cezetogar pisze:Wiecie co? Dziekuję za profesjonalne podejście do mojej sprawy ale chyba wybiorę MJX F649 z racji tego że jest tańszy od v922 (na polskim sklepie), jest większy i wiem że wzrasta od razu ryzyko większego uszkodzenia ale mam czas na 6-kanalca a ten POWINIEN radzić sobie lepiej na wietrze. Chyba, że ktoś mnie jeszcze olśni. A i jeszcze takie pytanie. Czy po wykańczaniu się bateri (podczas ostatnich sekundach lotu) bateria może w F49 się zepsuć czy system mnie ostrzeże i bedę mógł spokojnie wylądować?
cezetogar pisze:Wiecie co? Dziekuję za profesjonalne podejście do mojej sprawy ale chyba wybiorę MJX F649 z racji tego że jest tańszy od v922 (na polskim sklepie), jest większy i wiem że wzrasta od razu ryzyko większego uszkodzenia ale mam czas na 6-kanalca a ten POWINIEN radzić sobie lepiej na wietrze. Chyba, że ktoś mnie jeszcze olśni. A i jeszcze takie pytanie. Czy po wykańczaniu się bateri (podczas ostatnich sekundach lotu) bateria może w F49 się zepsuć czy system mnie ostrzeże i bedę mógł spokojnie wylądować?
aikus pisze:Kurde... Moze i ja bym sobie takiego gowniarza kupil...
Po biurze bym polatal czasem (skoro w pilke juz grac nie moge...)...
Zawsze chcialem miec a skoro teraz mozna w takiej cenie kupic.... ..
Echh... zobaczym, zobaczym... Skoncze najpierw wietrzenie hangaru i wtedy zobaczymy.
Moze na jesieni...
Teraz na sezon to chyba mi nie warto...
cezetogar pisze:A jak się ma V913 do F649?
cezetogar pisze:A jak się ma V913 do F649?
cezetogar pisze:Czyli lepszy V913? Proszę się ze mnie nie śmiać
cezetogar pisze:Tylko gorzej z tym zamawianiem.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość