najwidoczniej ich widzimisie ze odpisali
Awatar użytkownika
Beier
Stały bywalec...

Postautor: Beier » 14 lut 2011, o 22:48

Sebus pisze:
Beier pisze:

A ja kim jestem ;) najwidoczniej ich widzimisie ze odpisali

Ty jesteś ktoś kto nie wytyka im błędów tylko robi za darmo dla nich robotę - olewałbyś kolesia, który chce wnieść coś do Twojego interesu za darmo?
T-Rex 700 Nitro LE
DX7
Awatar użytkownika
Sebus
Stały bywalec...

Postautor: Sebus » 14 lut 2011, o 23:05

ano nie ... z tym już się spotkałem ;) Tak czy owak to ma być od nas dla nas .... wszystkich... czy to komuś potrzebne czy nie. Najważniejsze aby nowy młody pilot mógł również w taki sposób zaznajomić się z pojęciami, bo ja sam tak robiłem. :)
Awatar użytkownika
Gmeracz
Lider forum...
Kontaktowanie:

Postautor: Gmeracz » 14 lut 2011, o 23:48

Dokładnie... Nie można zapomnieć że symki używa wielu młodych pilotów, dla których angielski, tu często techniczny na dodatek jest czarną magią. Do tego te różne dziwne parametry, opcje, opisy... Dzięki tłumaczeniu symulator może być skarbnicą wiedzy o modelach.
My też siedzimy w HT godzinami tłumacząc teksty w kilku językach ze świata, także z myślą o ludziach którzy mogą się na tym nie znać, lub mieć problem z tłumaczeniem. A że przy tym "przemycamy" czasem trochę wiedzy? O to chodzi ;)
Od śmigła... Sławek

Wróć do „Symulatory”